Fakta om luftvägssymtom i Cats

Respiratoriska symptom hos katter kan ha många orsaker och kombinationer av orsaker. De främsta orsakerna till respiratoriska symptom på en katt är bakterie-och virusinfektioner, fysiska skador är den näst högsta orsaken. Anges här är de bästa fyra orsaker och deras symptom. Om du märker din katt är att ha svårt att andas, bör du ta din katt till en veterinär så fort som möjligt för att hitta orsaken och få behandling.
Astma
Astma i en katt orsakas av samma problem i människor, en sammandragning av luftvägarna. Astma kan orsakas av rök, tung användning av parfymer, uppbyggnad av damm eller ens dammolnet från kattsand. Respiratoriska symptom hos katter från astma kan innefatta en snabbhet andetag eller flämtande. Du kommer att märka upprepade väsande andning och hosta. Du kan förväxla dessa tecken för en hårboll. Om du ser dessa tecken, men finner inga tecken på hårbollar, titta för progression av symptomen. Med tiden astma kan begränsa aktivitetsnivå och så småningom livslängden på din katt.
Infektionssjukdomar
Både pneumonit och calicivirus är smittsamma luftvägssjukdomar i hem med flera katter. Detta innebär att om en katt fångar antingen sjukdom, kan alla dina katter blir sjuka av samma sjukdom. På grund av detta bör du vara medveten om de respiratoriska symptom i din katt för dessa förhållanden. Pneumonit symtom frekventa nysningar, rinnande ögon och en tung flytningar från ögon och näsa. Calicivirus symtom tecken liknar astma med tung andning och andfåddhet, men även munsår och uttorkning som kommer att framgå av ett ökat behov av vatten.
Felin viral rinotrakeit
Detta är den katt formen av herpes och som sådana respiratoriska symptom hos katter liknar många finns hos människor med herpes. Denna sjukdom är den allvarligaste av de luftvägssjukdomar för katter. Dessa symtom är inflammation i bihålorna, näsa, mun, hals och ögon. Du kommer också att se svullet tandkött, sår i munnen och letargi.
Fysiska problem
Om du märker snabb eller tung andning i din katt, men ingen av de andra respiratoriska symptom i din katt som nämns ovan, bör du överväga möjligheten att ett fysiskt problem. Ansträngd andning utan andra symtom kan vara ett tecken på värmeslag, trauma, förgiftning, vätska i lungorna eller en kollapsad lunga. Om du misstänker fysiska problem, hålla din katt sval och orörlig medan du transportera dem till veterinären för en tentamen.
Behandling och förebyggande
På ett bra, kan luftvägssymptom hos katter och deras sjukdomar behandlas och förebyggas för det mesta. Med både rinotrakeit och calicivirus det finns regelbundna vaccinationer som du kan få för att förhindra att sjukdomen nästan helt. Pneumonit kan hanteras av en kurs av antibiotika. När det gäller allergier, du bara måste ta bort förekomsten av överskjutande rök och damm runt ditt hus. Du kan behöva flytta kattlådan borta från rökiga områden eller ändra kullen till en med mindre damm. Med lämpliga försiktighetsåtgärder, behandling om det behövs och allmän rengöring av vardagsrummet kan du enkelt hantera för att undvika symptom katt respiratoriska och deras orsaker.

Giftiga Livsmedel för sällskapsfåglar
Hund Förgiftning: Tre typer varje ägare måste veta om
Om Hjärtmask och hur man förebygger det
Hund lydnad utbildning Tips: inlärningspsykologi principer
Dra nytta Koi Avel
Steg för steg guide att anta en katt
Hur väl känner du din katt?
En Dog Day Poem
Easy Tips för att ta väl hand om hamstrar
Min ständiga följeslagare
Mousserande Spaniels: Hur Groom en Cocker Spaniel

Leave a Reply