Fördelarna med kastrering ditt husdjur kanin

Om fyra år sedan vi var på en liten stad jordbrukarna marknaden, barnen såg en dam som hade barn kaniner, kycklingar och ankor. De var gulliga, men vi visste inte det första om att ta hand om någon av dem. Den lilla faktum, inte omväg min make, som beslutade att barnen bara var tvungen att ha ett par av sällskapsdjur kaniner.
Så tog vi hem de två sista barnet kaniner att damen hade. På vägen hem barnen bestämt vilka kanin tillhörde vilken barn och heter deras nya avgifter Kanin (som “tillhörde” min sedan två år gamla) och Shiny (min fyra år gamla son, hävdade honom).
Det gick bra för våra nya husdjur, fram till omkring den tid de nådde fyra månader eller så. Fram till denna tidpunkt hade de varit oskiljaktiga. De åt tillsammans, sov tillsammans och stannade tillsammans när de fick köra på gården. Inte nu längre, nu var de slåss, och inte bara argumentera, de dra blod, dra päls, sparkar och biter varandra.
Jag blev snabbt rädd att de faktiskt skulle döda varandra. Aldrig trodde jag att detta skulle hända, inte ens när de nådde könsmognad …Jag hade planerat att dominans frågor, men inte så här.
Efter lite forskning på nätet, fick jag veta att de var i-själva verket in i vuxenlivet och att alla striderna var normal. Vem skulle ha förväntat att från sådana gulliga ser djur?
Jag lärde mig också ett par mer saker, kaniner gör bäst när de har en vän och kan bilda mycket starka bindningar med varandra och att det var möjligt och rekommenderas för att få dem kastrerade.
Hmmm, det var något som jag inte hade tänkt på innan (även om min hund och båda katterna hade kastrerad). Så jag kollade in och hittade en bra, seriös veterinär som behandlat kaniner att göra operationen.
Till en början hade jag bara Kanin kastrerad när han verkade vara mer aggressiva av de två. Men det inte löser problemet, kämpade de fortfarande våldsamt. En månad senare hade jag Shiny kastrerade och säker nog, slutade striderna.
Nu har jag mina två barn, gulliga kaniner tillbaka. De återigen äta, sova och leka tillsammans som om hela könsmognad sak aldrig hänt.
Som en extra bonus, de inte längre urinera på allt, de använder sin kattlådan som goda pojkar.
Om du har eller funderar på att skaffa kaniner, tänk på att få dem kastrerade (eller kastrerade som kvinnor har sin egen uppsättning av frågor) så snart som det är möjligt. Detta ett steg kommer att spara, dina barn och dina kaniner från en mycket traumatisk tid.
Kom ihåg att älska era kaniner och ge dem massor av Snuggles.

Pet Säkerhetstips: Låt inte Halloween Sätt en skräck i ditt husdjur
Tre steg till en välutbildad hund
Besluta om en hästtäcke – att klä din häst eller inte
Hur Groom ditt marsvin
Hund och katt vård: Att bli av loppor naturligt
Vad folk inte vet om Pitbulls
Jessica Simpsons hund, Daisy, tagna av Coyote
10 skäl till varför det är inte en bra idé att ta din hund att arbeta
Hur bör du reagera på Canine undergivet beteende?
Uremi hos hundar
Fira Great Outdoors månad på K-9 Fest!

Leave a Reply