Exotiska husdjur: Är du redo för ett livslångt åtagande?

Husdjur är bra följeslagare och ett bra sätt för barnen att lära sig ansvaret för att sköta ett annat djur. Men vissa husdjur är inte det bästa valet för antingen barn eller vuxna. Dessa husdjur är i kategorin exotiska husdjur.
Enligt Wikipedia exotiska husdjur kan innehålla alligatorer, vargar, segel socker, skunkar, tvättbjörnar, apor och en mängd amfibier.
Det finns flera utmaningar förknippade med att ha en exotisk husdjur. Dessa utmaningar kan vara att hitta lämplig veterinärvård från veterinärer som är specialiserade på vård av en viss typ av exotiska husdjur. Eftersom veterinärer som bryr sig om en exotisk husdjur är specialister kostnaden för vården är vanligtvis högre än för en traditionell husdjur.
Dessutom kan ge lämplig bostad, kost och socialisering för exotiska husdjur vara ett problem. De flesta människor köper en exotisk husdjur när det är en bebis. Mycket ofta attraktion är den söta ofta gulliga överklagande av djuret. Detta kan förändras dramatiskt när djuret växer upp och inte längre söta, gulliga och är svår att hantera. Många städer och stater reglerar inte vilka djur kan och kan inte hållas som husdjur.
Livslängden för vissa exotiska husdjur är mycket längre än folk tror. En leguan kan leva 15 år eller längre, en boaorm 25 år och en liten apa upp till 25 år.
Om en person var tvungen att skriva en obligation eller någon monetär garanti som de skulle ta hand om den exotiska husdjur eller en plan begränsar där exotiska husdjur kan hållas kan det vara ett mindre problem för dem av oss som lever i en stadsdel med en exotisk husdjur.
Men jag är inte säker på bara en monetär garanti är tillräckligt för att betala för skador i samband med några av dessa husdjur. I februari 2009 en kvinna i Stamford CT förlorade sina händer, näsa, läppar och ögonlock till en väns schimpans som attackerade henne. Vid denna tid är det inte känt om kvinnan har lidit hjärnskador till följd av attacken. Hon är för närvarande på att utvärderas för ett ansikte transplantation och hennes familj har lämnat in en stämningsansökan för att täcka sina medicinska och uppehälle.
Andra exotiska husdjur är släppt i naturen. Många av de frigjorda djuren dör inte hitta mat för sig själva eller överleva i sin nya miljö. Vissa överleva och andra tar över området tränga ut andra inhemska djur. Dessa frigjorda husdjur blir då vad som kallas en invasiva arter kan ta över ett område utan några naturliga begränsningar. Den Snakehead fisk, uppkallad efter sin distinkta huvudet har hittats i Maryland vattenvägar nära Fort Washington. Fisken var över 30 lång och snabbt multiplicera i vattendrag i Potomac. Den Snakehead äter mindre fisk och har inga kända naturliga fiende i Potomac vattenvägar.
En annan exotiska husdjur som har blomstrat efter släppt är den burmesiska python har setts i Everglades livnär sig på små djur. En var till och med siktade försöker äta en alligator. Leguaner också äter lokalt vegetationen i Florida och utmanande människor som försöker driva bort dem från deras egendom.
I Hawaii den beslöjade kameleont befolkningen har vuxit snabbt sedan deras illegala första utsättning Hawaii. Kameleonten lever 4-8 år producerar 30-95 avkomma 3 gånger per år. De äter inte bara insekter och blad, men också äta inhemska Hawaiian fåglar och insekter. Vid denna tid har de inga kända fiender.
Exotiska husdjur kan vara rätt om hand av ägarna. Men det återstår att se vilka regler måste ske för att skydda oss från de djurägare som väljer att inte ordentligt hand om sina husdjur.

Bugsy, My Dog
Allt om rasen: Prazsky Krysarik
Allt om rasen: Paperanian
Canine Jäst öroninfektioner
Hund Profil: Mastiff
Utmaningen i hundaveln
Hur Inspektera Kitten Rescue Center innan de antar från dem
’80s Flashback
Har din katt Spray i huset?
När är Doggie Daycare en bra idé?
Humana Dog Training Produkter för lydnad

Leave a Reply