Farliga Canine Treats

Jag vet från omfattande erfarenhet med min hund kompis hur svårt det kan vara att motstå att ge honom bara en liten smak av vad jag äter – särskilt när han ger mig att om du verkligen älskade mig skulle du se ut. Men det finns några livsmedel som kan göra mer än att bara ge din bästa vän en mage värker. I själva verket kan en del av dessa läckra tilltugg orsaka dödliga reaktioner hos vissa hundar.
Alkohol
Jag har en vän som lämnade ett glas öl sitter på sin soffbord när han gick för att svara på dörren och hans sex månader gamla valp beslutat att hjälpa sig själv. Inom några minuter valpen var kräkningar och ser ganska sjuklig. Veterinären bekräftade att alkohol kan ha allvarliga biverkningar för hundar. Även bara lite kan orsaka kräkningar, diarré, centrala nervsystemet depression, andningssvårigheter, koma och även död. De mindre hunden, desto allvarligare effekter.
Lök
Detta inkluderar alla typer av lök, rå, i pulverform, kokt eller uttorkad. En tillfällig lök blandat med nötkött sannolikt inte kommer att göra någon skada, men ofta konsumtion eller äta en stor mängd på en gång kan orsaka lök förgiftning i en hund-och kan förstöra en hunds röda blodkroppar, vilket i sin tur kan leda till anemi. Symtomen omfattar aptitlöshet, kräkningar, diarré, letargi och andningssvårigheter. Och på tal om nötkött – kött klipp som innehåller fett både kokta och råa kan orsaka pankreatit hos hundar. Ben är inte en bra idé, antingen som de kan splittras och hinder orsak eller laceration i hundens mag-tarmkanalen, och det är inte ovanligt att en hund att kvävas på en stor bit av ben.
Guacamole
Avokado innehåller ett ämne som orsakas Persin som är mycket giftigt för de flesta djur, även hundar. Även en liten mängd kan orsaka kräkningar och diarré.
Koffein
Många olika mat och dryck innehåller koffein inklusive kaffe, te, kakao, choklad, cola och drycker stimulerande som Red Bull. Det kan även vara en ingrediens i vissa kalla läkemedel och smärtstillande. Konsumeras i stora mängder koffein kan vara dödlig för hundar. Och det finns ingen antidot. Symtom på koffein förgiftning inkludera rastlöshet, snabb andning och hjärtklappning, darrningar muskler och inre blödningar.
Mejeriprodukter
Hundar kan utveckla diarré och mag frågor när de ges mjölk eller mjölkbaserade produkter som glass. Precis som människor kan hundar vara laktosintoleranta. Mjölk allergier kan utlösa klåda.
Russin och druvor
Även en liten mängd av antingen en kan orsaka kräkningar och hyperaktivitet, följt av letargi och depression. Äta en större mängd kan orsaka njursvikt hos hundar.
Choklad
Den största boven i choklad heter teobromin – som kan vara giftigt för hundar. De farligaste typerna av choklad är mörk choklad och osötad bakning choklad. Symtom från att äta bara en liten mängd kan vara kräkningar, diarré, ökad törst och även onormala hjärtslag, skakningar, kramper och död. Äta choklad med nötter är ännu värre, eftersom nötter är ännu mer giftigt för en hund system.
Xylitol
Denna konstgjorda sötningsmedel finns i godis, tuggummi, tandkräm och vissa livsmedel diet. Konsumera dessa produkter kan orsaka en hund blodsocker att sjunka, vilket kan leda till leversvikt. Symtomen omfattar kräkningar och slöhet.
Rått kött, fisk eller ägg
Rått kött eller ägg produkter kan innehålla bakterier som orsakar matförgiftning hos både människor och hundar. Rå fisk kan också innehålla en parasit som kan orsaka svullnad av lymfkörtlar, kräkningar och feber. Detta tillstånd, om den inte behandlas, kan leda till döden. Dessutom, kan råa ägg hämma absorptionen av en viss B-vitamin som kan orsaka hudutslag.
Salt och socker
Äta för mycket salt kan orsaka en hund att ha överdriven törst och täta urinträngningar, vilket kan leda till natrium jon förgiftning. Symtom på alltför mush salt inkluderar kräkningar, diarré, letargi, darrningar och förhöjd kroppstemperatur. Överdriven sockerkonsumtion kan leda till fetma eller diabetes hos hundar precis som det kan hos människor.
Alla recept och OTC-läkemedel bör hållas inlåsta, eftersom många av dem innehåller ingredienser som kan vara dödligt för din hund.
Om du tror att din hund har förbrukats något som är giftigt – inte vänta med att ringa ambulans. Du bör ringa din veterinär så fort som möjligt eller om de inte kan nås ASPCA (djur Poison Control Center) vid (888) 426-4435 kan ge akut rådgivning

Fisk Care: Silver Dollar
Fördelar och nackdelar med metoder loppor
Fur Pet skull! Porcupine Brush för långhåriga hundar
Bästa Hundraser för familjer: Retrievers, Collies och mer
Skäl att inte ta din hund att arbeta
Typer av Horse Shoes
Användbara tips för uppfödning av kycklingar
Några frågor du bör alltid ställa en hunduppfödare
Virka Mönster: Leksaker för husdjur
Tips för att välja en valp namn
Hundarnas Flu: Ny hund Flu i över överfulla djurhem

Leave a Reply