Första hund, Bo, Fogar första familjen i Vita huset

Den första hunden har gått sin nya familj, Obamas i Vita huset. Bo är en portugisisk vatten hund, och har redan börjat lydnadsträning så han kan bli en väluppfostrad hund och en tillgång för Obama familjen som han charmar resten av nationen.
Den portugisiska Water Dog är inte en allmänt känd ras. Sannolikheten för denna medelstor ras blir ny modefluga hunden gör att många familjer kan välja att anta en portugisisk vatten hund utan att förstå karaktären och behov av detta arbete hundras. Att välja fel hundras för din familj följeslagare kan leda till kaos, och för många modefluga hundar hamnar i skyddsrum eftersom de bara inte var rätt passform för just familjen.
Portugisisk Vattenhund delar allmänna egenskaper flesta arbetande hundraser. Arbetande hundar är mycket intelligent, ganska aktiv och oberoende. De verkar ofta på egen hand, och kan snabbt lära sig att överlista sina ägare. Herding instinkter är starka i arbetslivet hundraser, och de kommer köra familjen när de tillåts göra det. Tidig socialisering och konsekvent lydig utbildning är avgörande för att höja en hanterbar och nöjd portugisiska Water Dog.
Working hundraser är lyckligast när de har ett jobb att göra. Portugisisk Vattenhund är expert simmare, med hjälp av sina breda, simfötter, och kan simma och dyka outtröttligt. I århundraden har den portugisiska Water Dog hjälpte fiskare utanför Portugals kust. Dessa hundar skulle rida i båtar med fiskare och hjälper att dra i nät, hämta redskap och trasiga nät, bär meddelanden mellan båtar eller båt och strand, och även valla fisk!
Tekniken gjorde det portugisiska Water Dog praktiskt föråldrad kring sekelskiftet 20-talet, och antalet rasen började sjunka. Rasen gjorde sitt första framträdande i USA när ett par togs emot av en Mr och Mrs Harrington i New York i 1958, i en handel med sällsynta raser. Den portugisiska Water Dog Club of America bildades 1972, då endast tolv hundar av rasen var kända för att existera i USA.
Även om de är något oberoende av naturen, portugisiska Water Hundar älskar karakteristiskt människor och är angelägna om att behaga. Kombinationen av dessa egenskaper gör dem lätta att träna när rätt teknik används. Denna hund behöver en ägare som har viss erfarenhet av hundar, och lär sin hund sin rätta roll i familjen förpackningen. Behandlas som ett barn eller leksak kan den portugisiska Water Dog bli alltför aggressiv att skydda sitt hem och familj. En vältränad portugisiska Water Dog kommer att bli en utmärkt familj vakthund, så att du vet när främlingar är nära men inte agerar aggressivt om situationen kräver det.
Tidig exponering för olika människor, platser, sevärdheter och ljud kommer att skapa en välanpassad hund som inte är alltför rädd eller rädd (och potentiellt farliga). Den grundläggande sitta / stanna / ned kommandon ska undervisas på tre till fyra månader, med mer avancerad utbildning börjar vid sex månader. Ägaren måste träna hunden med tålamod och konsekvens, stärka sin utbildning regelbundet. Fast, men mild, är hanteringen ett måste. Arbetande hundar kan bli uttråkad snabbt med repetitiva aktiviteter och korta, kommer ofta träningspass ger de bästa resultaten.
Är den portugisiska Water Dog rätt för min familj?
Denna ras kräver massor av uppmärksamhet och motion! De gör inte bra ensam under långa perioder, och är inte ett bra val för familjer vars medlemmar är alla på jobbet eller i skolan under dagen. I sin tristess kan de roa sig på ett mycket destruktivt sätt! Portugisiska Water Hundar får oftast bra överens med barn och andra husdjur, men har en tendens att använda munnen i spel (som de flesta retriever raser). Alltid övervaka små barn när de leker med din hund, och lära era barn att behandla alla hundar med respekt!
Aktiva familjer som älskar friluftsliv och vill ha en hund följeslagare att följa med dem skulle vara en bra passform för den portugisiska Water Dog. Dessa anpassningsbara hundar är ett utmärkt val för ägare som vill delta i hund aktiviteter såsom lydnad och agility prövningar Frisbee och flyball, men är lika glad att gå simning eller jogging med dig, eller hämta en pinne. Din portugisiska Water Dog är mest innehåll när den har tillräcklig motion och mental stimulans, och kommer att dra nytta åtminstone en lång, rask daglig promenad.
Pälsen liknar en pudel: s (det trodde två raserna har en gemensam härstamning) och anses allergivänliga, vilket den portugisiska Water Dog ett bra val för familjer med allergiker. Den enda skikt är vanligtvis lockigt eller vågigt, längre tid i vissa linjer än andra, och skjul lite. En daglig tandborstning kommer att hålla pälsen i toppform och hjälpa den att behålla sin vattenbeständiga egenskaper. Pälsen behöver klippas ibland, men inte så ofta som pudel-talet.
Några rader i den här rasen har genetiska anlag för hund höftledsdysplasi, GM-1 lagring sjukdom (en dödlig nervsjukdom uppenbar vid ungefär sex månader), progressiv retinal atrofi och juvenil dilaterad kardiomyopati. Köp din portugisiska Water Dog från en seriös uppfödare som tar hand för att producera hundar av god hälsa och till och med temperament.
Detta är en allmän ras beskrivning av den portugisiska Water Dog. Enskilda hundar inom en ras kan variera i utseende, temperament och beteende.

Resurser:

Portugisiska Water Dog – bästa valet för allergiker?
Vad orsakar hundar att bete sig illa?
Är din Råtta mycket nervös av dig? Gör henne Confident
Ferret: Är det rätt husdjur för dig?
Pet Guide: Norwich Terrier
Allt om rasen: portugisiska nötkreatur förföljer
Rosy Barb Faktablad
Vad är en bakgård uppfödare?
Evolutionära historia Växtplankton
Hur du lär en coonhound till Hunt Coon
Till kragen katten

Leave a Reply