Ferret: Är det rätt husdjur för dig?

De flesta människor ser Illrar och befinner sig sopas upp i deras bedårande utseende. Låt inte dessa söta ansikten och lekfulla beteenden lura dig. Illrar är inte rätt husdjur för alla. De kräver en hel del uppmärksamhet, pengar och tålamod. Illrar är väldigt smarta djur, mycket vänliga och trainable. De kräver bara noggrann hantering samt en rutin schema.
Vilka Illrar svarar på de flesta är en konstant dagliga schema. Till skillnad från vissa djur, behöver Illrar inte en utfodring schema. Helt enkelt lämna en skål med mat i deras livsmiljö, och de kommer att äta när de är hungriga. Illrar är mycket som katter och de föredrar att kunna äta små mängder under hela dagen. Deras diet består av köpta Ferret mat och en trevlig blandning av färska grönsaker och frukter.
Se till att du köper en iller mat som är balanserad som Marshall och ZuPreem Ferret Diet. Av alla de livsmedel jag har använt under åren för illrar dessa två varumärken är de bästa. De ger din iller en hälsosam kost, en tjock och glänsande päls samt de proteiner som behövs för att leva ett långt liv. Illrar behöver också färskvaror som ingår i kosten. Dessa färska artiklar behöver inte ges varje dag, men åtminstone några dagar i veckan som en behandling. Mata aldrig din mat Iller Kat.
Illrar älskar färsk frukt. I det vilda äter bär och även fel att försörja sig själva. Jag har upptäckt att illrar verkligen älskar meloner som Vattenmelon och canteloupe. Ett par små kuber är allt de behöver. Det är en särskild behandling, och det är bra för dem. Var noga med att forska om någon frukt eller grönsak som du vill ge din iller. Det finns några saker som kan vara dödligt för dem att konsumera.
Bostäder för en iller är ganska enkelt att hitta, men kan vara ganska dyra. Illrar är burrowers så de behöver en hög bur. Något de kan röra sig fritt och få en känsla av grävande. Marshall Ferret Bolaget genomför en stor rad av Ferret livsmiljöer i alla former och storlekar. Från dyra till överkomliga de har ett stort urval av livsmiljöer gjorda speciellt för illrar. Se till att du väljer en bur med justerbar hyllor så att du kan ändra utseendet från tid till annan.
Se till att livsmiljön har gott om plats för din iller att ströva omkring, och gott om utrymme att hänga hängmattor / sängar för din iller att vila i. Illrar älskar att krypa upp i mörka fläckar så placera sin livsmiljö i ett skuggat område i ditt hus är bra. Se till att det inte är nära till ventiler och värmare av något slag. Illrar är mycket känsliga för temperaturförändringar och kräver ett stabilt klimat. Ge massor av sängar / Hängmattor för din iller att vila i. Använd några som din iller kan gömma sig i, t.ex. påsar eller kuber.
Illrar behöver uppmärksamhet. De måste hanteras minst en gång om dagen. Om en iller inte hanteras regelbundet kan det bli ensamt, sluta äta och även bli elak. Illrar är lätta att träna om du har tålamod. Unga Illrar har en tendens att tugga och även nyp på dig under speltid / innehav. Du kan enkelt bryta denna vana på samma sätt som du skulle göra det för en katt eller valp. Placera bara äpple bitter på händerna och under speltid / hantering din iller kommer att få en smak och aldrig vill kväva igen. Du kan också bryta denna vana genom att ge en kraftig och plötslig buller.
Ja det kommer att skrämma din iller men bara för ett ögonblick och det kommer inte vill höra det ljudet igen så det lär inte kväva. Illrar kan vara koppel utbildas. Starta dem unga ändå. Första gången satte bara selen på dem och låta dem vandra runt utanför buren. Förvara dem i en iller spela penna medan du gör detta. Efter några gånger gör detta din iller blir vana vid att ha sele på. Det är då du kommer att vilja införa koppel. Ta det långsamt, inte tvinga dem att gå var du vill att de ska gå.
Låt dem vägen, och då och då använder mjuka rörelser för att korrigera sin väg så att de lär sig att inte gå vissa platser, medan i koppel. Med tiden och med mycket tålamod du har ett koppel utbildad Ferret. Du kan också få påsar och främre förpackningar till hus din iller i under resa runt stan eller ta en road trip / flytta. Illrar reser inte bra så se till att minska sin stress genom att prata med dem lugnt och hålla dem nära.
Försök att minska den tid din iller tillbringar reser. En resa till djuraffären då och då är bra, men inte över stressen dem med dagliga resor. När du går på semester är det väl bra att lämna din iller hemma under vård av en pålitlig vän eller familjemedlem. Se till att den person du har hand om din iller är utbildad på vård. Se till att ge dem detaljerade instruktioner om utfodring scheman och speltid rutiner. Du kan vara borta, men din iller behöver fortfarande sin dagliga rutin för att förbli densamma.
Också se till att din iller är van vid den person du lämnar den med. Lämnar din iller med en främling kan betona honom / henne. När det gäller veterinärvård bör du se till att du hittar en exotisk Vet i ditt område. Någon med särskild expertis / erfarenhet illrar. Det finns vissa stater / städer där Illrar är olagligt att äga, och det finns några som kräver att du får din iller en rabies skott. Rabies skott är extremt farligt för illrar.
