En titt på pyometra och chock i hundar

Pyometra – detta är ett mycket allvarligt tillstånd som varje hundägare måste vara redo för … särskilt de som äger tikar. Pyometra är ett tillstånd där det finns pus i livmodern och livmodern smittade.
Vanligtvis plågar detta tillstånd tikar som är av 6 års ålder och mer. Det finns dock sällsynta fall av yngre tikar upplever denna allvarliga sjukdom. Detta förvärvats under valpningen från avelshund.
När en kvinnlig hund inte är uppfödd från hennes livmoder vävnad börjar försvagas och försämras med tiden. Senare, hennes livmoder vävnad infekterade av skadliga bakterier och så småningom Lads till pyometra över tiden.
Å andra sidan, unga tikar få denna infektion efter parning med en hane. Ingen degenerering av uterus vävnader sker, men infektionen kommer från utsidan. Någon kvinnlig hund som hade minst en kull är säker från att få denna infektionssjukdom.
Det finns 2 olika typer av pyometra – det slutna och öppna en. Den förra på är mycket värre än den senare. Det finns olika symtom på pyometra. Men här är den vanligaste av dem: – Feber alltifrån 103 ° C och uppåt.
– Förlust av din kvinnliga hundens aptit.
– Flytningar som är rosa eller brunaktig färg (detta är för den öppna typen av pyometra).
– Stora törst när villkoret blir värre.
– Kräkningar och utmattning
Dessa symtom är mer uttalad när din hund plågas av den slutna typen av pyometra. Men oavsett vilken typ det är – det är dödligt och din hund behöver omedelbar uppmärksamhet om hennes liv ska sparas.
Shock
Detta beskrivs av kollapsen av din hunds cirkulationssystemet. Det finns många orsaker till störningar hos hundar. De vanligaste orsakerna är – intern skada, blödningar, matförgiftning, och det är bara för att nämna några.
Var vaksam för symptom som svaghet, kalla extremiteter, bleka slemhinnor, ytlig men snabb andning, och det är bara för att nämna några.
Om du misstänker att din hund upplever chock, ta honom till en varm plats som är omgiven av mattor och varmvattenflaskor. Undvik att ge några stimulantia om du misstänker invärtes skador.
Å andra sidan, om du är säker på att din hund inte lider intern skada, kan du ge honom en tesked eller matsked konjak eller whisky i kombination med glukos som är upplöst i varm mjölk.
Detta kommer att hjälpa till att hålla din hund varm.

Har du märkt dessa märkliga men vanliga beteenden av din hund?
Hund Tandvård: Hur att borsta hundens tänder
Juni är Adoptera en katt Månad: Var adoptera en katt i Cincinnati
Tre platser i Austin där någon annan kommer att träna din hund
C Journal för vatten, resor och äventyr 2, nr 3 (2008): 47-49.
Bästa Hundraser för familjer: Retrievers, Collies och mer
Ska du belöna din hund för missköter?
Minnas My Dog Jiggers
Top Hundraser för Running
Hur Grind din hunds naglar med en Dremel verktyg
Hantering bita i Valpar

Leave a Reply