Ge ditt husdjur något att göra medan du är inte hemma

Husdjur är smarta och sociala inhemska versioner av sina vilda förfäder, djur som ledde ett hektiskt liv interagerar socialt och säkra livsmedel och kompisar. Många av de sällskapsdjur beteenden som vi felaktigt kan tolka som hämndlysten dåligt uppförande är typiskt produkter av tristess och stress.
Vissa husdjur är särskilt benägna att separationsångest, och när det lämnas under lång tid utan lämpliga, stabila källor till underhållning, kommer att uttrycka sin frustration genom förstörelse. Om du har tur, du kommer hem och hittar en strimlad strumpa. Om du inte är så lycklig, kanske du upptäcker att din hund vän har gjort några stora strukturella renoveringar till ditt hem eller att din katt har vänt din sko till en improviserad kattlådan.
Många av oss, medan vi arbetar, måste vara borta från hemmet under långa tider och lämnar våra husdjur ensam, med ingenting att göra. Jag brukade jobba som Zoo Keeper, och såg, första hand, hur fången, vilda djur inför några av samma problem med tristess som gör sina inhemska motsvarigheter.
Här är några modifierade zoo djur anrikning tips för att hålla ditt husdjur glad och ockuperade medan du är borta: Kong Toys Utomhus: Dessa ihåliga gummi leksaker används ofta för att hålla zoo invånare glad, men du kan hitta mindre storlek versioner på de flesta djuraffärer. Om du håller din hund utomhus, lämna honom med en Kong Toy fylld med utspädd, fryst kyckling buljong. Anslut bara en änden av leksaken, fylla den med buljong och frysa. Slicka den smältande buljong är en tidskrävande aktivitet som kan hålla din hund sysselsatt i timmar och är särskilt givande under sommarhettan.
Kong leksaker i: Inomhus Kongs kan fyllas med torr sällskapsdjur. Se till att kibble är tillräckligt stor och Kong Toy tillräckligt liten så att det tar lite tid och ansträngning för ditt husdjur för att få maten. Om din sällskapsdjur hålls i en kennel, bur eller område som inte är lätt smutsad, blanda lite jordnötssmör in med mat att göra sitt jobb lite mer intressant och tidskrävande. Frysa blandningen i leksaken kommer att hålla ditt husdjur upptagen ännu längre.
Multi-Pet Hushåll: Om du har plats i ditt hem och hjärta, få en följeslagare för din kamrat – anta en annan hund eller katt. Ett husdjur är mycket mindre sannolikt att dröja vid din frånvaro när den har en annan varelse för att hålla den sällskap.
Installera ett husdjur dörr: Om du har, eller har möjlighet att bygga en inhägnad i området för din hund, installera ett husdjur dörr för att ge honom mer frihet. Ett djur med en viss kontroll över sin omgivning och verksamhet kommer att bli lyckligare.
Med bara lite tid, ansträngning och pengar, kan du förbättra dramatiskt ditt husdjur livskvalitet och göra dessa sträckor tid att ditt husdjur spenderar utan att du vind genom problemfri.

Deodorize en skunked hund
Anledningar att anta en skyddad katt
Topp tre Dog Training Schools i Utah
Hur smart är din hund
Allt om rasen: Picardie Spaniel
Möt Famous Clydesdales
Great House Training Tips för hundar
Ge din hund en massage
Hur du lär din hund att komma när kallas
Den dagen jag förlorade min hund: Vilse i huset
Ta bort och demat din katt hår

Leave a Reply