Frågor att ställa till uppfödare innan de köper en valp

Jag älskar djur. Jag har också en mjuk hjärta för djur i nöd. Jag har räddat 3 katter och 2 hundar. Jag var inte för avsikt att rädda två hundar och eftersom jag inte hade bett ordentliga frågor innan kommer att se valparna jag slutade med att spendera en massa pengar för hunden och ännu mer pengar för deras hälsa när jag fick dem hem. Jag hoppas att dela mina erfarenheter och tips om vad man ska fråga och titta efter när få en valp från en uppfödare så att du inte behöver spendera mycket på hälso-och sjukvård för att få valpen frisk när du köper den.
Oavsett om du kommunicerar med uppfödaren via e-post eller telefon du kommer att vilja få denna grundläggande information innan du går att möta valpen.
Pris för valpen. Jämför med andra valpar av samma ras så att du får ett rimligt pris.
Papper tillgängliga. De flesta renrasiga hundar från uppfödare kommer med någon form av registreringsbeviset. AKC, American Kennel Club, är den vanligaste och bästa typ av registrering. AKC papper att hundens föräldrar har träffat AKC standarder och har oftast en lång rad av tapetserad hundar. AKC är också den vanligaste registreringen behöver du om du vill visa din hund. AKC papper kommer med antingen full eller partiell rättigheter. Om du har fullständiga rättigheter kan odla din hund och så länge som den andra föräldern är också AKC registrerade valparna kommer att kunna vara AKC registrerade. Pet papper gör att du inte kommer att kunna få avkomma hunden och ha sina valpar registrerades. Vanligtvis AKC sällskapsdjur registrering tapetserad hundar är billigare än hela registreringen. Om du planerar att ha ditt husdjur kastrerade och kastrerade (rekommenderas) och sedan sällskapsdjur registrering är det bästa alternativet. En annan typ av registrering är ACA – även om jag inte är imponerad av ACA registrering och det är inte lika vanligt. Om en uppfödare laddas registrering priser de bättre AKC papper. Du kan registrera bara om någon hund oavsett ras, vilket betyder att det även kan vara en korsning i ACA.
Ålder: Du vill se till att valpen du får är minst 8 veckor gamla. Allt mindre än det borde ändå vara att få viktig näring från mamman hunden.
Skott och vaccinationer. Du vill se till att valpen har haft åtminstone den första uppsättningen skott och vaccinationer. Om du kommunicerar med uppfödaren via e-post, be att få se en kopia av skottet poster. Om du kommunicerar med dem via telefon bara vara säker på att de kommer att ha en kopia av dokumentationen tillgängliga för dig att ta med dig när du köper hunden. Mest pålitliga uppfödare kommer att ge detta med ut frågan, men se till att du frågar. Du är veterinär kommer att vilja se dessa poster. Vissa uppfödare administrera skott själva. Jag vet att det sparar dem pengar, men jag föredrar att ha skott som administreras av en legitimerad professionell och min veterinär håller med. Både hundar jag räddade uppfödare sa att de administrerade skotten själva. Uppfödaren av min Rhodesian Ridgeback hade ingen dokumentation om detta (senare fick jag veta att de körde en valp kvarn). Uppfödaren av min schäfer hade dokumentation av datum och namn på de vacciner, inklusive tillverkaren.
Fråga om de har föräldrar eller syskon från tidigare kullar på plats. Om de gör du vill se dem för att se vad hunden kommer att se ut när det har växt. Detta kommer också att försäkra att valpen kommer att träffa standarder och friska linjer blod.
Be att se var valpen lever. Vi gjorde ett fruktansvärt misstag med vår Rhodesian Ridgeback valp genom att uppfylla uppfödare på en offentlig plats i stället för att möta dem i deras hem. Uppfödaren gjort det verkar som om de gör detta för att hjälpa oss så att vi inte skulle behöva köra så långt, men det visade sig att de kör en valp kvarn. Vår valp hade inte matas rätt kost och tillbringade det första året av sitt liv åt att försöka få hennes muskler byggs upp och vi har fortfarande problem med sin vikt läggs på och hålls upp. Den uppfödare berättade att valpen inte var van vid en krage eller koppel eftersom hon aldrig hade haft en på (jag vet när min mamma tog hundar vi alltid sätter ett halsband och koppel på och låt dem vänja sig innan låta dem gå till ett nytt hem, men tänkte det var bara något speciellt vi gjorde). Den uppfödare sedan berättade att hon aldrig hade varit i en bil och de trodde inte att hon skulle vara potta utbildade eftersom hon aldrig hade varit inne (även om bilder på henne var alla inne bilder). När vi fick hem henne vi fick veta att hon var rädd för människor, särskilt kvinnor och skulle springa och gömma sig och vill Yelp som hon dödas om du höjde händerna. Vi fann också att hon var rädd för gräs och det tog 6 månader innan vår schäfer fick Rhodesian ridgeback att gå ut i gräset utan att vi behöver sätta henne på den. Till denna dag hon fortfarande bara gå pott på cement. Om uppfödaren insisterar på att se hemmet som valpen kommer att gå till, gå med på det men begära att se var valpen bor först så att du kan se till att det är från en ansedd hem.
Näring. Se till att du reda på vad valpen närvarande äter och om uppfödaren kan skicka några hem med dig. Detta sätt kan du se till och få samma mat eller åtminstone ha tillräckligt för att gradvis övergå till en ny mat. Växla utan att blanda nya och gamla mat tillsammans är hårt på alla hundar, speciellt en valp. Detta kommer också att ge dig en del information på om rasen kräver särskild kost, såsom stor ras valpfoder för stora raser.
Anamnes. Fråga om någon av de tidigare valparna har haft några hälsoproblem eller om föräldrar eller farföräldrar har haft några hälsoproblem. Min schäfer hade ett bråck som var ärftlig och måste avlägsnas kirurgiskt. Hundar med ärftliga hälsoproblem bör kastrerade och kastrerade så att de inte håller passerar på detta problem till andra valpar.
Senast du vill vara säker på att uppfödaren kommer att finnas tillgänglig efter köpet för alla frågor du kan tänkas ha. En bra uppfödare vill att du ska hålla kontakt med dem så att de vet hur deras valpar gör. De kommer också vill bli meddelad om det finns några hälsoproblem som uppstår så att de kan kontrollera och vidarebefordra informationen till andra valpköpare i fall det är något som de andra valparna kan ha också.
Förhoppningsvis denna information från min personliga erfarenhet kommer att hjälpa dig att göra ett välgrundat och glad köp.
Om du vill ha mer information, besök

Juni är Adopt-A-Cat månad
Lokala Dog Training Schools i Colorado Springs
De bästa Hundraser för ditt hushåll Pet
Produkt granskning: Python Ingen Spill Rengör och Fill
Ice Cream House Dog House
Hur man korrekt Justera hästtäcke & Försäkra Häst komfort
Anledningar till att äga en katt
Lära din hund att gå på hälen
Hur Medicinskt behandla din hund utan att ta ut en andra inteckning
Att hitta en förlorad Pet
Hunduppfödning

Leave a Reply