Föra din nya Kitty Hem: Åtgärder för att göra det lättare för er båda

Möjligen är detta din första kisse, eller din tionde, en ung kattunge eller en vuxen katt från en lokal kvinnojour. Oavsett vilket, att följa stegen nedan kommer att göra övergången lättare för er båda när du föra kitty hemmet.
Innan de gifter sig min man nästan 20 år sedan hade jag aldrig haft en katt som husdjur, inte ens som barn. Så när jag gifte mig med min man, blev jag omedelbart mamma på en 4-årig pojke och 2 äldre katter. Under åren har vi tagit hem flera katter, varierande från 12-veckor gamla till 3 + år gammal för att bli en del av vår familj. En av våra kattungar kom till oss genom en lokal djuraffär (som aldrig kommer att inträffa igen), en från en väns mor, och alla andra genom Humane Society eller privata skyddsrum.
Följande råd jag utvecklats genom snavar genom denna process, att få råd från många källor, trial and error, och lära med tiden vad som verkligen fungerar.
En medicinsk bedömning – för din nya kisse samt kattdjur som redan finns i din familj: Detta är mycket viktigt, för din nya kisse, någon redan hemma, samt för dig. Jag rekommenderar starkt med din nya katt testas för felin leukemi, eller FeLV, om du inte vet med säkerhet att din specifika katt testades av vem du antar din katt från. Provning av en kull-mate är inte tillräckligt. Feline Leukemi överförs från katt till katt och kattungar kan vara född med det om deras mamma var smittad. Inte alla kattungar från samma kull kommer att testa positivt för FeLV dock. Det är därför du måste ha din valda kattungen testade, om du antar en kattunge. Om du antar en äldre katt, är det fortfarande mycket viktigt att testa för FeLV om du inte har veterinär register över katten har fått FeLV vaccinationen.
Om du redan har en katt eller flera hemma som inte har vaccinerats för FeLV kan din nya kisse passera FeLV till de andra katterna. Genom att ha den nya kitty testas innan föra honom hem kommer att skydda dina andra katter från att bli smittade.
Veterinären kommer också att nästan säkert kontrollera öronskabb, loppor och maskar kan som alla behandlas omedelbart, om så behövs, så att du inte sätta någon av dessa skadedjur hem heller.
Ett rum för din nya kisse: Du behöver ett rum med en dörr som kan stängas ordentligt för att hålla din kisse säkert inuti. Detta kommer att vara din nya kisse hem för ungefär en vecka, om det inte finns några andra pott hemma, eller möjligen en månad om det finns andra kattungar hemma. Rummet måste vara tillräckligt stor för att ge din nya kisse visst utrymme att ströva omkring och utforska samt ha en källa av naturligt ljus, företrädesvis ett fönster eller altandörr.
De flesta kattungar är lite skygg när första kom hem, och om låter att röra sig fritt kommer att hitta en plats att gömma, som kanske inte är den säkraste platsen eller där du lätt kan hitta dem. Vi har försökt båda hållen, hålla den nya katten i ett separat rum eller låta den nya katten tillgång till hela huset. Det har definitivt fungerat bättre när den nya katten var begränsad till ett rum initialt. En av våra kattungar som vi inte hålla i ett separat rum, försvann för en vecka. Han gick utan mat och vatten för hela veckan. Vi sökte flera gånger varje dag och äntligen hittat honom på 7: e dagen. Lyckligtvis var han okej. Det tog flera dagar men att lirka honom ur sitt gömställe plats.
Att få rummet redo: Katter är naturligt nyfikna och din nya katt kommer att ha gott om tid att utforska rummet. Du vill vara säker på att han kommer att vara säkra och kan inte bli sårad. Ta bort eller lägga undan något katten kan bli skadad med, t.ex. sax värpande på ett skrivbord eller bord, garn och snöre, kulor eller små föremål som kan fastna i kattens hals, plastpåsar och sådant.
Titta nu högt och ner lågt. Stäng av alla öppna takbjälkar, om du inte vet säkert att din kisse inte kan hoppa så högt ännu. Finns det något låg att han kan fastna i eller falla i? Om så är fallet, säkert blockera den av liksom. Finns det några rengöringsmateriel eller behållare kemiska i rummet – i så fall flytta dem till ett annat rum för nu om du kan, annars lägg dem i en behållare med en säker lock för att hålla din kisse från eventuellt slickar eller tuggar på dessa.
Nästa, vad möbler är i rummet? Om det finns en sovhytt-soffa, kommer din kisse sannolikt finna sin väg in. Detta hände till oss med en 16 veckor gamla kattunge. Hon tillbringade 3 dagar inne, upp på baksidan av soffan ovanpå madrassen. Vi var tvungna att vänta tills hon var villig att komma ut, som hon kunde ha blivit allvarligt skadad av den vikmekanism om vi försökte öppna madrass.
Lägga nödvändigheter: Du kitty behöver en låda med färsk kull till ett par inches i djupet. Nästa är mat och vatten. En filt eller flera kuddar kommer att göra en bekväm plats för kitty att sova. Ett klösbräda eller pad kommer att ge plats för den nya kitty att utöva sina klor, vilket är instinktiva, i stället för på möbler eller mattor. Slutligen, tillsätt några leksaker för underhållning och möjligen en tom kartong tillräckligt stor för katten att hoppa in.
Att ta kitty hem: Nu är du redo att ta ditt nya kisse hem. Om du inte har en bur, är det bäst att köpa antingen en vanlig bur (storleken din nya kisse kommer att bli när fullvuxen) eller en kartong bur. Kartong sällskapsdjur bärare säljs på de flesta djuraffärer för några få dollar. Dessa är avsedda för en enda användning eller två, inte för långvarig användning många gånger, men det är en låg kostnad alternativ när få din första katt.
Ta bur i den förberedda rummet och stäng dörren rum och se alla andra husdjur hemma är inte i rummet. Öppna hållaren och låt din nya kisse kommer ut på hans eget. Vissa katter kommer att vara villiga och ivriga att komma ut på en gång, andra kan stanna i säkerhet bärare för en stund.

Hur man håller en Fennec Fox som husdjur
Förstå Hästar: 10 Häst träningstips för nybörjare
7 frågor att ställa till hunduppfödare innan ett valp
Rainy Day Hundspel
Meow Mix Fuktiga kattmat Påsar
Virka Mönster: Dog Tröjor
Annimal Group Quiz
Saker jag lärt mig från att ha en hund
Hjärtmaskar i katter och hur man behandlar dem
Bränn Första hjälpen för din fågel
Lär din hund att skaka din hand!

Leave a Reply