Friska Care Tips för äldre hundar

Ät rätt, minska stress och motion dagligen. För år läkare har ordinerat sin regim för ett långt och friskt mänskligt liv. Men hur är det vård av hundar?
Som en hund åldrar, är det naturligt att en ägare att vilja underlätta processen. Tyvärr har många människor tenderar att barnet sin äldre hund – på ett sätt som negativt kan påverka deras hunds hälsa, säger Dr Dan Carey, en veterinär med The LAMS Company.
Följande bör klara upp en del missuppfattningar om åldrandet hos hundar och ge dig några användbara fakta som kan hjälpa dig att göra din hunds gyllene år det bästa av sitt liv.
Myt: Senior hundar utgör bara en bråkdel av hundens befolkningen.
Fakta: Det finns 23 miljoner äldre hundar i USA – hundar som är sju år eller äldre. Detta omfattar 42 procent av hundens befolkningen.
Myt: Eftersom förändring kan vara svårt för hundar, bör deras kost inte kopplas när de blir äldre.
Fakta: Om din hund har ätit samma mat i flera år och är i bra form och friska, inte byta maten. Däremot äldre hundar tenderar att bli inaktiv och förlorar muskeltonus. Detta är ett resultat av den naturliga åldringsprocessen. Det bästa valet i ledande kost formel är en som är lätt att tugga, lättsmält, lägre i kalorier, ger optimal protein och är näringsriktig.
En förändring i din hunds diet kommer inte att vara stressande om du introducerar den nya maten långsamt. Övergången perioden bör ta cirka 5-7 dagar. Börja med att använda tre delar gammal mat till en del ny mat för de första dagarna. Efter det, gradvis minska mängden av den gamla maten och öka mängden ny mat, så att den sista dagen din hund äter endast den nya maten.
Myt: En kost rik på protein är skadligt för äldre hundar eftersom det orsakar njurskador.
Fakta: Det finns inga bevis för att detta är sant för hundar. Faktum äldre hundar trivs på en diet som innehåller en 24 till 30 procent halt av protein. Hundar är bäst matas som köttätare och behöver fett och protein för att bibehålla optimal muskelmassa.
Myt: Äldre hundar behöver inte mycket motion.
Fakta: Alla hundar behöver mycket motion och detta gäller äldre hundar också. Hundar kan vara lite stillasittande och däck lättare när de blir äldre, men det är ändå viktigt att upprätthålla en daglig motion rutin. En idealisk rutin för en åldrande hund består av en 15-minuters promenad varje dag – att se dessa promenader är långsammare och kortare än när din hund var yngre och mer aktiva.
Du kan märka en förändring i mängden grova interna spel mellan dig och din hund som du både blir äldre, men försök att hålla jämna steg med plaskar – även om det är på en mer måttlig takt. Playtime kommer att göra dig både känner unga i sinnet.
Myt: Äldre hundar bör utfodras med en diet av mjuk mat eftersom det är så lätt att tugga.
Fakta: Feeding din hund mjuk mat enbart kommer bara att främja tandsten och leda till smutsa doggy andetag. Tugga på torrfoder och råhud är hur hundar rengöra och bevara sina starka tänder. Leta efter en torr mat som är lätt att tugga.
Framsteg inom kost och veterinärvård har ökat livslängden hos hund liv. Din hunds hälsa är beroende av en balans mellan god näring, riklig motion och regelbundna besök hos veterinären.

Misty s läkarbesök
Rekommenderad Tidsplan för vaccinering av hundar
Portugisiska Water Dog Personlighet: Varför Bo bör med Pres. Obama Ofta
Ett bra sätt att gå en hund
Skallerorm Undvikande Utbildning för din hund: Förhindra ett potentiellt dödligt Rattlesnake Bite
Ormar som husdjur
Fördelarna med att äga ett husdjur
Cat Kuriosa: Är de farliga för din katt hälsa?
Hjälp för separationsångest hos hundar
Vad kan man göra med hundar är rädda för åskan stormar
Dog Training i Des Moines

Leave a Reply