Equine Eye Cancer Behandlingar

Equine ögat cancer används för att resultera i avlägsnandet av hästens öga. Som veterinär medicin har gått framåt, har behandlingsalternativ öppnat. Naturläkemedel är läkemedel och kirurgiska behandlingar används ofta. Borttagning av ögat är ofta effektiv, vilket hindrar hästens förmåga att fungera i det dagliga livet. Hästar förlitar sig på sin syn på grund av formen på kroppen. Utan ordentlig visuella förmåga, hästar skadar sig ofta när du är ute i hagen. Detta i kombination med förlust av fysisk aktivitet kan leda till ytterligare hälsoproblem. Behandling för ögonproblem är avgörande för den allmänna hälsan hos hästen.
Vad är cancer i ögat?
Equine öga cancer eller peri-okulär skivepitelcancer är en elakartad tumör som drabbar hornhinnan, ögats lock eller tredje ögat. Tumören kan vara på ögonlocket, eller på själva ögat. Peri-okulär Skivepitelcancer liknar hudcancer, i att tumören är på huden och ofta en melanom.
Orsaker och symptom
Peri-okulär Skivepitelcancer orsakas av miljö-och predisponerande faktorer. Ljushyade hästar är mer mottagliga för att utveckla cancer i ögat än mörkare hästar. Rasen av hästen är också en förutbestämma faktor. Färg, Appaloosa och belgiska hästar är mer benägna att utveckla Peri-okulär cancer skivepitelcancer på grund av den lätta karaktär av huden runt ögonen. Exponering för ultraviolett ljus på grund av hög höjd eller frekvent solexponering orsakar cancer i ögat, liknande hudcancer hos människor.
Herbal Behandlingar
Holistisk behandling av ögat cancer har varit effektiv, med en övervakad behandling. Golden Seal, Vallört, Thui och Terpentintall krossas och blandas i salva form är effektiva växtbaserade behandlingar. Salvan placeras på cancertumör två gånger dagligen. För avancerade stadier av Peri-okulär skivepitelcancer kan växtbaserade behandlingar användas tillsammans med medicinsk vård. Ensam, är det inte lika effektivt.
Medicinsk behandling
Gemensamt terapi för cancer i hästens ögat är intralesionala immunterapi kombinerat med intralesional cisplatin. Detta läkemedel har varit effektiv vid behandling av cancer hos människor såväl som andra djur. Ges intravenöst eller genom orala metoder kan visa sig besvärlig för hästar även om, eftersom den inducerar kräkningar, vilket en häst inte kan på grund av den utgör deras matsmältningskanalen. En mer direkt injektion direkt i tumören är säkrare för hästar.
Fotodynamisk terapi har visat sig effektiv under de senaste åren som en annan behandling än traditionell kemoterapi. Ett foto reaktiv kemikalie injiceras direkt in i cancercellerna, följt direkt av laserljus behandling.
Cellgifter och strålning är både effektiva traditionella behandlingar för häst öga cancer. Som medicinska utvecklingen går framåt, är andra behandlingsalternativ kommer fram att avvänja hästar från de allvarliga konsekvenserna av kemoterapi.
Kirurgisk behandling
Kirurgiskt avlägsnande av tumören, eller kryokirurgi, kommer att avlägsna tumören från området. Denna behandling är ofta effektiv för att avlägsna den ursprungliga tumören, men en upprepning är hög. Ofta är alla cancerceller inte bort, vilket resulterar i tumör återväxt. Efter operation, kommer kemoterapi inträffar.

Hur Medicinskt behandla din hund utan att ta ut en andra inteckning
Hundarnas parvovirus: en hälsorisk för Valpar
Pet uteplats dörr Idéer för din katt
Hur man handskas med nya valpar Under Tandsprickning scenen
Internutbildning Tips för hundar
Black Creek
Tips för att välja rätt hund
En Dog Day Poem
Vilka är fördelarna med att anta en katt?
Hur att bada en rädd hund
Halo Liv-a-Littles: Treats för katter och hundar

Leave a Reply