Fem Vanliga Tandproblem hos hundar

Alla har hört den ålder gamla säger: Dog är människans bästa vän. Även om detta kan vara sant för många människor (andra, såsom jag, föredrar lurviga vänner till katt övertalning), har frågan ställas: hur bra av en vän är du till din älskade hund följeslagare? Medan de flesta djurägare tar sina hundar till veterinären regelbundet, det finns en aspekt av djurhälsa som överraskande inte tas upp så mycket som det borde vara: hund tandproblem. Medan många tandproblem som hundar inför är lätta att ta hand om, en överraskande antal ägare ignorerar-eller inte vet hur man identifierar-varningssignaler om en tand problem sin hund kan ha. Här är en enkel guide till flera av de vanligaste dentala problem hundar erfarenhet.
Trasiga tänder
Den absolut vanligaste dentala problem som hundar ansikte är brutna eller trasiga tänder. Precis som människor kan hundar få sina tänder bruten eller slås ut på många sätt. Till skillnad från människor, dock hundar regelbundet ges saker som kan orsaka detta ska ske. Sticks, ben, stenar, och en myriad av andra objekt kan bryta en hunds tänder. Och samtidigt inte alla trasiga tand kan vara en kris, om brottet eller fraktur innebär massa av tanden, kan det behöva dras ut eller återställas.
Objekt fastnat i tänderna
Detta är ett annat vanligt problem som drabbar hundar som lätt kan förhindras. Liksom förklaringen till trasiga tänder ovan har en hund få saker fastnat i tänderna orsakas av dem tuggar på saker de egentligen inte borde vara. Många gånger, de varningssignaler som en hund kan ha något in i deras tänder dreglande, kvävning, och en svårighet eller släppa mat medan man äter. Om du undersöker din hunds mun och kan inte hitta något fastnat i tänderna, men de har dessa problem, det är rekommenderat att ta dem till en veterinär, vissa objekt kan bara vara för små för att se.
Tandsten
En annan mycket vanligt tand problem att hundar ansikte är tandsten. Tandsten är en gulaktig substans som byggs upp på tänderna, och det består av bakterier och kalcium. I ett tidigt skede, bygger tandsten upp som en mjukare ämne som kallas plack men om plack lämnas som den är och ignoreras, omvandlar den till tandsten. Tandsten är vanligare på sidorna av tänderna som vetter mot hundens kind, och det är relativt ovanligt bredvid tungan. Bebyggd tandsten kan reduceras genom att borsta en hunds tänder och utfodra dem regelbundet hundmat istället för burkmat eller klipp bord.
Gingivit
Gingivit är, enkelt uttryckt, en infektion i tandköttet. Den orsakas av för mycket tandsten. Medan friskt tandkött ser tätt runt tänderna, kommer infekterade tandkött visas loss från tänderna. Denna glapp gör att bakterier och matrester att fastna på insidan av tandköttet, vilket gör att infektionen att växa. Gingivit drabbade tandkött visas röd och svullen, och sjukdomen åtföljs ofta av mycket dålig andedräkt.
Tandlossning
Periodontal sjukdom följer vanligtvis tandköttsinflammation. När plack fortsätter att bygga upp och en hund gingivit blir värre, börjar tandlossning bildas. Med parodontal sjukdom, angriper infektion i tandköttet det område där tänderna är anslutna, vilket får dem att lossa och eventuellt falla ut. Hundar med parodontal sjukdom har ofta problem med att tugga eller äta, och som ett resultat av detta, kommer de ofta ner i vikt. Ett annat tecken på att din hund kan ha tandlossning är om de undviker beröring runt munnen.
Även idén om god tandhygien för hundar sprider sig mer än tidigare, det är fortfarande inte något som varje djurägare vet om. Det är därför, om du ser din hund som har något av dessa problem är det viktigt att ta dem till en veterinär så att de kan få den vård de behöver!

Hålla vatten av god kvalitet i ditt akvarium
Rå Turkiet Friskare Katter
Förstoppning, diarré, Husdjur och pumpor
Symtom och behandling av värmeslag hos hundar
Valp Bumpers Håll din lilla hund Säker
Kostnaderna för att äga en hund
En guide till Proper Tarantula Care
Följeslagare och Kin, en hyllning till hundar
De bästa Blandade Hundraser
Första hund, Bo, Fogar första familjen i Vita huset
Tropisk fisk för ditt saltvattensakvarium

Leave a Reply