Fetma hos katter

Som med sina mänskliga motsvarigheter, kan katter bli milt till gravt överviktiga. Viktökning kan vara ett allvarligt problem för katter eftersom det kan orsaka en rad hälsoproblem, särskilt om katten är överviktig under större delen av sitt liv.
Orsaker
Den vanligaste orsaken till en katt att bli överviktiga beror på överdriven mat och godsaker. Många ägare kommer att lämna mat ute hela tiden för deras katt som ger katten möjlighet att äta när, var, och så mycket som katten vill. Förutom mat, katter också bli överviktiga på grund av brist på aktivitet och ålder. I vissa fall kan katter bli överviktiga på grund av förhållanden såsom hypotyreos, där kroppens ämnesomsättning saktar ner och orsakar viktökning.
Det är också vanligt att viktökning att inträffa efter en kastrerad eller Spay. Även om detta bidrar till faktor bör ägaren arbeta med kattens valt veterinär för att justera mat och aktivitet för att tillgodose förändringar i katten.
Hur man handskas
Det finns många sätt att hjälpa en katt hålla pigga och friska. Att ge din katt med en mängd leksaker är ofta beneficials. Katter svarar också väl till leksaker som liknar de leksaker tillverkade för små barn och spädbarn eftersom dessa leksaker stimulerar sinnet. Leksaker som gör ljud, flytta eller är allmänt engagerande kan vara mycket fördelaktigt för en katt.
Om du arbetar mot viktminskning med din katt och bekämpa kattens överdrivna matvanor, finns det en lösning. Ett enkelt sätt att se hur mycket din katt äter är att bara lämna ut en rekommenderad tilldelning av mat per dag. Även om det kan vara lätt att hänvisa till väskan för “rekommenderade” mängd mat – det kan vara mer fördelaktigt att kontakta din veterinär för bästa beloppet. Katter kommer i alla olika storlekar och former så det är ingen överraskning att vissa katter kan behöva mer mat än andra och vice versa.
Ytterligare oro
Katter som är överviktiga löper större risk att utveckla diabetes och fettlever. De kan också utveckla hudåkommor, har grooming frågor och även lider av hälta till drabbade delar av kroppen. Katter som är feta löper också större risk för komplikationer från kirurgi och anestesi.
Viktminskning är mycket fördelaktigt för någon katt som lider av fetma. Medan det kan vara en lång och svår process, kommer din katt leva ett längre och friskare liv.

Kreativa och Ironiskt namn för en all-vit katt eller kattunge
Var att få en ny katt
Pet Säkerhetstips: Låt inte Halloween Sätt en skräck i ditt husdjur
Bästa Guard Hundraser
Tiger Barb Faktablad
Häst Stall Rengöring: Halm, sågspån, hyvelspån och pellets
Har din hund en födoämnesallergi?
Hur Dog Parks kan vara en bra sak: Off the koppel och släppa lös
Att hålla en valp från att tugga oönskade objekt
Den Hatchetfish: en fisk med vingar
Mål av Missing Q-tips

Leave a Reply