Goniodysgenesis – ett öga problem hos hundar

Goniodysgenesis hos hundar är ett öga problem som kan leda till glaukom och därmed till förlust av hundens vision om den inte behandlas. Denna hund ögonsjukdom sker vanligtvis från en onormal pektinat ligament som har strukturer på det som liknar tänderna på en kam. Normala pektinat ligament är små kanaler i ögat som skapar en tunnel-liknande struktur och gör intraokulär vätska att röra sig i hela hundens öga från ciliarkroppen genom att ta en väg som inkluderar resa runt linsen, genom pupillen och in i dräneringen vinkeln i den främre delen av ögat. Goniodyogenesis blockerar rörelsen hos denna intraokulära vätska i hundens ögon, vilket tryck att bygga upp i ögat och bli en orsak Primär glaukom.
Symtom på Goniodysgenesis att hundägare bör titta efter är vidgade pupiller, den vita i hundens ögon kan rodnade, kan hunden ha ögon vatten mer än normalt, kan hunden ha fotofobi som är ljuskänslighet eller blepharospasms som som blinkar spasmer. Andra symtom som hunden kan ha är beteendeförändringar som vägrar att äta, inte vill det huvud beröring eller ens gömma från människor. Dessutom kan hundens 3:e ögonbryn höjas eller ögat kan ha fallit i hundens ögonhålan och hunden kan tyckas vara i smärta. Om en hund ägare blir medvetna om sin hund som har något av dessa symtom är för att en diagnos och för behandling för att starta en resa till deras veterinär.
Diagnos av en legitimerad veterinär innefattar i allmänhet en fysisk undersökning och sjukdomshistoria av hunden som skall vidtas. Efter dessa två förfaranden avslutas, kan veterinären utföra en gonioscopy, vilket är ett förfarande som kan upptäcka om några ändringar i dränering vinkel i hundens ögon har inträffat. Veterinären kan också mäta intraokulära fluidtrycket ligger i hundens öga. En diagnos är nödvändig och kommer att hjälpa veterinären i behandlingsprogrammet som ska följas för att ta hand om ögat problemet.
Behandling av Goniodysgenesis hos hundar bör ske så snart som möjligt för att undvika synförlust eller att ens vända synförlust hunden kanske redan haft på grund av detta öga problem. Veterinären som diagnostiseras tillståndet kan ordinera ett läkemedel för att sänka det intraokulära trycket i ögat och / eller föreslå en kirurgisk teknik för att rätta till problem som cyclocryotherapy, skapar andra dräneringskanaler eller ens laser terapi.

Detaljerad Training Guide för hundägare som vill lära sina husdjur teckenspråk
Katt Gingivit: orsaker, symptom och behandling
Tåg Humane: Använd en chef Halter
Bryta ner meddelandet barriärerna mellan Hörntänder och människor
Lite historia och fakta om American Paint Horse
Tips för rengöring Olycksfall under inbrott din nya valp
Gör din egen hemlagad kyckling Feeder
Hundar på kontoret är Nej Perk
Hur man gör Natural Hundfoder
Allt om rasen: Österrikiskt Pinscher
Direkt från hästens mun: Tips för korrekt Equine Dental Care

Leave a Reply