En nybörjares guide till Utbildning en häst

Om du är nybörjare med hästar, du borde verkligen få en häst som redan är pank att rida. Men behöver du ändå träna den till din tillfredsställelse och lust. Här är några tips för att träna honom när du har honom tillbaka till sitt nya hem (eller din plats).
Första tips … se till att starta från marken. Inte bara ta en ny häst till en ny plats och hoppa rätt på. Hästen måste vänja sig vid de nya omgivningarna och ljud och dofter. Du måste också lära dig mer om hästen. Har han någon form av rädsla (dvs. rädda för höga ljud, rädda för flaggor av något slag, rädda för fordon et cetera? Du vill verkligen inte vara på ryggen när du upptäcker att ett fordon skrämmer honom dum.
Andra ….. när hästen har bosatte sig i sin nya omgivning börjar då med några övningar markarbeten för hästen. Longeing eller enligt en avgränsades fäst vid hästar grimma för att göra hästen går i cirklar är en av de bästa övningarna för hästen. Under detta stadium bör du börja lära hästen kommandon såsom promenad, jogga / trav, lope / galopp, och stopp. Vissa hästar kan kräva att du håller en liten ridspö (piska) i handen. Men aldrig träffa hästen. Det är bara för en liten förstärkning. Börja hästens ha honom gå i en liten cirkel medan du står i mitten av cirkeln och flytta runt som han gör. Starta hästen går i endast en riktning åt gången. Gör medurs en dag eller flera gånger tills han blir bra på det. Sedan byts det till mot-medurs när du känner att han är redo. Se till att innan du byter riktningar hästen vet hur att gå, trav och galopp i den ena riktningen. Var inte rädd för att be någon om hjälp om du behöver det som denna del är lite svårt ibland. Ett förslag är att köpa en video på utbildning en häst för nybörjare.
Tredje, när du har fått longeing till en bra punkt på framsteg sedan börja lära hästen att leda direkt bredvid dig. Du vill alltid att leda en häst på vänster sida (även sidan att montera hästen). Håll ledningen repet i höger hand upp ganska nära grimma men under kick av repet. Sedan, beroende på hur länge repet är, vill du dra upp ungefär som en trädgårdsslang. Håll resten (trädgårdsslang) i vänster hand. Vad du än gör, aldrig (upprepa aldrig) linda repet runt handen. Detta är farligt i det faktum att om hästen blir rädd och försöker springa, kommer du antingen dras eller linan dras genom dina händer som orsakar rep brinna.
Fjärde, när hästen har fått bra en longeing och promenader bredvid dig, är du redo att gå vidare för att få hästen redo att rida. Grooming hästen innan en åktur är ett måste. Detta inkluderar användning av en curry kam (eller en kam med åsar) för att lossa några djupt ner smuts i hästens päls. Anledningen till detta är att när du har lagt sadeln på att smuts kan bli mycket irriterande för hästen om de lämnas på honom (speciellt om han kommer att få ett bra arbete och svettningar). Efter curry kam använda en hård borste för att borsta lös smuts från hästen. Följ den med en mjuk borste för att göra pälsen fastställs och få kvarvarande smuts. Du vill då se till hästens hovar är fria från alla typer av grus eller andra irriterande partiklar (dvs. stenar, spikar, kapsyler et cetera). (Om du har köpt hästen se till att han inte är en kicker.) För att kontrollera hovarna lägga handen på hästar axeln och sakta arbeta dig ner benet. Nyp försiktigt tag hästens ben samtidigt som du trycker in honom med din axel och berätta honom. När du har benet upp, ta bort eventuella partiklar med en hovkrats eller ens en skruvmejsel fungerar.
