Fullblod på banan

Den här artikeln börjar en sju-part serie som dokumenterar en vecka i livet av en tävlingshäst. Det Thoroughbred är en fyra-årig valack. Han har varit i träning i två månader den här säsongen och har kört tre gånger. Han slutade sexa, kom tillbaka trött, tredjedel, kom tillbaka lite muskler öm, och sprang kvart. Hans sista loppet då han på fjärde plats var tre dagar sedan. Villkoret för att ras var icke-vinnare för året, hävdar Pris 20.000 $ ner till $ 17.500, tre-åringar och uppåt. Han blev slagen bara en längd och en halv. Som ordspråket säger, sprang han stor men kom upp kort.
Det finns en stor vikt vid tidigare prestationer i en tävlingshäst. Men för det mesta, att hästen och hans karriär finns i nu. När en tävlingshäst vinner ett lopp, vinner han loppet, presens. Även om han vann loppet för två år sedan, är det fortfarande en vinst. Denna speciella häst söker sin första seger i år. Dåtid, framtid, nutid, handlar det om för tillfället.
Det blir hans första dag tillbaka till spåret efter hans sista loppet. Han sprang sex stadier, kom tillbaka bra och som brukligt, fick två dagar ledigt. Han var hand gick den första dagen, och hängdes på gångavstånd maskinen den andra. Hung, udda sikt, men det är hur det är sagt. Uttrycket betyder helt enkelt att han ansluten till maskinen och gick mekaniskt. En häst som är hand gick oftast får ca 15-20 varv runt shedrow. En shedrow är arbetsområdet av ladugården, en väg under takfoten där man går och kyler ut hästarna. En genomsnittlig lada har cirka 25 bås på varje sida, så det är en bra lång promenad. En häst hängde på gångavstånd maskinen kommer att gå i ungefär en halvtimme.
Hästens morgonen startar före dagsljus med en skopa havre till frukost. Han har fortfarande lite hö kvar i hans haynet från igår. Han är inte av hans foder. Han har en god aptit. Men han kommer att ha en ännu bättre aptit efter att han går tillbaka till spåret. Tävlingshästar trivs på motion. Ungefär en timme efter frukost han uppsatt upp för träning. Övningen personen instrueras att ta det lugnt. Backa upp honom ett bra kvartal mil, hon berättade. Tränaren vill att han ska trava i motsatt riktning på utsidan skenan ner förbi läktaren för att lossa honom och få några kinks, så att säga. När övningen personen vänder hästen runt, han alla värmas upp. Han är galopperade i mitten av banan, lämnar järnväg för hästar bearbetade eller seglade. Han drar mot lite. Han är bra och han är ivrig, men inte ute efter att köra bort. Det finns cirka 20 hästar på banan de flesta morgnar vid varje given tidpunkt. Hästen lägger sig i och har en bra galopp. När han återvänder till ladan, har han gett ett bad och hängde på gångavstånd maskinen.
Hans stall är säng djupt i halmen. Hans vattenhink är ren med sötvatten, är hans hö nät fullt. Han är preparerade och får benen gnuggas och görs upp i benet wraps och bandage tyg. Han nyper lekfullt på sin brudgum. Resten av fullblod dag tillbringas lugn i hans stall. Han kommer att matas en lätt lunch, hans stall kommer att muckade ut mitt på dagen och sedan igen på kvällen. Han kommer att matas en härdig middag. Hans vattenhink alltid hålls fullt. Han kan se ut hans stall hela tiden. Han sträcker ut i sin halm och suckar belåtet.

Lära din hund att gå på hälen
RÖTMÅNAD
5 tips för att hjälpa nya Hundägare bota en hunds Diarré
Dra nytta Koi Avel
Fancy Cat Myter: mörkerseende förklaras och mer
Pet Care evigt
Flera hundar: två kan företag med lite omsorg och massor av kärlek
En Dog Day Poem
Vad är Pyothorax i Cats?
Den $ 20.000 Doghouse
Fly Spray för hästar: Vad fungerar och vad fungerar inte?

Leave a Reply