Fisk Care: Silver Dollar

Silver dollar är en mycket populär sötvatten tropiska fiskar. Dessa fiskar är nära besläktade med tetror och få sitt namn från sina scaleless silver sidor och rund form. Även silver dollar är ganska härdig och lättsam, kan de vara något utmanande att ta hand om på rätt sätt utan omfattande forskning i förväg. Tänk på att det finns flera arter av silverdollar, den här artikeln gäller för de flesta av dem, men storlek och utrymme samt andra rekommendationer har skräddarsytts för Metynnis argenteus, fisken vanligen säljs i djuraffärer som en silverdollar.
En av de främsta utmaningarna för silver dollar kommer från deras storlek. Även om dessa fiskar är fogliga de, liksom de flesta fisk, äter allt som ryms i munnen. Detta innebär att när de är fullvuxna kommer de att kunna äta många av det lilla samhället fisk som har kompatibla temperament. Den andra primära storlek-relaterade utmaning är att dessa är mycket blyg skolgång fisk som föredrar att vara i grupper om fem eller fler – med tanke på att de får 8 i diameter, kan otillräckliga förberedelser för rymden vara katastrofalt med denna fisk.
en bra bostad.
De flesta silver dollar säljs mycket små – i allmänhet inte mer än 1-1,5 i diameter vardera. Låt inte deras ringa storlek lura dig, de kommer att bli stor snabbt och kommer att kräva tillräckligt utrymme. För en skola av fem silver dollar fisk, är en standard 55G akvarium vara absolut minimum.
Filtrering för en korrekt lager tank silver dollar bör vara ca en 6X omsättning per timme. Till exempel i en 55G tank du vill ett filter klassad för inte mindre än 330g per timme. På grund av deras kroppstyp, silver dollar föredrar att ha en mycket lätt ström i åtminstone en del av akvariet i motsats till tunga strömmar.
Levande växter bör inte placeras i en silver dollar tank möjligen med undantag av Hardy bredbladiga växter om din fisk har vegetabiliska tillskott i sin kost. Silver dollar är glupska gröna eaters och kommer lätt förstöra alla levande växter i akvariet.
Silver dollar kan hoppa, men med tillräckligt utrymme och friska vatten de inte gör det ofta. För att vara på den säkra sidan bör akvariet ha en bra, tättslutande lock som förhindrar eventuella hoppande katastrofer.
Partiella vattenbyten bör göras för att hålla nitrathalten i vattnet under 40 ppm, även om fisken kommer att uppskatta ett mål inte över 20 ppm. Regelbundna grus dammsugare kommer att hålla överskottet avfall och matrester ur systemet och hjälpa till att kontrollera dina nitrathalterna. Om vattnet tester med ammoniak eller nitrit i vattnet, har tanken antingen inte cyklat ordentligt eller var befolkat för snabbt, vilket orsakar en ammoniak spik. Detta tillstånd är mycket farligt för fisk och partiella vattenbyten måste göras varje par dagar tills det är under kontroll.
UTFODRING
Som med alla fångenskap fisk måste silver dollar förses med en mängd olika livsmedel för att vara helt frisk. Precis som människor inte kan få allt de behöver från en enda mat, så silver dollar inte att kunna frodas om allt de får är en flaga eller pellets mat från hyllan.
Silver dollar är främst, men inte uteslutande, vegetarisk. En stor del av deras kost måste innehålla någon form av grönsaker såsom alger wafers, vissna greener som maskros greener, spenat eller romansallad (färska, icke-vissen gröna är svårare för dem att äta), eller kokt grönsaker som ärtor , gröna bönor, eller squash.
Därefter är en köttig mat krävs i små mängder. Några av de enklaste att hålla är färska Grindal maskar, artemia eller frysta livsmedel. Alternativt, om inget bättre är tillgänglig, räkor pellets eller frystorkade blodmaskar eller krill fungerar bra.
Dessa fiskar behöver inte grönsaker eller rika köttig mat för varje utfodring och off-the-shelf kan flingor eller pellets används som en del av utfodring rotation. Denna mat är en bra fyllmedel för dem och inte har några näringsvärde, om än inte mycket i många märken som finns i butikerna.
TANK MATES
Är ganska blyg och foglig för det mesta, silver dollar kräver tank kompisar som också är ganska fogliga. Silver dollar gör bra med medelstora till stora tetror som Serapes, svarta kjolar, Buenos Aires, och vålnader. Ges tillräckligt utrymme, de också göra bra med jätte Danios, och ibland med mindre typer såsom zebra Danios.
Eftersom silver dollar är mitt bostad fisk, de går i allmänhet mycket bra med topp-bostad och bottenlevande fisk. Corydoras kommer Ancistrus plecostamus, Botia Loaches och andra medelstora stora bottom-invånare får hela tiden stor i en silverdollar akvarium. Försiktig när man kombinerar silver dollar med de gemensamma plecostamus ofta säljs i djuraffärer, eftersom det är ett välkänt slem idiot som älskar att äta slem lager större, långsammare rörliga fisk.
Sammanfattning
Alltid grundligt undersöka behoven hos alla typer av fisk innan den läggs till i akvariet. Det är viktigt att hålla vuxen storlek i åtanke när du handlar för fisk, och alltid lägga fisken gradvis en väl cyklat tanken för att undvika ammoniak spikar. Av all fisk i akvariet hobby, silver dollar är en av de härdigaste och är ganska lätta att sköta om sina grundläggande behov är uppfyllda, men en god förståelse för deras grundläggande behov är avgörande för att ge dem möjlighet att leva ett fullt och friskt liv .

Cat Halsband och sängar Cat
En ny besökare
Livsmedel som du måste undvika att ge till din hund
Barack Obama illgärningar amerikanska hundar
Orsaker till leversjukdom hos hundar
Hur du tränar din hund som en nybörjare Trainer
Hur gammal är din katt?
Hur man gör en Swing häst Däck
Brittiskt korthår: Är denna katt rätt för dig?
10 “x 8” viktorianska hund Kennel Kit
Borta Ferret Crazy

Leave a Reply