Gemensamma sår hos hundar

Hundar kan och får många typer av skador över hela kroppen. Skador i lederna i en hund kropp är bara en typ av dessa skador. Det finns också många olika typer av skador på leder, såsom sår. Sår i den gemensamma är de skador som är öppna, så att leden att synas och exponeras för luft. Dessa typer av ledskador antingen orsakas av blåmärken, sår eller ens en pistol skott.
Symtom på sår till det gemensamma är synovia släpps ut från såret, en hemarthrosis, känslighet för det gemensamma, kommer hunden slapp, kommer det att finnas smärta i samband med skadan, kan benet där den skadade leden ligger förvaras i böjda tillstånd och skadade leden har en yttre öppning.
Om såret är liten och objektet som ansvarar för att göra såret är ren, så borde det läka snabbt utan några problem, men om såret är större och / eller den ansvariga objektet är smutsig, så att läkningsprocessen tar längre tid. Den större eller allvarligare skada eller en som skapats med en smutsig objekt kommer ofta att ha mer av de uppräknade symtom som synovia, som är den klar, tjock och ofta klibbiga smörjande vätska som sipprar ut ur den gemensamma såret. Detta synovia börjar så klar vätska och blir grumligare eller mer kommer att mörkna när såret blir äldre och oftast mer infekterad, eller åtminstone infektionen blir värre. Det är vanligtvis en feber kring den sårade gemensamma och / eller den intramuskulära bindväv. Djuret kan också ha en snabb puls kan sedan gå in i en koma och slutligen, kommer djuret dör septikemi. Denna snabba sönderfallet av djurets hälsa kan även uppstå om skadan inte är så allvarlig om det inte har tagits om hand och blir infekterad. Behandlingen är nyckeln till att hålla hunden vid liv genom en skada på leden.
Behandling av gemensamma sår hos hundar börjar med det område som rengörs och desinficeras. För att fullgöra denna uppgift, första klippet något hår från det öppna såret då rengöring kan ske. Veterinärer (veterinär) kan rekommendera olika tekniker och lösningar för att använda vid rengöring ett öppet sår. I grund och botten tvål och vatten fungerar och är bättre än att inte göra någonting. Efter rengöring av öppna sår, kan Betadine tillämpas för att bekämpa en infektion. Såret kan behöva sys upp, beroende på dess storlek och plats. Om hundägaren inte upplevs med suturering ett djur, så bör det tas till veterinären. Om hunden ägaren väljer att göra suturering själva, så är det viktigt att ingen av de synoviala membranet bör ingå i suturering samt någon av hundens leden. Efter suturering är fullbordad, sedan tillämpa antibiotisk salva och ett förband på såret. Denna behandling förfarande måste upprepas för flera dagar och djuret måste hållas tyst och stilla så länge som förbandet är på såret.

Bamboo Care Dog Nail Clippers
Halloween: Pet Säkerhetstips
Hur ta hand om ditt husdjur marsvin
Atlanta Thrashers Hockey förtjänar en chans
Den Varför är & Hur är att hålla din hund säkert på kopplet
Hur du hanterar döden av ett husdjur
Varför du bör hålla Kaniner som husdjur
Hur man handskas med ett husdjur som har varit “skunked”
Hundarnas Halloween: Säker Engagera din hund i en Halloween fest
Allt om rasen: Sporting Lucas Terrier
Gratis Pet Product kuponger

Leave a Reply