Se till att om du bor i en stat / stad som kräver Rabies skott för din iller att du hittar en veterinär som vet att administrera avdödat vaccin istället för levande vaccin. Även begäran, såvida de inte öppet erbjuder det, som din veterinär administrera ett skott av Benadryl innan ge Rabies skott för att undvika eventuella biverkningar skottet. Ta din iller till veterinären för regelbundna kontroller för att säkerställa en sund och lång livslängd.
Illrar måste trimmas på en regelbunden basis. När badar din iller kontrollera vattennivån inte är för djup, och att vattentemperaturen inte är för varmt. Rumstemperatur / ljumma fungerar perfekt. Var försiktig när du badar din iller. Försök att inte få tvål i ögonen och undvik att få någon tvålvatten i munnen. Bad tid kan vara både roligt och givande. Illrar brukar njuta av vattnet så innan schamponering låt honom / henne simma runt lite. Se alltid till att fötterna kan röra botten för att förhindra oavsiktlig drunkning. Illrar är bra simmare, men olyckor ändå inträffa.
Att torka din iller ut bara få en Torkning säck eller lägga ut några handdukar och låt din iller torka av sig själv. De kommer rulla runt och spela tills de är torra. Låt inte din iller att gå tillbaka till sin bur tills den är helt torr som du kan riskera det fånga en förkylning. Se till att regelbundet rengöra din iller öron och trimma sina naglar. Om du är för nervös för att göra detta själv då din veterinär kommer att göra detta åt dig. Illrar, även sådana som är luktkörtlar, är kända för sin stickande lukt.
Detta kan hanteras genom att regelbundet bada din iller, rengöring sin bur ofta, och ge det en stadig hälsosam kost. Du kan också administrera Bi-lukt som är en suppliment läggs till din Illrar dricksvatten som hjälper stop lukter där de börjar. Kull utbildning din iller hjälper också minska lukt. Iller kattlådor finns i många former och storlekar. Jag rekommenderar att få en lådor par hörn först. Illrar liksom många djur, tenderar att använda badrummet i hörnen av deras livsmiljö, och när de väl har valt ett hörn som de håller sig till den.
När din iller har valt ett hörn bara ösa upp den smutsiga sängkläder, placera kattlådan i det hörn, fylla den med Ferret strö och placera den smutsiga sängkläder inuti. Ferret kommer att lukta när den har använt badrummet innan och vänja sig vid att använda kattlådan. Se till att strö i Illrar bur skiljer sig från kullen som används i kattlådan. Jag rekommenderar att du använder Critter skräp i lådan och vård nytt strö i resten av livsmiljön. Vård nytt strö är prisvärd, och en stor påse räcker långt. Speciellt när din iller är skräp utbildas.
Illrar är mycket lekfull och tenderar att slå över sin mat om det inte i en säker utfodring behållare. Jag föreslår att få en tung keramisk skål vanligtvis används för att mata hundar eller katter. Eller få en monterad skål som spärrar till buren och kan inte dras ned eller omkull. Illrar tycker om att tugga så får en Chew flaska Proof Vatten för dem att dricka ur. Ge inte en iller ett vatten skålen eftersom de tenderar att slå sängkläder i dem och vattnet går till spillo. Skaffa en 26 oz. flaska eller större. Ju mer färskvatten som de har tillgängliga, desto bättre. För dem som verkligen förstöra sina husdjur jag rekommendera att ge din iller filtrerat vatten som stadsvatten har mycket tillsatta kemikalier som inte alltid bra för sällskapsdjur.
Illrar tycker om att tugga mycket så för att hindra dem från att tugga på sina sängar eller stänger av metall för deras livsmiljö förse dem med alternativ. Ge dem sega behandlar eller ens tunna råa skinn behandlar som du skulle ge till en hund. Grisöron är älskade av illrar. De kan tugga, varar en lång tid och det är inte dåligt för dem. Illrar kan få loppor och fästingar så se till att behandla dem för det om du har andra husdjur som går utomhus eller om du tar din iller ut ofta. Det finns loppor behandling gjord för illrar som du kan köpa på de flesta djuraffärer eller så kan du använda Front Line för kattungar som de flesta veterinärer bär. Använd halv ett rör per Ferret en gång i månaden.
Rådgör med din veterinär innan du köper / administrerar alla loppor behandlingar som det är alla baserade på din iller vikt. Illrar är samhället djur så jag rekommenderar att ha minst två. Se till att om du får dem att de båda fast. Ett sätt att se till det är att köpa en Marshall Ferret eller om du får det från en privat säljare kontrollera sina öron för att se om den har svarta märken. Om du ser två olika punkter eller bara en så är du säker. Marshall markerar sina illrar med prickar på sina öron, så att du vet att de har fastställts och luktkörtlar.
Att ha en iller för ett husdjur är en underbar sak, men Illrar är inte för alla. Se till att du vet att din statliga / Stad lagar innan de köper en iller. Också se till att ditt schema kommer att ge dig tillräckligt med tid för en iller. Illrar har en genomsnittlig livslängd förväntade 6-16 år. Ta hand om din iller och du kommer att tillsammans under en lång tid framöver.

Extreme Dog Hus
Tips för att välja och ta hand om ditt husdjur råtta
Populär Freshwater Tropical Fish: Mollies, Platys och svärdbärare
Hur man introducerar din hund till ett barn eller någon annan
En svans av kärlek och sorg
Blåmärken Skarvar i hundar
Några frågor du bör alltid ställa en hunduppfödare
Tropisk fisk som husdjur
Raising Koi fisk
Ska du berätta ditt barn att hans / hennes husdjur dog?
Tips för att namnge din nya valp

Leave a Reply