Giant Hundraser: Mastiffs, Newfoundlandshund, St Bernards och Great Pyrenees

Medan de flesta hund-älskare är glada att gosa med bara om någon hund, verkar vi alla ha våra favorit raser. Många människor älskar jätte raser men vet inte mycket om dem eller har några desinformation om de stora killarna. Här är din guide till de kramgoa jättar.
En jätte hundras brukar beskrivas som en hundras som medelvärden över 100 pounds. Vissa hundar kan faktiskt få vara 200 pounds eller mer. Guinness World Records säger att den största hunden var en Mastiff från England som hette Zorba som var mer än 343 pounds.
Medan många människor är rädda för stora hundar, dessa killar är nästan alltid lugn och cool. Det är därför du kommer så ofta höra dem kallas vänliga giganter. De behöver inte vara skrämmande. Deras storlek är tillräcklig för att avskräcka alla som vill göra skada dem eller deras familjer. Som ett resultat av dessa hundar tenderar att vara kärleksfull och söt.
En stor hund behöver inte ha mycket utrymme heller. Många av de stora raser är mycket lata djur, så de är bekväma i en liten gård eller lägenhet. De äter ofta inte mer än en mindre, aktiv hund som en Lab eller en Golden Retriever.
Så vilka hundar hör till denna jätte kategori? Här är några av mina favoriter.
Den Mastiff är en stor, muskulös hund. Mastiffer är oftast en ljusbrun färg med en svart mask-typ märkning på deras ansikten. De är kraftfulla och starka med en fyrkantig kropp och ett stort huvud. Mastiffer är inte aggressiva, men kallas familjen beskyddare.
En Newfoundland är en stor, kärleksfull päls boll. Dessa skönheter är oftast svart men kan också vara brun, grå eller svart och vitt. De är vatten hundar av naturen och kommer att hoppa in i familjen poolen med ingen tvekan. Newfies kallas barns vårdgivare och har en stark instinkt att skydda ett barn.
The Saint Bernard är en stor svart, vitt och brunt hund. St Bernards är söta, smarta hundar föds upp för livräddning i de schweiziska alperna. De kan dra en stor mängd vikt och används ofta i carting demonstrationer. St Bernards gör underbara husdjur och brukar njuta barn och andra djur.
Den stora Pyrenéerna är en vacker, majestätisk hund med en lång vit päls. De föds upp för bevakning djur på branta bergssluttningar, så de är säkra foten och uppmärksam. De är kända för en lugn och nästan reserverad hållning även om de är mycket tillgiven med familj speciellt.
Dessa gigantiska hundar gör underbara husdjur, men de är inte för alla. De långhåriga jättar kasta en hel del, och ägarna kan räkna med att spendera en massa tid och pengar på grooming. De tenderar också att dregla, så de är inte husdjur för någon som behöver en snygg hus. Storväxta raser kan vara benägna att vissa hälsoproblem och har kortare livslängd än många andra raser.
Om du är intresserad av att äga en gigantisk ras, gör din forskning. Hitta en grupp hundägare i ditt område om du kan, och besöka dem. Det bästa sättet att hitta en frisk hund är att gå igenom en seriös uppfödare. Även om detta kan vara dyrt, hängivna uppfödare se till att föda upp friska hundar. Alla raser har också rädda grupper, så även dessa är värt ett försök.
Överväg att göra en av dessa stora raser en del av din familj.

Trötthet och värmeslag när du tränar din hund
Vilken hund att välja för allergiker
Allt om rasen: baskiska Shepherd Dog
Hur man tränar Guinea Fowl att komma när kallas
Styra hunden kopplad
Gemensamma Stukningar hos hundar
4 tips för att utbilda en Jack Russell valp
Jag vill köpa en valp! Ta en stunds eftertanke innan du köper
Fem godsaker att skämma bort dina katt
Bad katt beteende
Hjälpa dina Ball Python Shed framgångsrikt

Leave a Reply