Förskjutning av käftarna hos hundar

Förskjutning av käken hos hundar sker, även om det är sällsynt – faktiskt mycket sällsynta. Detta tillstånd kan ses i en jakthund, som en retriever eller en setter. En hunds käke kan bli förskjuten när jakthund försöker bära en fågel som är mycket stora i storlek och därmed hunden öppnar munnen mycket stor, distending det på ett sådant sätt som gör att käken blir ur led. Denna förskjutning, eller luxation, kan förekomma på båda sidor av hundens mun eller det kan förekomma endast på ena sidan.
Symtom på en förskjuten käke i en hund beror på omständigheterna i störningen, till exempel vilken käken är ur led. Om hundens nedre käken är förskjuten så käken kommer att ligga på en enda sida av hundarna huvudet kommer munnen vara öppen och kommer att förbli öppen tills störningen har behandlats. Andra symptom på förskjutning av en hunds käke kan omfatta en svällande öga eftersom hundens coronoideus process kommer att trycka ner på baksidan av buktande ögat eller hunden får dregla överdrivet, kan det verkar vara i mycket smärta, kan hunden verkar rastlös och dess tunga kan bli en blå färg.
Behandling av en ur led käke i en hund är inte en lätt uppgift. Det är också inte en som lätt kan göras av en enda person, kommer en assistent behövs. Den vrickat käken måste flyttas till det läge där det är tänkt att vara. Detta görs bäst genom att använda en spak-liknande rörelse som kommer att ersätta käken till dess rätta läge. För att åstadkomma detta kommer assistenten behöver för att få en bra grepp om hunden, det är ofta rekommenderas att assistenten platsen hunden mellan benen med handen på hundens huvud, hålla den stadigt medan den andra personen försöker behandla förskjutning. Den person som försöker ersätta käken måste svepa en handduk eller något trasa runt händerna då de kommer att behöva placera sina tummar på hundens underkäken tänder och försöka driva käken på plats. Det finns andra metoder för behandling av denna störning, men alla av dem har en viss grad av fara för person som försöker behandla denna skada. Faran med att behandla en förskjuten käke i en hund är naturligtvis hotet om att bli biten av hunden som de flesta hundens, även de mest kindest och mildaste, kommer att bita när de är i smärta och när deras ur led käken håller bråkade med de definitivt i smärta. Av denna anledning är det förmodligen bäst att söka en veterinär och låt honom eller henne behandla denna förskjutning.

Hur man berättar en medarbetare inte ta sin hund till arbete
Är din hund Dominerande?
I försvar av Chained hund och ägare
Reser utan ditt husdjur
Little kända fakta om djur.
Dog Breed-Harrier
Symtom på urinblåsan Stenar i hundar
Häst Utbildning Tips för beginers
Vet Fisk i akvarium
Fem Sommar Risker för hundar
7 frågor att ställa till hunduppfödare innan ett valp

Leave a Reply