Främja en kattunge med dina egna katter

Hur vi kom igång
Tre och ett halvt år sedan, (ger tekniskt en mer än lagen) en av våra fem kattungar beslutat att försöka döda en annan av våra. Rigby var-är-en stor Maine Coon mix med inte syns muskler utan snarare otrolig styrka. Thumbellina eller Belle, för korta, var hans mål. Rigby åt Hill CD, ett recept mat. Poodie, vår äldsta, hade att äta kost mat med ingen kyckling på grund av allergier. Så vi matas våra katter i separata rum. Samma mat, samma rum. Belle var då att ha samma Hill CD. Det var då Rigby brast. Därefter var det illvilja som vi aldrig har sett mellan två katter som hade levt tillsammans i mer än två år. Han försökte verkligen att döda henne. Han jagade henne. Vi försökte att rehabilitera honom i nästan ett år, men det fungerade inte. Vi var tvungna att hitta honom ett nytt hem. En kill skydd var uteslutet. Vänner Parkville Animal Shelter kom till vår räddning. De tog Rigby och han antogs några månader senare. Sista jag hör, har hans nya familj flyttade till Colorado-och tagit honom med sig. Jag vet inte några detaljer om hans liv nu, men jag hoppas att han är lycklig och det enda katt i huset.
För några månader sedan beslutade vi att vi skulle ge tillbaka till FOPAS. Vi erbjöd att främja kattungar. Eftersom vi har äldre katter i vår egen, det fanns skäl vi var tvungna att ta hänsyn till. Om du har äldre katter i ditt hem och vill främja, välj kattungar. De integreras bättre än äldre katter och socialisering av främjar få med katter är bra för dem. Men kom följande i åtanke: Vad att tänka på innan främja
Först, dina katter. Vilka är deras personligheter? Våra katter är ganska laid back. Utom Belle, hon posttraumatisk även fortfarande. Hon är bräcklig, inte aggressiv. Varje katt kommer hans och smack en ny katt som kommer in i deras hem. Men om du hanterar det rätt, bör det försvinna med tiden. Våra katter lyckas försäkra oss om att de inte kommer att orsaka någon bestående skada på kattungar inom några dagar. Vet dina katter. Du vill inte störa din katt för mycket och du definitivt inte vill låta någon främjar bli sårad.
Det andra äldre kattungar skulle vara bäst. Med äldre menar jag testbara. De måste testas för sjukdomar som kan skada din katt. Så mycket som jag skulle vilja hjälpa alla kattunge, skulle det vara orättvist att ta en kattunge i vårt hus som skulle kunna äventyra livet för våra befintliga kattungar.
Tredje ditt hem. Var noga med ditt hem är kattunge-vänlig. Och främja-vänlig. Du behöver en plats att isolera din nya främjar så att de kan integreras långsamt. De kan behöva isoleras upp till 10 dagar om de har varit i skyddsrummet eftersom de kan ha plockat upp något, till exempel en förkylning, där. Det hände med vår första fosterhem kattunge. Han nös. Då Belle nös. Sen vidare till Lina (Zmrzlina Raphaelle, vår mirakel kitty) och så småningom Poodie och Elora Danan. Alla har det.
Fjärde, överväga mer än en. Vår första Foster var Neddy. Han var omkring 6 veckor gammal. Han var mycket söt och hade jätte ögon för sin lilla ansikte. Han var inte rädd när han kom till vårt hus, men han lärde sig att vara undergiven när stora katter fräste eller swatted. De fick över sig själva snart nog (efter de 10 dagar av isolering) och alla fick tillsammans. Neddy blev äldre och mer aktiva. Sätt mer aktiv. Kattungar är buntar av energi. 14-åriga katter, är det inte. Neddy ville leka med Poodie, hela tiden. Han utsatta honom tills Poodie bara gick bort. Då Neddy kastade på honom. Poodie var bara tvungen att fly.
Vår andra främja erfarenhet var med fyra kattungar. Ja, fyra. Det var kaos, men det var kul. Och kattungarna lekte som galningar med varandra. De lämnade Poodie, och de andra, ensamma om de ville spela.
Några råd om främja
Nu när vi har det fyrkantiga bort på några råd om det faktiska främjandet av kattungar: Var beredd på smärta. Jag vet kattungar är söta, förtjusande, lekfull, lite buntar av glädje, men de har alla minst 18 klor (Belle har 23, så det kan variera) och kattunge klorna är som vassa små nålar. Jag hade tydligen glömt detta eftersom det hade varit minst 4 år sedan jag hade kattungar när Neddy kom. Medan ingen av våra familjehem kattungar var aggressiva, spelar de och spela hårt några gånger. Kattungar kommer att fånga dig med sina klor, och de kan även bita. Mer om det senare. Men också de kommer att använda klor för att hänga på när de faller. Jag har en 4-tums ärr över mitt lår eftersom lilla Bruce Lee (från 2: a gruppen, nu har antagits och namnet Romeo) föll mitt knä. De kommer också att gå för dina fötter när de är under filtar. Katter kan lära sig att vara försiktig när klorna är bredvid huden. Men de vet inte att det finns huden bakom trasa när huden är täckt och de kan sätta hela sin kraft i dessa klor. Så kommer det att hända. Du kommer att känna dessa klor vid något tillfälle. Du kommer att blöda.
