Fancy Cat Myter: mörkerseende förklaras och mer

Här är fem myter om kattdjur egenskaper och sanningar bakom dem alla: är katter som kan Kromatisk vision?
Ni har hört att en katt är färgblind och kan inte berätta skillnaderna mellan färgerna, men är det verkligen sant? Absolut inte! Katter är definitivt inte färgblind, i själva verket är de utrustade att se i kontrasterande nyanser av grönt och blått. Ändå litar katter inte om huruvida de kan se i färg. Deras jakt och preying färdigheter för att överleva är något mer instinktiv än beroende färgåtergivning.
Hur en kattens ögon reflekterar ljus i mörker?
En katts öga uppenbarligen utvecklats mycket olika från en människas öga, i att den har reflekterande förmåga att absorbera och reflektera omgivande ljus. Detta kan bäst förklaras av att undersöka anatomiska struktur kattens öga finns en särskild membran beläggning som kallas tapetum lucidum, som fungerar ungefär som en bioreflector. Tänk bara hur en cykel reflektor reflekterar ett rött sken i mörkret när ljuset träffar den. Hos katter får du en gyllene eller grönaktig glans, och i vissa arter, en röd glans.
Är katter Utrustad naturligtvis med kapacitet Nattseende?
Även om det verkar som om katter kan se i totalt mörker, är sanningen den att de inte kan. Katter gynnas inte det mesta av sin vision under extrem mörker eller i dagsljus. Den tid på dagen som katter upplever optimala syn är i halvmörker. Detta beror förmodligen på katt attribut till stöd i jakten bytesdjur i naturen. Under detta tillstånd, kan katter se i ljusstyrka på upp till en förstorad mellan sju gånger bättre än människor. De kan också se bäst på avstånd börjar på sex meter, och upp till 20 meters avstånd. Att vara smidiga jägare, katter är mycket noggranna för att observera rörelsen, som står för sin oklanderliga timingen i att veta när man ska slå i rätt ögonblick. Det är viktigt att upprätthålla en taurin rik kost för din katt, eftersom det beror på detta protein för att utveckla god öga-funktionen.
Varför en Katter Öron Bli Animerad under sömnen?
Det finns över 30 muskler i varje katt öra, vilket gör det super känslig för att plocka upp ljud och andra ljud. Även i en avslappnad, ibland sover staten, en katt öron fungerar som små radioantenner-ständigt trimma in för något ljud signalöverförande genom luften. I själva verket kan musklerna finns i varje öra roterar faktiskt en fullständig 180 grader så att katten inte behöver vända sitt huvud för att plocka upp ljud.
Är Att en reservdel på baksidan av Cat ben?
Om du någonsin märkt på baksidan av en katt ben, då är du förmodligen undrar vad syftet det tjänar att ha en kudde av tillväxten på detta område. Enkel, kallas detta en Carpal pad, och vad den gör är fungerar som ett extra broms (nödbroms) när en katt har svårt att stanna. Tänk på det som bakbroms på ett par rullskridskor, när du behöver extra stoppa kraft, du bara luta dig tillbaka på den gummidyna, som ligger på baksidan av Rollerblade skridskor.

Lär dig att klippa din hunds Nails
Hur man sparar din katt från UVI (urinvägsinfektion)
Råttor – gör de bra husdjur?
Tips att hålla dina husdjur Safe under sommaren
Okontrollerbar Big Dog Lust Gone Wild
Det mest bisarra hundras
Cat Rescue Grupper behövs – Denton, TX
Korrekt Dog Park Etikett
Pet Care – Hundarnas leversvikt
Viktiga tips att tänka på när hus träna din katt
Allt om rasen: Bosniska Grov-Haired Hound

Leave a Reply