Femte, är du redo att tygla hästen. Börja med att stå på vänster sida av hästen rakt framför hans axel och vänd huvudet. Börja vid mynningen med lite. Vissa häst kommer bara låta dig enkelt glida det medan andra gillar att bekämpa det. Var lugn och mild, om han kämpar i början. Ta din tid och prata med honom. Sedan lägga lite upp till munnen igen och försiktigt försöka driva den i. Ibland kan du behöva vara lite kraftig. Om du måste, ta dig fingret och försiktigt lägga den i sidan av hästens mun samtidigt försöker sätta lite i. När du har lite i, kan du normalt nästan hemma. Du sedan bara glida huvudet stall över hästens öron genom att nå under hästens hals att sätta betslet över höger öra och sedan vänster.
Sjätte, nu är du redo att sadla. Återigen, detta är allt från den vänstra sidan. Försiktigt placera en filt på hästarna tillbaka med framsidan något över manken på hästen. Sedan lägga på sadeln med framsidan av sadeln något bakom framsidan av duken. Med andra ord, bör sadeln sitta i mitten av duken.
Sjunde, är du redo att cinch sadeln på plats. Den cinch eller omkrets är som remmen (s) som går runt hästens mage. Försiktigt når under hästar magen och ta fram cinch och dra den till dig. Hitta spännet och dra cinch igenom. Dra cinch tills sadeln är mycket tätt och verkar vara stadig, och sedan fästa det precis som du skulle bälte. Om sadeln har en bakre cinch göra samma sak * förutom * du vill lämna minst en tum av utrymme mellan hästens mage och rygg cinch. Vissa människor tycker att knyta den främre cinch är säkrare. Emellertid är denna process lite mer komplicerat än att bara knäckning det. Om du så önskar, kan du hitta någon (eller få en video … men de är fortfarande lite svårt att följa) för att lära dig hur man knyter sadeln istället för spänne det.
Åttonde, är du redo att montera. Det bästa stället att börja rida i ett slutet område såsom en liten del av betesmark som är inhägnad eller en liten ridning ring. Led din häst var du kommer att vara ridning och montera för första gången där. Du vill alltid att montera på vänster sida av hästen. Sätt din vänstra fot i stigbygeln, ta tag i framvalvet och cantle av sadeln och ge dig själv en knuff med höger ben. Sväng höger ben över hästen och du finns. Du är nu ombord. Vissa människor om tyngre set kan vara lättare att ta tag i hästens man och sedan på baksidan av sadeln. Detta gör inte ont på hästen alls eftersom de inte riktigt har någon känsel i sin mane område. Anledningen till denna typ av montering är att det inte dra din sadel ut nästan lika lätt.
Nionde och tionde, börja med promenader. Inte bara få på hästen och börja loping eller springer. Du måste vänja sig vid känslan av hästen och vice versa. Även vid en promenad kan du känna hästens insatser lite bättre. Det innebär att du kan sortera vettigt om något är fel. För det första par dagar vistelse inom ett begränsat område och bo på en promenad eller inte mer än en trav. När du har vant sig hästens rörelser och han är van vid dina kommandon och rörelser, kan du börja sedan våga mer i öppna utrymmen. Kom alltid ihåg att om du rider hästen i ett okänt område och hästen börjar agera konstigt, för en nybörjare är det bäst att gå vidare och gå av och leda hästen. Försök ta reda på vad som stör honom dock för att försöka få honom över sin rädsla.
För att vara ärlig, är din bästa insats för att ha någon erfarenhet av hästar med er första dagarna och sedan den första par dagar du börjar rida. Detta är i grunden av säkerhetsskäl.

Olika arter av Parrot
Topp 10 Hundraser föredras av kvinnor
Allt om rasen: Bosniska Grov-Haired Hound
Dog Training Tulsa Tips: Hur att bryta upp en Dog Fight
Cat Rescue Grupper behövs – Denton, TX
Lär din hund att skaka din hand!
Brad pitt kan du ha byggt mig ett hem för priset du spenderat på din Gerbiler hus
Rå Turkiet Friskare Katter
Los Angeles Pet Memorial Park
Hur du håller ditt hem ren under Mud Season
Matlagning för din katt

Leave a Reply