Farorna med Foxtails och hundar

I Arizona, det finns växter som kallas foxtails. Dessa kan vara ganska farligt för husdjur beroende på var de lyckas hålla sig till. Foxtails är farligast när de torkar ut och transporteras med vinden eftersom de kan landa var som helst. Om du har en hund som älskar att springa genom öknen eller torra områden, bör du oroa foxtails. Om din hund inte lyckas få en rävsvans in i hans / hennes tass, kan de vanligen extraheras ganska snabbt om du märker dem. Men märker många djurägare inte att deras husdjur har en rävsvans fastnat i tassen. Det beror också på hunden eftersom alla hundar kommer inte halta med en rävsvans på tassen. Den rävsvans inte nödvändigtvis ha fastnat i tassen. Det kan fastna i pälsen och vid en senare tidpunkt, migrera sin väg in i dermis av tassen.
OM rävsvans lyckas migrera genom dermis, kan den migrera upp hundarna benet och orsaka en lokal massa sekundärt till foxtail. I detta skede måste rävsvans avlägsnas kirurgiskt. I svåra fall, kan det röra sig rävsvans faktiskt upp längs baksidan och in i ryggraden. Tassen är inte den enda platsen till oro. Öronen är särskilt sårbara för foxtails och kan fastna djupt i hörselgången. Om rävsvans lyckas migrera förbi trumhinnan kan det börja orsaka alla möjliga neurologiska problem. Om det förblir i hörselgången, är extraktion ganska enkelt, men oftast sker under sedering på grund av djupet foxtail är. Öroninfektion sekundärt till foxtails är mycket vanliga och i vissa fall kan en liten massa i hörselgången utvecklas om foxtail lyckas punktera vävnaden på den inre kanalen.
Om din hund skakar hans / hennes huvud ganska ofta och de älskar att leka i gräsbevuxna områden, bör du boka tid hos din veterinär. Läkaren kommer att undersöka öronen med otoskop och avgöra vad ursprunget på huvudet skakar / öra kliar är. Undvik att ta foxtail ut hemma om det är djupt, kan du skada trumhinnan och orsaka ytterligare skador. I svåra fall din hund kan uppvisa ett huvud tilt. Detta kan tyda på att foxtail har äventyrat trumhinnan och orsakar neurologiska problem som tidigare nämnts. När du går en promenad i öknen eller genom ett fält bör du undersöka alltid ditt husdjur tassar och öron efter tecken på foxtails.

Låt oss sätta Big Oil i konkurs
Vikten av att Trimning dina hundar naglar
Hur ta hand om en äldre inkontinent hund
Den bästa hund Halloween
10 “x 8” viktorianska hund Kennel Kit
Kända Clydesdale hästar Bred Ursprungligen för tungt arbete
Horse Trails
Farm Town Guide till att köpa Topiary
Var kan Adoptera din nästa katt
Tandvård för hundar
Hur du installerar och underhålla ett akvarium

Leave a Reply