Mot bakgrund av ovanstående råd är detta en viktig. Det kan vara gulligt och roligt att låta en liten, liten kitty klättra upp byxorna benet. Gör det inte! Det verkar bra när de bara väga ett halvt kilo eller så, men att de fortfarande tror att de kan göra det när de är 2 eller 3 pounds. Och så kommer det att skada mycket om a) de är större och väger mer och / eller b) du inte bär jeans.
När kattungarna orsakar dig smärta, skriker en mycket skarp Aj! Tanken är att skrämma dem. De släppte och så småningom lära sig att inte göra något för att få det Aj! skrämma. Det skadar inte dem men lär dem. Och det är en del av en fosterförälder jobb.
Bitande händer också. Och bita är okej om det inte är för hårt eller två ofta. Om du brottas med en kattunge med du hand får du repad och bet. Tricket är att lära kitty till varken för hårt. Använd Aj! för repor. Du kan använda den för att bita också, men det tar inte, prova detta: Låt kattungen biter tummen och tryck sedan ner på sin nedre käken. Det är irriterande. Irriterande en katt är en bra undervisning teknik.
Irriterande är mitt bästa sättet när det gäller att stävja mooching. Mooching är när en katt försöker dela din middag. Förresten, räknare och tabeller kök är vår marginalerna för katter i vårt hem. Men då har vi inte mycket av köksbordet så vi brukar äta i vardagsrummet. Och när vi hade dessa 4 kattungar, var det en utmaning att äta. Vi använder inga! och en BOP. Vi bop näsan lätt (irriterande, inte smärtsamt) och säga nej! kraftigt. Det kan ta ett tag, men de brukar tröttna på att vara irriterad och besluta att det inte är värt det, särskilt eftersom de inte får några människor mat. Våra äldre katter nästan helt ignorera oss och våra tallrikar medan vi äter. När vi är klara och ställa in plattan ner, det en annan sak. Men de mooch inte. Neddy lärt sig. Bruce Lee, plats, solnedgång och Hopper lärde. Och nu vår nuvarande 4 (Denver, Denali, Dakota, och Vail) lär.
Dina stora katter är viktiga. De är särskilt viktigt om din fosterson kattunge eller kattungar inte haft de fullständiga 8-veckor med sin mamma. Kattungar lär sig genom att imitera sin mamma. En stor katt kan lära en fosterfamilj kattunge att repa på en klösbräda eller katt träd, för att använda Kitty lådan och att överleva med stora katter. Katter har en social hierarki. Det är inte nödvändigtvis stel. Poodie utövar inte sin ställning som alfa mesta av denna tid. Han är fyllig. Men kattungar, när de får fräste åt, bör sänka sig. Även efter väsande stannar kommer de sänker sig när de stora katten närmar sig. De visar att de är undergiven. Så småningom, allt blir rett ut mellan dem och de undergivna stannar beteende. Men de vet sin plats och allt är bra mellan dem och stora katter.
Ditt ansvar som fosterförälder
Om skydd du skapa för är som vårt, kommer de leverera kattungefoder för kattungar, en burliknande kennel de kan isoleras, filtar och leksaker, sjukvård, och även en katt låda och strö. För unga kattungar, kommer de att ge sannolikt en skala. Du bör väga kattungen dagligen tills den når £ 2 eller vad vikt din bostad säger. Det är den punkt kattungen kan vara fast (kastreras) och blir tillgängligt för adoption. För vårt skydd, är vi skyldiga att ta våra kattungar till adoptioner varje lördag.
Försumma inte dina egna katter. Visa dem att du fortfarande älskar dem lika mycket som någonsin. Leka med dem, klappa, borsta dem, mata dem. Gör allt du gjorde med dem innan. Bara inkludera kattungarna.
Slutligen är det viktigaste du behöver göra för din fosterföräldrar kattungar att älska dem, leka med dem, gosa med dem, interagera med dem. Utan interaktion med människor, kattungar blir vilda. Med interaktion, de blir stora följeslagare. De stora katterna hjälpa dem att bli katter. Du hjälper dem att bli husdjur.
Ytterligare en bit av rådgivning. Ställ ditt hjärta att älska dem när du har dem. Men inte alltid. Du kan älska dem på avstånd för evigt men du måste ha dem för att få ett nytt hem. Du vill att de ska bli antagen. För oss har vi vår juridiska fyra. Vi kan inte hålla längre. Men vi kan älska dem för en liten stund. Så ditt hjärta för den lilla stund. Kyssa dem och säga adjö innan du lämnar dem på skydd som antagits dag. Var glad om de blir antagna och glad om de kommer tillbaka för att stanna hos dig lite längre.

Giant Hundraser: Mastiffs, Newfoundlandshund, St Bernards och Great Pyrenees
Argentinska Svartvita Tegus finns stora Pet Ödlor
Stora behandlar för ditt husdjur fågel
Språket av djur
DIY hund lydnad utbildning Tips för överdrivet skällande
Pro Pet Dog Grooming Wipes recension
Hästar: En Köpguide
Allt om rasen: Basenji
Väl hand om Sharks Bostäder Sand
Höftledsdysplasi hos hundar: Vad är orsaken?
5 skäl ska du inte ta din hund att arbeta

Leave a Reply