En tio steg guide till Umgås en reaktiv eller aggressiv hund

Processen är steg-för-steg. Det finns ingen magisk kula. Du kopierar missade valp färdigheter så vidare med försiktighet och precision. Re-umgås en redan reaktiv eller aggressiv hund som har missat de viktigaste första sexton veckor ordentlig social kontakt med människor eller andra hundar är ett steg-för-steg. Dessa hundar kommer att spela ikapp för resten av deras liv.
Hundar som visar aggressiva tendenser (morrande, morrande, bitande och knäppa) kräver hjälp av en högt kvalificerad tränare personligen. Denna artikel behandlar hur man ska gå, men det är lättare och mer effektivt med någon kunnig att guida dig och ge de kontrollerade sammanhang din hund behöver för att lyckas.
Eftersom varje hund är en unik individ med olika utmaningar finns det inget recept som fungerar för alla. Men genom att följa några riktlinjer som du kan vara på god väg i ny socialisering processen och minska eller helt ändra oacceptabla beteenden.
Nedan finns tio saker du behöver för att komma igång.
1 Skriv ner alla din hunds triggers, i detalj. Vilka typer av människor är de obekväma runt? Vilka typer av hundar är de obekväma runt? Lästips är aggression hos hundar av James O’Heare en teknisk arbetsbok och Pam Dennison s hur rätt till en hund gått fel och föra ljus till skugga.
2 Skriv ner din hunds beteende, vad i exakt i detalj gör de? Vad gör din hund göra innan de reagerar, när de reagerar, vad de får ut av reaktionen och vad händer efteråt?
3. Vad händer innan din hund reagerar? Vad gör du? Vad är avståndet på den person eller hunden? Vad gör din hund? Vilka signaler eller kroppen meddelanden språk skickar de?
4. Hur din hund reagerar eller aggress, vad det ser ut och kan du definiera exakt vad de reagerat på? Vad gjorde du när de reagerade, vilket under reaktionen?
5. Vad händer exakt efter reaktionen sker? Vad har du gjort? Vad gjorde personen göra? Vad gjorde hunden göra? Vad gjorde din hund göra? Notera här: Bara genom att ta bort vad som händer innan din hund reagerar och vad förstärkning de får EFTER de reagerar, kan du påverka och förändra din hunds beteende.
6. Vilka förändringar i ditt hushåll miljö kan du göra för att försäkra din hund är lugnare, mer avslappnad och mer fokuserad på dig när de stöter på triggers? Ring i en professionell om du inte har framgång i ditt hem. Utomhus: Kan du sätta upp ett staket, nära tillgång till potentiella reaktiva områden, maskera utomhus ljud, sätta upp en säker plats där din hund tillbringar en timme om dagen utan distraktioner, öka motion, ge bättre näring, få medicinska gjort tester för att utesluta ut beteende utmaningar
7. Gör en insats för att hitta säkra platser att gå din hund på eller av koppel. Medan du åter umgås och åter träna din hund, måste du sträva efter noll reaktivitet och hålla dem säkra. Om du vill flytta dem långsamt förbi säkra platser kommer att ta en koncentrerad och engagerad insats med en professionell beteende tränare och positiva associationer med din hunds triggers. Det är därför avstånd och varaktighet av exponering måste vara minimal ökar visserligen långsamt varaktighet och långsamt minskande avstånd utan reaktivitet eller aggression.
8. Hitta en tränare som är kunnig i reaktiv och aggressiv hund beteende, ett beteende konsult som fokuserar på reaktiv och aggressiv hund modifiering och / eller en veterinär beteendevetare. Starta din hund ut rätt med positiva belöning baserade träningsmetoder så att de kan åter umgås med sin kapacitet.
9. Om din hund är reaktiv till andra hundar, då kommer läraren hundar med utmärkta doggie kommunikationsförmåga behövas för att hjälpa din hund igen umgås. Om mänsklig reaktiv, kommer människor som vet exakt vad de gör krävas (dvs. proffs) att åter umgås din hund. Det finns en hel del böcker skrivna i ämnet och är väl värt dollar spenderas, men en professionell kommer att se saker du inte och vet vad teknik för att tillämpa och som att hålla sig borta från för just din hund. Par trevliga saker som godis, leksak lek med hundens triggers, så de börjar likställa avtryckaren med bra saker händer.
10. Mest av allt, engagera dig i processen. Detta innebär att träna varje dag med din hund, hålla en logg och sätta upp realistiska kriterier. Håll avstånd till noll reaktivitet och bevis din hund ibland för att se var deras tröskel kan falla. Håll hunden alltid under tröskelvärdet vid träning eftersom det skapar en lång historia av att hålla dem säkra och slutligen gör skrämmande stimuli irrelevant. Din sub-tröskel ökar stegvis.
Resurser:

Hur man kan stoppa en hund från att äta din matta
Få mig Taggar Hem Pet
Bara naturlig Pet Herbal Defense Spray
Hur man tar bort loppor från en matta
Tips för en ny hund Ägare: Hur mycket kostar det att mata en hund?
Stoppa Puppy Tugga
Tre Frågor om English Mastiff Behavior
En ny besökare – Del 2
10 Viktiga tips för bättre Dog Training
Djur kan känna en jordbävning
Hur man tränar Guinea Fowl att komma när kallas

Leave a Reply