Fördelarna med djurägande

Från den tidigaste tiden har människan domesticerade djur. Gamla egyptierna höll katten heliga och ofta höll dem som husdjur. Tidiga bönder ursprungligen domesticerade hunden som HJÄLPARE i vallning, så småningom bjuda in dem i sina hem en kär husdjur. Idag är inte annorlunda. Hundar och katter samt exotiska fåglar, ormar och andra djur anses ofta en del av familjen. Det finns många fördelar med att djurägande, inklusive hälsofördelar, sällskap och hjälp och skydd. En bra husdjur är en viktig del av många familjer.
Det finns många hälsofördelar för djurägande. Som regel djurägare har en minskad risk för hjärtsjukdom. Detta eftersom de tenderar att ha lägre kolesterol och blodtryck sedan icke djurägare. Djurägare upplever några huvudvärk och mindre matsmältningsbesvär och sova bättre än icke-djurägare. En annan hälsofördelar, särskilt för hundägare, blir mer motion. Husdjur bidrar till förebyggande av depression och ensamhet och främja social kompetens och en positiv självbild. Äldre djurägare besöker läkarna mindre än icke-djurägare. De positiva hälsoeffekterna av djurägande är enorma!
Husdjur av alla slag blir utmärkta följeslagare. Oavsett om du har en katt eller en hund eller en mer exotisk husdjur att ha någon att komma hem till varje kväll är betryggande. I själva verket, Djurägare handlar om förlusten av en älskad mycket bättre sedan icke djurägare eftersom de har en ständig källa till tröst med dem. Med ett husdjur på en promenad, spela fångst eller katt-n-mus håller dig aktiv. Efter tiden kommer ditt husdjur att utveckla sin egen personlighet. Djurägare är kända för att engagera sig i samtal med sina vänner djuren – ett annat sätt att avvärja ensamhet.
Husdjur är utmärkta medhjälpare. Specialutbildade hundar hjälper blinda och annars handikappade människor inte bara navigera sig igenom livet, men kan tränas att hämta poster, stöd grooming och andra viktiga uppgifter. Katt hjälp att hålla ett hem utan gnagare och andra husdjur. Hundar och även vissa fåglar kan tränas att skydda ditt hem.
Husdjur kan även rädda ditt liv. Tänk den senaste Florida fall med en undulat och en kvävning två år gammal. På att se barnet kvävning, flög familjens sällskapsfåglar genom huset för att hitta småbarn mamma. Flaxar med vingarna Madly, fortsatte parakit att säga Mamma, baby om och om igen tills mamman gick för att undersöka. Hon fann sin dotter i tid för att utföra Heimlich manöver och rädda hennes döttrar liv! Berättelser om andra “mirakel” husdjur ytan varannan månad.
När du gör beslutet att ta med ett husdjur i ditt hem, överväga att anta en övergiven husdjur från en lokal djurhemmet. För en liten avgift kan du rädda ett djur och skörda frukterna av sällskapsdjur ägande. Om husdjur adoption är inte för dig, se till att använda en seriös uppfödare när du köper ditt husdjur och grundligt undersöka alla ras eller stamtavla informationen innan du slutför ditt köp.
Vare sig du letar efter en livskamrat husdjur, vakthund eller en vacker fågel, husdjur är en viktig del av våra liv!

The Painted Dog
Har du märkt dessa märkliga men vanliga beteenden av din hund?
Lugnande din gnällande hund
Att hitta en herrelös hund: Vad alla behöver veta
Är Shih-Tzu Bra med små barn?
Hur till Stopp Problem Barking
Ska Valpar matas valpfoder?
Hur du håller ditt hem ren under Mud Season
Den bästa Dog Breed för din personlighetstyp
Herrgård med veranda
Förälskad i en Chihuahua

Leave a Reply