Förbered valp för första Grooming Tidig

Föreställ sevärdheter och dofter av en grooming butik till en ung valp. Massor av hundar har varit där innan valpen, och kvar så många dofter. Hela upplevelsen kan vara så överväldigande som den första dagen av dagis till ett barn. Hjälp din valp lätthet i upplevelsen genom att öva några bra grooming vanor tidigt.
Umgås en valp
Varje hundägare hör om sällskapsdjur socialisering. Vad betyder det? Det innebär att man tar ut hunden på gården för att träffa främlingar. Detta kommer inte att förstöra instinkt för hunden att skydda sin familj. Vi vill att alla våra hund att älska oss och bara oss, och de gör. Inget belopp av socialisering kommer att bryta band ägare och husdjur. Så ta valpen ut till hunden parken så ofta som möjligt. Det är oerhört viktigt att en hund lär sig att interagera med andra människor och djur. Det kommer att finnas tussles med andra hundar. Det händer. Undervisning ett husdjur att respektera andra husdjur och ägare är en plikt.
En valp som är socialiserade tidigt är mycket mer accepterande till grooming processen. En groomer måste hantera hunden i flera timmar utan att ägaren. Detta skulle vara skrämmande för en valp som aldrig varit borta från sin ägare. För att hjälpa undergivna valpar komma förbi deras blyghet kan vänner att ta hand om hunden ibland. Även låta någon stoppa och mata hunden utan ägaren närvarande kommer att hjälpa. Låt hunden att hanteras av både män och kvinnor.
Djurhantering
Börja hantera en valp tidigt och ofta. Varje hund måste lära sig att tillåta människor att hantera det för sin egen hälsa och välbefinnande. Gnugga händerna försiktigt över varje del av hunden. Om du märker en känslighet i vissa områden, vänta tills hunden är lugn eller sover för att försiktigt massera området. Det kan orsaka hunden att känna en kittlande känsla så inte fortsätta om hunden visar agitation.
Tänk fötterna. Hundar är extremt känsliga för att ha sina fötter och dynor hanteras. Medan valpen är avkopplande, massera foten och mellan dynorna. Kläm inte, men tryck lätt att exponera tånagel. Fortsätt att massera hundens fot och ben så länge som djuret tillåter.
Hem Skötsel Practices
Börja borsta och kamma tidigt att få husdjur som används i processen och verktyg. Det kommer att finnas en hel del på gång den första grooming dagen. Ju mer en valp har utsatts för, desto mindre skrämmande blir det. Kammar, borstar, tånagel trimmers, klippmaskiner, torkar blåsa och saxar är alla verktyg som används. Många grooming verktyg är skarpa, så det är viktigt att hunden lär sig att stå stilla.
* Spela inte spel medan grooming. Detta bör förbli en lugn tid.
Köp en sprider kam och en slicker borste när du tar valpen hem. När hunden är lugn, börja köra slicker borste över sin kropp. Använd lugna färger och motioner hand. Borsta i riktning mot hårväxten. Använd kammen för att bryta upp matts och trassel. Lämna en kraftig matta till en groomer eller veterinär. Behåll lugnet och använda lugnande toner hela grooming processen.
Var försiktig när du klipper en hunds tånaglar. Om du försöker en äldre hund, se till att hunden kommer att låta dig hantera foten först. För valpar, klipp bara toppen av nageln. Aldrig gå förbi mitten av nageln eller rosa snabbt. En detaljerad förklaring till djurägare ges här: Hur att klippa din Chihuahua är Tånaglar och överleva
Ju mer du kan förbereda ett husdjur för grooming butik, desto mindre traumatiska blir det. Kolla in groomer helt om det är första gången går. Var inte rädd för att lämna utan ett möte eller utan att lämna ditt husdjur. Upplevelsen ska vara behaglig för både dig och ditt husdjur.

3 Halloween Tips för hundägare
Dagliga kamp
Dog Training i Des Moines
Meow Mix Fuktiga kattmat Påsar
Stora hundar för familjer
Tips för att välja och ta hand om ditt husdjur råtta
Coyote Attacker i djur
Är din fågel Uttråkad?
Hur man uppfostrar en Betta fisk
Ceder hund Barn med veranda
Casual Dog fredagar

Leave a Reply