Fördelar och nackdelar med att äga portugisiska Water Dogs

Letar du efter en hundkompis? Att välja rätt hundras kan vara ett svårt beslut. Det finns så många underbara hundar i alla former, storlekar, raser och blandar att välja en viss en kan vara en verklig utmaning. Du vill ta dem alla hem! En hundras som sannolikt kommer att locka mer uppmärksamhet i framtiden är den portugisiska vatten hund, rasen att Obamas har valt att vara sin familj hund. Vilka är fördelarna och nackdelarna med portugisiska vatten hundar som husdjur?
Fördelar med portugisiska vatten hundar: De skjul inte mycket.
Om ditt hus är så rent och snyggt som Martha Stewarts och du vill behålla det så, kan den portugisiska vatten hund för dig. Denna ras har fördelen av att vara en enda belagd hund som kastar minimalt. Trots detta kommer håret att växa ganska lång om inte riktigt klippa och tränas regelbundet vilket kan bli dyrt. Detta är oftast bäst genom en professionell groomer.
Fördelar med portugisiska vatten hundar: Anpassar väl till andra husdjur och barn.
Portugisen bevattnar hundar tenderar att vara godmodig och anpassningsbar och brukar få bra överens med andra hundar, även katter kan presentera mer av en utmaning. Som en generalisering, interagerar de väl med barn.
Fördelar med portugisiska vatten hundar: De är lydiga och intelligent.
Detta är en hundras som är intelligent och lyhörd för utbildning, även om de behöver en fast, men kärleksfull, tränare för att visa dem repen. När de förstår att du är ledare, de är extremt ivriga att behaga och är mycket snabba elever.
Fördelar med portugisiska vatten hundar: De är inte för stort och inte för litet
Denna ras genomsnitt ett femtiotal pounds när fullvuxen, men honorna kan vara mindre. Detta gör dem tillräckligt stor för att vara en rolig kärleksfull följeslagare du kan stoja med, men små nog att inte skrämma barnen.
Och nu för de nackdelar: Nackdelar med portugisiska vatten hundar: De kräver regelbunden motion
Denna hundras trivs på motion och aktivitet. Med sin atletiska och kärlek av vatten, skulle de ha något annat än att tillbringa dagen med dig på sjön hämta pinnar från vattnet. Om du är en soffpotatis i hjärtat, kan detta inte vara hundras för dig.
Nackdelar med portugisiska vatten hundar: De älskar att tugga.
När en portugisisk vatten hund blir uttråkad av brist på aktivitet, manifesterar de ofta sin tristess genom att tugga på allt föremål råkar vara runt. För att förhindra detta måste de ha en regelbunden utlopp för motion och massor av säkra tuggleksaker för att hålla dem mentalt utmanas.
Nackdelar med portugisiska vatten hundar: De är dyra.
Vid ett tillfälle denna ras var nästan utrotade. Även om ingen längre ovanligt, uppfödare ändå ladda översta dollar för portugisiska vatten hundar, ofta över tusen dollar. Det är också troligt att du hittar den här rasen i lä.
Nackdelar med portugisiska vatten hundar: Hälsoproblem
Portugisen bevattnar hundar är känsliga för en rad hälsoproblem, inklusive en genetisk sjukdom som kallas GM-1 lagring sjukdom och juvenil kardiomyopati, en genetisk form av hjärtsjukdom. De är också benägna att grå starr och höftledsdysplasi. Deras medellivslängd är cirka tretton år.
Som du kan se den portugisiska vatten hund kan vara en intelligent, lydig, men mycket aktiv kamrat. Gör din forskning innan du köper denna ras på grund av deras benägenhet till genetiska hälsoproblem. Som alltid när man väljer en hundras, glöm inte om att kontrollera räddningsgrupper och lokala skyddsrum först att bidra till att minska problemet med djurens överbefolkning.

Hur att behandla Regn Rot och regn Skålla hos hästar
Farliga Canine Treats
Brittany Spaniel Dog Breed
Skador av huskatter för miljö
Lugnande din gnällande hund
Produkt granskning: Cy-Purr Mouse Cat Toy
5 Vanliga Dental Problem i Cats
Hur man uppfostrar en Betta fisk
Typer av eremitkrabbor
Stora hundraser för familjer
Beagle som ett hus Pet

Leave a Reply