Faran med Dog Munkorg

Detta är en ganska sorglig historia som hände en god vän för några år sedan.
Först vad är en munkorg? Det är en anordning som används för att täcka ett djur nos för att hindra dem från att skälla och tugga. Denna enhet kan verka som en bra idé att avskräcka dåliga vanor, men det kan vara dödligt.
För några år sedan bestämde en vän till mig att köpa en Beagle valp för hennes barn. Hunden var mycket söt, men hade dåliga tuggproblem. Min vän tillbringade mycket tid, hela tiden fastställande system dropp och reparera skadorna denna hund orsakade i och utanför hemmet. Hon bestämmer sig för att gå till en lokal djuraffär och köpa en munkorg för att hjälpa honom att sluta tugga medan hon var borta från huset. En dag hon visste att hon var tvungen att lämna för dagen, så hon satte mat och vatten utanför och satte nosen på hunden. Hon lämnade inte tänka två gånger om skräck hon skulle möta senare.
Efter att ha tillbringat hela dagen bort från huset, kom hon tillbaka på kvällen för att hitta sin hund ligger på uteplatsen nästan död av brist på vatten och värmeslag. Hon var upprörd över vad som hade hänt och vad hon hade gjort. Hon förväntade sig inte att en sådan enkel anordning som används för att avskräcka hunden från att tugga skulle leda till hans död. Hon försökte återuppliva hunden och ge honom vatten, men när hon hade plockat upp honom för att få honom i bilen att ta till veterinär, var hunden borta. Hennes barn stod förbryllad över vad som hade hänt. Mängden skuld var enorm. Även i dag hon känner skuld på många plan. Hunden tydligen inte kunde få tillräckligt med vatten genom munnen och även kunde inte flämta ordentligt svalna.
Poängen med att berätta denna historia var att medvetenheten om farorna med sådana anordningar och att de kan vara farliga. Innan du använder någon typ av enhet som chock kragar eller andra former av kontroll rådfråga din veterinär först. Du kan inte gå tillbaka i tiden och fixa några misstag, så se om de du gör och tänka igenom det innan du är på väg att göra något skadligt för ditt husdjur.

Cribbing i Hästar
Hur naturligtvis stoppa din katt från Peeing utanför kattlådan
Njursvikt hos hundar
Tips för att välja rätt Hound för dig och din familj
Varför du aldrig ska ta din hund att arbeta.
Hålla vatten av god kvalitet i ditt akvarium
Rosy Barb Faktablad
Fem intressanta fakta om Kaspiska hästen
The Joy att visa din hund
Nöp nerver i Hundar
De senaste nyheterna om Tidy Cats Kull för små utrymmen och flera katter

Leave a Reply