Fördelar och nackdelar med att ha exotiska husdjur

Exotiska husdjur i allmänhet anses som något annat än den typiska husdjur som hundar, katter, husdjur, fisk och vissa fågelarter. När de flesta människor tänker på exotiska husdjur de tycker om djur som ormar, ödlor, vesslor, tropiska fåglar och vilda djur. Innan du köper en exotisk husdjur du behöver tänka på både proffs att ta hand om exotiska djur och nackdelar för både dig och djuret.
Fördelar med att ha exotiska husdjur
Den mest uppenbara pro att ha en exotisk husdjur är att de är unika och ovanliga. Många människor gillar exotiska husdjur eftersom de är den enda i sitt samhälle som har en. Exotiska husdjur är också mycket intressant att interagera med och i vissa fall kan de producera mycket intensiva interaktioner som tilltalar människor som har en Zen för adrenalinkickar. En annan fördel med att ha exotiska husdjur är att du kan vara djurets sista chans för ett bra hem. Om exotiska djur har förlorat sitt territorium på grund av civilisationens intrång, inbördeskrig eller om de tidigare hålls av människor som inte tar hand om djuret och du har Om exotiska djur har förlorat sitt territorium på grund av civilisationens intrång, inbördeskrig eller om de tidigare hållits av människor som inte tar hand om djuret och du har kompetens och uppskattning av djuret för att ge det ett bra hem, då djuret är bättre med dig.
Nackdelar med att ha exotiska husdjur
Även om det finns några goda skäl att ha exotiska husdjur, det finns också många nackdelar med att ha exotiska djur som husdjur. Den första nackdelen är att många exotiska husdjur tas från naturen i mindre än humana sätt. Detta orsakar djuret och deras enheter familj, i vissa situationer, extrem stress och trauma. En annan nackdel med att hålla exotiska husdjur är att de kräver mycket specifika vård att hålla glada och friska. Tyvärr har många människor som tar upp exotiska husdjur, som ödlor och tropiska fåglar, som inte förstår detta och som ett resultat husdjur dör eller blir väldigt sjuk. Detta leder till en annan kon att hålla exotiska husdjur, brist på kunnig veterinärvård för specifika exotiska arter. Eftersom de flesta lokala veterinärer endast hantera domesticerade djur eller husdjur, har många inte den erfarenhet som krävs för att hantera hälso-och djurhållning frågor som exotiska husdjur kan utvecklas.
Om du har ett exotiskt husdjur
Beslutet att få en exotisk husdjur måste vara en som är baserad på verkligheten i din förmåga att ta hand ordentligt för djuret. Om du är dedikerade till att erbjuda den rätta miljön, livsmedel och medicinsk vård som djuret behöver då du är en bra kandidat för exotiska husdjur. Men om du bara köper ett exotiskt husdjur att vara cool eller om du bara köper en på ett infall måste du stanna en stund och verkligen fundera på om detta köp är rätt för dig och för djuret.

Tips för Horse Training: mellansteg
Hur man beter sig i en Dog Park
Saker att tänka på innan ett katt
Att hitta en förlorad Pet
Hundarnas Fetma: Hålla din hund Fettfri och Happy
Omsorg om Aged Horse
Jag vill köpa en valp! Ta en stunds eftertanke innan du köper
Hitta Parvovirus (Parvo) i hemmet
Höftledsdysplasi hos hundar: Vad är orsaken?
Varför man använder belöningar och INTE straff att träna din hund
Historien om Exotic Vita huset husdjur

Leave a Reply