Fyra saker att veta om din hund Ate en begagnad Tampon

En grov, men verkliga problemet är din hund äter en begagnad tampong. Det händer tyvärr alltför ofta. Hundar dras till dessa typer av saker, som ni kan föreställa om du märker hur hundar hälsar på varandra. Denna artikel handlar om en hund äter en begagnad tampong. Om din hund åt en oanvänd tampong, som jag förmodar vara mycket mer sällsynta, skulle situationen vara lite annorlunda på grund av absorption frågor som inte gäller för hunden att äta en begagnad tampong.
1 Ta reda på om din hund är stor nog att låta tampongen passera genom dem
För hundar som väger mer än 35 pounds, äta en tampong kommer förmodligen inte att påverka dem mycket. Hundar denna storlek smälta större saker oftare än du tror, ​​och risken är stor att tampongen kommer att passera i hundens avfall inom 24-48 timmar. Om du har en större hund, oroa dig inte för mycket, men se till att du håller ett öga på honom. Om du har en mindre hund, vill du definitivt att ägna större uppmärksamhet. Vet du din mindre hund åt tampongen hela? Jag skulle tro att det skulle vara tufft för en terrier för att äta en begagnad tampong helhet, men det har hänt. Om det var tuggas upp, det var nog i storlek tillräckligt liten för hunden att ha det passera som en större hund. Om din lilla hund åt det hela, vill att du tänker om att föra honom till veterinären snart.
2 Övervaka din hunds situation för de kommande två dagarna
Är din hund agerar annorlunda? Är han mer trött eller slö än vanligt? Har han problem med att köra eller dricka eller äta mer eller mindre än vanligt? Om någon av dessa saker är sanna, kan tampongen som orsakar problem. Om tampongen inte har passerat inom två dagar och din hund uppvisar detta beteende, vill du titta på att få honom till veterinären. Din hund kan ha vissa blockering frågor.
3. Framkalla inte kräkning
Vissa experter rekommenderar att framkalla kräkning, men jag tror att du har en för hög risk att orsaka mer problem. Om du ser en del av tampongen i halsen, sedan med alla medel, försöka ta ut medan du är försiktig att inte påverka din hunds luftvägarna. Om tampongen är redan borta, genom att framkalla kräkning du riskerar det hotell i halsen på väg ut. Om du känner att du behöver att framkalla kräkningar hos din hund, ta honom till veterinären snabbt och låt veterinären göra det. Du vill inte orsaka mer problem än du redan har.
4. Veterinären kan behöva göra en röntgen och kirurgi
Om du måste ta med din hund till veterinären, kommer han förmodligen att göra en röntgen. Om han anser att tampongen orsakar problem, då kirurgi är ett alternativ. Han kan först försöka ge din hund en laxerande om han anser att det inte kommer att orsaka ett hinder, men om det inte fungerar, skulle kirurgi vara nästa steg. Veterinärer kan framgångsrikt avlägsnas tamponger från magen och tarmarna. Uppenbarligen kirurgi är det sista alternativet, men ibland kan det vara nödvändigt.
Om allt fungerat bra och tampongen passerade din hund, vill du se till att det inte händer igen. Kontrollera att du har ett lock på dina sopor kan i badrummet. Om din hund gillar att slå sopor över, kan du lägga den i ett skåp. Låt inte oanvänt tamponger liggande heller. De kan vara farligare för en hund än en begagnad tampong. Förhoppningsvis när din hund åt en tampong, allt du kommer att sluta med en rolig historia, och inte en mer allvarlig eller kostsamma problem.

Är din hund Kvävning?
Topp 10 Små hundar
Hur att skydda djur i Heat
Hur skulle du vilja bli en kastrerad man eller kvinna?
Toalett Träna din katt och förlorar Papperskorg
Pound valpar. Det bästa sättet att gå!
Hur man fiskar bete för öring
Kattmynta Allmän information
Feline Diabetes och rätt katt Diet
Vård av en Wild Baby Bird
Ska du köpa en Wolfdog?

Leave a Reply