Första hjälpen för Furry Friends

Om du måste rusa din skadade husdjur till närmaste veterinär, att veta hur man ska ta hand om det ordentligt kan rädda sitt liv.
Olyckor kan hända var som helst när som helst, så du måste vara beredd i förväg och vet vad de ska göra snart om det är en nödsituation.
När ditt husdjur är skadad, ta den till en veterinär omedelbart. På det sätt som du kan hjälpa det med grundläggande första hjälpen. Djur i smärta kan knäppa eller bita, så ta hand extra försiktig hanterar dem, och aldrig ge dem mänskliga medicin.
Falls eller trafikolyckor
Kolla deras andning känner för en puls och utöva tryck på blödning. Om andningen har upphört, utför mun till näsa återupplivning genom koppning händerna och blåser in i näsborrarna. Endast om det inte finns någon hjärtslag bör du massera externt hjärtat med hjälp av HLR. Djuret kan vara i chock, så packa in den i filt.
Nedskärningar och sår
Tvätta såret med ljummet, salt vatten och täck med ett bandage. Sluta blödning med tryck och en gasbinda.
Andningsproblem
Kontrollera ditt husdjur tandkött, vilket kan blekna med blödning eller chock. Blåaktiga tandkött betyder att kroppen inte får tillräckligt med luft. Kontrollera att det finns ingenting fastnat i munnen eller halsen genom att förlänga halsen och dra ut tungan.
Stings
Geting eller bistick sväller och kan påverka andningen. Om du kan, ta bort sting med pincett och sätta en kylklamp på bettet.
Förgiftning
Husdjur kan äta gift genom växter, medicinering eller förgiftade gnagare. Symtomen kan innefatta kräkningar, diarré, salivering och kramper. Få ditt husdjur till en veterinär rekommenderar detta. Ta paketet, eller namnet på giftet, eftersom olika gift behandlas olika.
Kramper
Djur kan ha anfall från, låga blodsockernivåer, infektion eller tumörer. Under ett anfall, flytta saker ur vägen. Så de inte bli sårad och ylande i en lugnande röst samtidigt svepa in dem i en filt. Ge inte dem något att äta eller dricka under anfall.
Benbrott
Splint en paus genom att bandage något stel för att hålla den rak. Använd en filt som bår och omedelbart gå till veterinären.
Bites
En bit kan bli infekterade och bildar en abscess om det inte behandlas väl, så tvättar området med ljummet. Saltvatten och täck dem med bandage. Veterinären kan föreslå antibiotika för att ge motgift effekten. För orm och spindel biter, försöka identifiera arten.

Extremt sällsynt Megamouth Shark Caught i Filippinerna, senare Ätit
RÖTMÅNAD
Den Varför är & Hur är att hålla din hund säkert på kopplet
Tips för Dog lydnadsträning
Feline Diabetes och rätt katt Diet
Crate Training Valpar: Så för att undvika olyckor
Min hund har utbildat mig!
Min erfarenhet Äga en Rat Terrier
Tropisk fisk: Hur ta hand om dem
Topp 10 Tillgiven Hundraser
Kinesisk mops Dog Breed

Leave a Reply