Flera hundar: två kan företag med lite omsorg och massor av kärlek

Som hundägare kan du tror har ditt arbete skära ut för dig. När du har tränat ditt husdjur, kan du anta att du är igenom och det är slutet på historien. Med tiden blir hunden vänja sig vid miljön i ditt hem, inklusive de människor han möter, och det är allt som finns till den.
Dock är bilden lite annorlunda om du funderar på att införa en annan hund i ditt hem. När det finns två av dem, frågan om anpassning mellan dem kunde komplicera frågor och aktuella problem – du kan behöva gå in och lösa situationen.
Första gången, skulle du vara bättre att välja en hanhund. Manliga hundar kan ofta vara ganska en handfull att hantera och kan ge dig en springa för pengarna. Som ett resultat, skulle du göra klokt i att få utbildning av din hane över med, innan du överväga att ta på en andra hund. Om din första hund är en hona, kan du finna dig att göra jämförelser mellan era manliga och kvinnliga hundar – som inte kommer att göra din hanhund ego mycket bra!
Så låt oss säga att du väljer en hanhund som ditt första husdjur – där går du därifrån? Vilken typ av följeslagare ska han ha? Hundägare har funnit att även om två hanhundar är kapabla att komma överens, oftare än inte, kommer alfa mentalitet i spel. Konsekvenserna kan vara ganska obehagligt, särskilt om dessa hundar måste lämnas ensam under långa perioder, eftersom deras ägare får upptagen med vardagen.
Valet av två tikar är oftast ett bra val. Medan de kan få på varandras nerver då och då, lösa de så småningom ner och kan binda ganska bra.
Det bästa valet du kan tänkas göra är att välja en kvinnlig hund att följa den manliga hund du köpte tidigare, som tidigare nämnts. Du kommer att upptäcka att denna kombination kommer att vara lättare för dig, eftersom du redan har gått igenom tuffa tider med den första mannen. Efter att ha gjort det, andra gången kommer att vara en bit av kakan i jämförelse. Det beror också på att den kvinnliga hunden är i allmänhet lättare att hantera och träna.
När du går med detta val, kommer du att märka också att din hanhund kan komma till rätta med förekomsten av en kvinnlig följeslagare lättare – inte olikt oss människor, inte skulle du säga?! I hundens värld, flickor verkar ha ett försprång – igen, ungefär på förnuftiga sätt som människor!
Efter att ha kommit så här långt, finns det några faktorer som du måste vara medveten om. Minns att din hund tenderar att se dig som förälder och sig själv som barn. Så om det finns två av dem, kommer du att upp mot syskonrivalitet av ett slags!
Få omkring situationen genom att se till att du pyssla om den äldre hunden lika mycket som du gör med den nyare. Detta är särskilt viktigt om den andra hunden är en valp, eftersom valpar har en charm av sina egna som förmodligen kommer att få dina gäster ganska omtumlad.
Utfodring gånger kan utgöra ett problem också, så ser till att du behandlar dina hundar på samma sätt. Låt dem äta på samma plats från sina egna skålar, men hålla lite avstånd mellan dem. Du måste också ställa spelregler – du ska inte låta din hund att äta från varandras skålar – det är särskilt viktigt att hävda detta med nyare hund, så den äldre hunden inte känner att han håller på att förlora på något sätt.
Du kan ha en känslig situation på händerna som den äldre hunden kan hotas av den nya ankomst. Han kan känna att han har berövats en del av den uppmärksamhet ni har gett honom. Få honom tillbaka på fötter med en stor dos av kärlek – och när du tittar på dina hundar växa och blomstra som Bosom Buddies, kommer du vara glad att du tog sig besväret att se dem genom …

Små vita Frogs
Användbara tips för uppfödning av kycklingar
Skönheten av små hundar
Sju steg för att möta en hund för första gången
Den holländska Smoushond är en liten hund med massor av hår
Dog Day Afternoon
Värdiga Pet Tjänster: en begravning hemma för husdjur
Två skäl att hålla valpen Off av möbler
Hur Clip Cat naglar
Sjukdomar i näshålan hos hundar
Sju tips du måste veta innan träna din Chihuahua

Leave a Reply