Enkla tips för vård av ditt marsvin

Marsvin kan göra en underbar, kärleksfull husdjur för dig och din familj. Det finns några saker du behöver veta om hur du sköter ditt marsvin. De behöver mycket omsorg och för att kunna hålla dem friska och glada, här är några tips.
Längden på hår som ditt marsvin har är en faktor. Om han har långt hår du kommer att behöva spendera lite extra tid grooming honom varje dag, och bör borstas med en liten borste en gång om dagen. Eftersom din marsvin hår växer ungefär en tum varje månad, är det viktigt att du trimma den för att hålla håret från att bli tovigt. Du behöver inte trimma den till korta, bara nog att det inte kommer i vägen för ditt marsvin när han rör sig. Om ditt marsvin har kort hår, bör du borsta håret minst en gång i veckan med en liten borste.
Ditt marsvin har också framtänder som alltid växer. Så du måste ge svåra saker för honom att tugga på som hårda livsmedel som morötter, och du kan ge honom tugga block och tuggar pinnar. Du hittar dessa på de flesta djuraffärer. Gör inspektera tänderna regelbundet, för att se till att de inte får för lång. Om de får för lång, kommer det att bli svårt och smärtsamt för honom att äta. Du kan ta honom till en veterinär för att se till att han får sina tänder trimmas ordentligt och säkert.
Ditt marsvin har också spikar som håller växer och behöver trimmas också. Du kan trimma sina naglar själv med en liten clipper men se till att du inte skär naglarna för kort. Genom att skära till kort kommer att orsaka spiken att blöda. Om detta händer, husdjur butiker har en speciell pulver att sätta på spiken för att stoppa blödningen. Detta är lite smärtsamt för ditt marsvin och om du inte känner dig bekväm nog att göra det själv, kan du ta honom till ett husdjur groomer och de kan göra det åt dig.
Så håll ditt marsvin frisk och lycklig, se till att du ger honom massor av kärlek och uppmärksamhet och håller dessa tips i åtanke. Håll håret, naglar och tänder trimmas och ni båda kommer att vara lycklig som ett marsvin.

Mini Lop Kaniner som husdjur
Pet Profil – Northern Pine Snake
Loppor: Att bli av loppor i hem
En Köpguide till Pet Food: Att veta vilka ingredienser att se upp för
Fem intressanta fakta om Kaspiska hästen
Gratis Pet Product kuponger
Anledningarna Varför Arbetsgivare inte låta sin personal få sina hundar att arbeta
En guide till Proper Tarantula Care
Tips för att spara pengar på Hundmat
Din Aging katt
Tio av de mest heroiska hundar

Leave a Reply