Ge din hund en massage

Hur man ger en hund en massage kan vara något som de flesta hundägare aldrig kan anse vara något som de bör känna till. Men för vissa hundägare är detta en mycket viktig del av att vara en hund ägare som de vill att deras hundar ska vara så bekvämt som deras ägare är. Men massage för hundar är inte bara för att göra hunden bekväma, massage också har medicinska fördelar. Om en hund ägare beslutar att deras hund behöver eller förtjänar en massage, vad skulle de göra för att ge dem händerna på uppmärksamhet som gör dem att må bättre? Det finns flera händer på massage slag som ägaren kan göra, men de måste ha i åtanke att detta är bara ett urval av vad en certifierad massageterapeut skulle göra om hunden togs till dem.
Innan en massage på din hund, fundera på var massagen kommer att äga rum. Det perfekta stället att vara en där det är tyst, rent och vadderad och hunden kommer att vara bekväm. Dessutom är det viktigt att ha färskt och rent vatten tillgängligt för hunden under massage. Hundägaren måste också hålla i minnet att en massage aldrig att ersätta veterinär vård, det är bara att vara ett komplement till en veterinär diagnos och behandling.
Den första massage teknik som en hund ägare kan använda på sin hund är Effleurage tekniken. Denna massage teknik har hundägaren med en mycket lätt och lätt beröring, med lite tryck på hundens kropp att gnida i långa drag. Hundägaren kommer att använda en hand för att sakta glida ner hunden, med början vid hundens ansikte och flytta över dess huvud, ner sin kropp på svansen och ner benen hela tiden flyttar samma riktning som hundens hår växer. Då hundägaren flyttar sin hand upp hundens ben mot den riktning håret växer. Den andra sidan av hundägaren är kvar på hunden vid alla tidpunkter till mer eller mindre kontroll hundens rörelser. Denna massage teknik används för att värma hundens vävnader genom hela kroppen. Denna teknik kan också åstadkommas genom att använda hand över hand eller med cirkulära rörelser rör sig mot hundens hjärta.
Passiv beröring massage är en annan teknik som kan användas på en hund. När denna massage teknik används, gäller hundägaren inte någon press att hundens kropp och används en speciell muskelgrupp. Denna teknik kan användas på hundens huvud, på sina axlar, ned dess sidor, längs dess rygg, på sin höft och på dess låren. Handen hålls på plats på den muskelgrupp i några minuter där det kommer att bistå i lugna hunden och kommer att hjälpa till smärtlindring. Passiv Touch Massage kan i slutändan göras var som helst hunden och dess ägare är och som mest när som helst. Detta skulle inkludera medan TV-tittande eller när bara sitter utanför tittar på världen gå genom.
Även om de flesta hundar kan dra nytta av en massage, det finns tillfällen när hunden inte ska masseras. Dessa skulle vara när hunden är i chock, har feber, har ett sår eller skadad hud, har en infektion eller skada i det område som ska masseras, har en nerv irritation eller akut nerv situation har diarré eller någon annan sjukdom eller sjukdom . Hunden bör inte ges en massage om de är gravida eller har ett bråck, har akut artrit, har flebit, tumörer eller cystor och om den har svampinfektion i huden.

Husdjur och värmeslag
Saker att tänka på om Pet antagen
Sällskapsfåglar – Köpa och underhålla en bur
Adoptera en vuxen katt: Fakta och fiktion
Dog Grooming: Hur Groom en pudel
Hur Trim en iller naglar
Korrekt Betta Fisk Care – The Fishy Fakta
Lokala Dog Training Schools i Newark, Delaware
Alternativ till de-klösa kattungen
Olika typer av djur Rehabilitering
Tips för att läsa din hunds kroppsspråk

Leave a Reply