Franska angorakanin Ras profil

Den franska Angora har en lång historia som en funktionell kanin med en historia av att vara upp kommersiellt i Europa för sin ull. Idag denna funktion är fortfarande uppskattad bland dem som håller dessa kaniner inte bara för fiber utan också för att visa.
Som en fyra klass ras visas grupperade efter ålder junior och senior och kön som slant eller Doe, den franska Angora visas som vitt eller färgat och tillgänglig som agouti, bruten, pekade vit, själv, skuggade tickade och många sorter band. De är en medelstor ras med en rad accepterade av 7 till 10 pounds och en idealisk storlek för dollar och gör av 8 pounds.
Ullen av den franska angora är något grövre än andra raser och helst 2 till 3 inches lång. Fötter och ben är furred till den första leden och de kan ha tofsar på öronen, men inte alls lika märkbar som på engelska Angora.
Liksom de andra angora raser behöver den franska Angora regelbunden pälsvård för att hålla fleece härva och matta gratis. I den franska Angora de kommer att kasta och extra grooming under denna tid plockar skjulet fibern utan att skada kaninen på något sätt. Detta gäller även Satin Angora, som den franska Angora användes för att utvecklas.
Ibland uppfödare kommer klippa barnet pälsen unga kaniner vid 6-8 veckor och sedan igen vid 20 veckor och därifrån följer skörd av ull under naturliga utgjutelse processen. Det finns då en mängd från barnet ull till den vuxna fibern i densitet.
Naturligtvis om du klipper barn måste försäkra att de stannar tillräckligt varmt för att upprätthålla kondition och tillväxt samt växande annan päls. En bra, trasselfri päls innebär en högre kvalitet fiber.
För allt arbete med att hålla angoras finns en annan konkurrens att de med wooly raser kan delta i förutom att visa på Arba utställningar och delta i aktiviteter rasklubben. Det finns också fiber festivaler i många delar av landet som domare på själva fibern. För angora uppfödare kan detta vara en viktig val faktor för att öka din fiber kvalitet inte bara från en tävling synvinkel för fiber utan även på dina kaniner.
Den franska Angora kan vara en handspinner dröm djur, med inte mycket utrymme eller foder och levererar hem odlas fiber var du än är. Det ger en annan uppskattning för det arbete som går in i en angora tröja när du blir det från födseln, snurra den i garn, sticka den till något att bära och få komplimanger för det.

Återhämtning efter din hunds Ortopedisk förfarande
Konsten och steg för att skriva en meningsfull brev till mamma på Mors dag
Letar du efter en Mellow, Laidback hund?
Canine Jäst öroninfektioner
Utbildning en hund att vänta på kommando att hoppa in bil: enkla tekniker
De 6 barnvänliga hundar
Anledningar till att ge dina Scraps Dog Table
Pet Airways – Ett flygbolag Bara för husdjur
De underverk i Calico – vetenskapen till varför de ser ut som
Vård av en åldrande Råtta
Allt om rasen: Schäfer

Leave a Reply