En översikt av den sällsynta Kaspiska Häst Ras

Kaspiska hästen var en gång gynnade ras av gamla Mellanöstern härskare. Fram till 1965, var det tänkt att vara lång utdöd. Det var året Louise Firouz återupptäckte rasen i bergstrakterna söder om Kaspiska havet. Hon räddade tre av hästarna från misshandel och de dubbades Caspians. År 1968 trodde man att det fanns bara 50 av dem längs hela södra kusten av Kaspiska havet. Firouz köpte syv ston och sex hingstar att bilda grunden lager för en Kaspiska avel center i Iran. Kungliga Horse Society av Iran tog över hennes strävanden 1974. De flesta av dessa hästar förlorade på grund av politiska omvälvningar. Däremot har Ms Firouz ge inte upp och idag räknar man med att det finns 900 Kaspiska hästar över hela världen. 400 av dessa är i USA
Kaspiska hästen beskrivs att se ut som en arabisk häst i ponny storlek och mer sofistikerad och elegant. Rasen anses vara en häst på grund av dess perfekta proportioner och gångarter, även om det står bara 10-13 händer hög. Ett fotografi på denna häst utan en person som står bredvid det för perspektiv ger en illusion av en mycket större fullblod eller arabiska. Vanligtvis är det färgade kastanj, vik, eller grå, men svart och gulbrun kan också förekomma mera sällan. Dess päls är fin och silkeslen och dess hovar är täta och ovala, alltså inte nödvändigtvis behöver vara skodda. Vissa Caspians bära en dorsel-rand på sin päls.
De är extremt intelligenta varelser-nyfiken, vänlig och underhållande. De älskar att vara aktiva. Det har noterats att de föredrar att beta med hästar av samma ras snarare än urskillningslöst associera. De är hjort-liknande i sina rörelser och är bra för de hoppande och kör sport, samt vara utmärkta fästen för barn.
Kaspiska hästen är med i reliefer i den antika Mellanöstern. Det sägs att Darius den store red en. Alexander den store använde dem också i sina militära kampanjer. Dessa små hästar ofta handlas som gåvor bland kungligheter. De var också avbildad i kungliga sigill och mynt.
Detta hotade hästen är avsedd för en comeback. Även export av djur från Iran har strikt begränsats sedan början av 1990-talet, några amerikanska stall erbjuder Caspians för försäljning till andra som är intresserade av att starta uppfödning centrum för sina egna.

Åsnor som husdjur
Rumsren för din valp eller vuxen Valp
Reith Pet Cemetery – Toledo, Ohio
Declawing leder till beteendeproblem och andra frågor i Kattdjur
Canine Jäst öroninfektioner
Hur man förbereder ditt hem för en valp
Bästa Viktminskning Tips för en Fat Dog av expert Victoria Stilwell
Hundarnas parvovirus: en hälsorisk för Valpar
Återvunnet Bottle Cap Pet Tag för din hund eller katt
Hur du håller din hund sval när resa
Allt om rasen: Picardie Spaniel

Leave a Reply