Förväntade livslängden för en katt

Katter är en älskad del av många familjer. Nästan 20 år sedan var den genomsnittliga förväntade livslängden för en katt en ynka fyra, kanske sex hela år. Lyckligtvis är inte längre fallet med dagens älskade katter.
Innekatter
Det finns en stor mängd olika faktorer som bidrar till längden på en katts liv. Innekatter kan förväntas leva ett längre liv än en utomhus katt. Detta beror på att innekatter är mer skyddade från vanliga utomhus sjukdomar och faror. Katter som är inomhus också inte möter inte rovdjur, bilar och andra personer som kanske inte bryr sig för katter eller vill skada dem.
Innekatter som är friska kan leva uppemot 20 till 25 år. Den äldsta kända katten var 28 vid dödsfall.
Utekatter
Samtidigt är utekatter förväntas leva endast fyra eller fem år. Detta beror främst på det stora antal risker som är förknippade med levande utanför. Många katter, speciellt katter som inte riktigt vaccinerade dör ofta på grund av sjukdom, sjukdom eller andra miljöfrågor som vädret. Dessutom, på grund av slarv av många främlingar, vissa katter möts en för tidig död på grund av en bilolycka.
Kattår Versus människor År
Det är överraska inte att katter “ålder” snabbare än människor. Men skulle du bli förvånad över hur snabbt de verkligen är åldrande. I själva verket är en katt som är bara ett år i ålder faktiskt 15 år gammal i kattår. En fem år gammal katt är en ren 36 år. Fortsätt på och en 8 år gammal katt är 48, medan en 10 år gammal katt närmar 60-årsåldern vid 56. Om din katt gör det till 20 år gamla, är han verkligen 96 i kattår.
Friska katter
Du kan se den längsta livslängden för din katt genom att ge honom alla de hälsosamma alternativen. Det innebär att ge honom med höga mat kvalitet sällskapsdjur och regelbunden motion. Båda dessa är viktigt för att förebygga fetma och andra sjukdomar som kan förkorta livslängden hos en katt. Genom att avsätta 15 minuter av din tid varje dag, kan du uppmuntra din katt att vara mer aktiv och ge honom en längre livslängd i processen.
Om du eller en familjemedlem röker medlem, överväga att ta det utanför. Katter påverkas i hög grad av passiv rökning. Många katter som regelbundet utsätts för cigarettrök lider hosta passar, lunginflammation och astma. De är också en kraftigt ökad risk att utveckla cancer i näsan, matstrupe och lungor. Sammantaget kommer rökning äventyra din egen hälsa och din katts hälsa.

Tips för att spara pengar på Hundmat
En titt på pyometra och chock i hundar
Super Pet Mega Run-Om boll: ett säkert sätt för dina små husdjur att utforska
Hamilton Pet Meadow i Hamilton, New Jersey
Iller ut Fakta att välja din iller
Holistic Pet Care – frågor
Nackdelar med att ta din hund att arbeta
Pet Sugar Gliders är lekfulla och roliga husdjur
Going Green med husdjur
Tips för att hålla ett husdjur ödla
Amerikanska Lamalese: Hundar Bred specifikt som Companion

Leave a Reply