En titt på en arbetsgrupp Horse Farm

Avel arbetande hästar eller hästar prestanda indikerar hästar för ett specifikt mål. De måste * göra * något annat än bara se söt i en hage och normalt detta kommer till ett högre pris.
När folk ser på hästuppfödare kapplöpningshästar kommer till toppen av listan när folk kasta runt negativa ord som vinst hungrig eller giriga. Sanningen är att de flesta människor finns det inte vinst. Även när du ser $ 350,000 försäljning på topp försäljning som Keeneland det kan faktiskt vara att förlora tusentals dollar, ibland hundratusentals dollar!
Vid drift som ett företag måste man överväga kostnader. Låt oss ta en titt på en $ 350,00 försäljning för att se vinsten att aktivister pekar på. Först att $ 350.000 är ur en mästare ras sto – vad hon kostade är öppen för fantasi men för flinar låt oss säga att hon var fri. Hon parades med en hingst med $ 500.000 stud avgift, det är 11 månader som sto matades, inrymt, veterinärvård och alla andra kostnader för tenderar att en häst. Fölet föds och cirka 18 månader senare (även vård, utfodring, bostäder) de kommer till försäljning. Så du har $ 500.000 stud avgift plus $ 150-600/month beroende på om du bryr dig om fölet eller styrelsen honom (ggr 18 månader) plus inträdesavgifter och förberedelse för att få till en försäljning som Keeneland. Även med BASIC lowball kostnader det ser ut som $ 515.400 exklusive kostnader för stoet eller underhåll av henne, och förmodligen betydligt mer. Jag ser det som en förlust på minst $ 165.400 – det finns ingen vinst i det. Detta är också en av de bästa hingstarna i världen som har sedan gått i pension från avel och detta är hans sista föl gröda.
Även om beloppen kan variera för varje multimiljon dollar försäljning vi hör om det finns många fler som knappt täcker kostnader. Även i showen hästvärlden är det normalt billigare att köpa en möjlighet än ras, underhålla sto och föl (med hundratals saker som kan gå fel) än det är att föda ett föl. Naturligtvis avel ger dig viss kontroll över föl från dag ett.
Precis som alla andra aspekter av jordbruket hästavel är där djur som inte läser böcker och inte alltid gör vad de ska. Avel prestanda eller arbetar hästar är annorlunda än att bara producera föl. Det kräver god kvalitet för att göra ett specifikt jobb, oavsett om det är racing, ranch arbete, förslag till arbetsprogram och andra fysiska prestanda snarare än grimma hästar. Med prestanda utsikter eller arbetsgrupper hästar tar även utbildning, inte bara för att kunna utföra utan från dag ett ingjuta sätt och arbetar varje dag för att ha en god, frisk, frisk häst.
För vissa typer av utbildning innebär hästarna är 3-4 år eller mer innan du ser någon form av avkastning på din investering. Under tiden han äter, behöver skor, behöver tak över huvudet, veterinärvård och en mängd andra saker. Så när du ser att fyra år gamla väl bröt väl uppfödd sto för $ 6.000 med en bra hingst de är inte att göra en massa pengar, om några pengar!
Inte alla jobb behöver en stamtavla förstås. Hästar som arbetar på fältet gör antingen arbete eller de inte, och antingen sätt papper spelar ingen roll speciellt för valacker. Men det finns alldeles för många bara producerade hästar som inte har några papper och är inte utbildade, inte produceras med en plan än tillgänglighet och göra ett par hundra dollar utan vård placeras i de ston tidigare angivna.
Eftersom hästen marknaden kan vara ombytliga i bästa och hästar är, för de flesta, inte en obligatorisk uppgift tillgången på hästar är hög men kvalitet hästar är fortsatt god. En ko häst behöver för att hålla en kalv behöver en ranch häst att vara god nog och klok nog att göra sin plikt. Antalet personer som är beroende av hästar för att göra en levande kan ha gått ner men det finns platser hästar behövs fortfarande för att göra ett jobb och de som arbetar med dem vet värdet av en bra häst.
En hästgård är inaktiv inte spela trots för många människor hästar är fritids. En god arbetsmiljö häst fortfarande behövs för en rad olika uppgifter – vi bara inte se dem för vad de är!

Allt om rasen: Basenji
Bistå med Avlivning av hundar i ett djurhem
Billigt och enkelt Cat Kostymer för Halloween
Sanningen bakom vad du verkligen mata dina husdjur
Hur vet jag om ditt husdjur Hundar och katter har artrit
Hur du håller din hund säkert, varm och torr på vintern
Dog Training i Des Moines
Bästa Sängar för små Hundraser
Vår jord
Bronchoesophageal Fistula hos hundar
Allt om rasen: engelska Foxhound

Leave a Reply