En Maine Coon är ingen vanlig katt

Blev du ägt någonsin av en Maine Coon? Om du har varit, då du redan vet den milda personlighet denna ras. Om du inte har varit så lycklig, låt mig berätta om Maine Coon.
Maine Coon är en av de äldsta raserna i Nordamerika och är infödda till staten Maine, i själva verket är de officiella Maine State katt, och många legender och teorier om deras ursprung finns i överflöd.
Legenden säger att parningar mellan halvvilda tamkatter och tvättbjörnar (indikerar yviga svansen och tvättbjörn-liknande bruntabby färg) ledde till antagandet av namnet Maine Coon. Till en början var det bara bruntabby kallas Maine Coon, medan katter av andra färger var taggade som Maine Shags.
En annan teori är när Marie Antoinette planerade sin flykt från Frankrike, under den franska revolutionen, skickade hon sina sex sällskapsdjur katter Wiscasset, Maine. Men många tyder rasen härrör från redan existerande korthåriga huskatter och dessa långhåriga förts till Amerika på vikingaskepp.
Maine Coon etablerades mer än 100 år sedan som Hardy och stilig huskatter, utrustade för att överleva New England vintrar. Som naturen naturligt väljer den största, smartaste och bästa jägare att föda flera generationer, var Maine Coon en naturlig.
Allt om Maine Coon pekar på en förmåga att anpassa sig till ett hårt klimat. Sin tunga och vattenavvisande glänsande päls är som ingen päls av andra kattdjur, och måste kännas att uppskatta silkiness. Maine Coon päls är längre på krage, mage och britches för att skydda mot vatten och snö. Pälsen är kortare över ryggen och nacken och motstår mot trassel. Den bakre utseendet på en Maine Coon är mycket likt ett par trosor! Pälsen faller mjukt och är nästan underhållsfri. En vecka kamning är allt som oftast krävs för att hålla den i toppskick. Men vara beredd att kamma flera gånger i veckan, till och med dagligen, eftersom de flesta trivs kammad, och trivs i den tillsatta uppmärksamhet.
Maine Coon svepa sin långa, yviga svans runt sina kroppar för att hålla värmen i kallt vinterväder. Deras öron är starkt furred inuti och på tips och har ett stort utbud av rörelse. De stora, runda, tuftade fötter fungerar som “snöskor”. Deras stora ögon och öron är också starka överlevnad drag, öka syn och hörsel. Den relativt långa, fyrkantig munkorg möjliggör effektiv gripa vid jakt byte eller läppning vatten från bäckar och pölar.
Som min Charlie Brown visade, Maine Coon utvecklas långsamt och inte når full storlek tills de är 3-5 år gamla. Deras dispositioner förblir FLÖRTIG hela livet, de är stora, mjuka, godmodiga goofs. Även deras röster skiljer dem från andra katter, de gör en distinkt kvittrande drill som de använder för allt från uppvaktning till cajoling sitt folk till att spela med dem. Maine Coon älskar att spela, och många kommer med glädje hämta små föremål och släppa dem vid dina fötter. Min Maine Coon älskade att jaga en jordnöt (i skalet), och föra den tillbaka till dig att kasta igen. Denna omgång hämta kan lätt pågå i 30 minuter eller mer. De sällan meow, men när de gör det, är det mjuka rösten unik i förhållande till sin storlek! Min Charlie vägde 20 £, men hade en röst mer som en liten kattunge, och hans spinna var som en dämpad morra, mjuk och låg.
Maine Coon är kända som vänliga giganter, och med rätta. De har en clown-liknande personlighet, tillgiven natur, roliga vanor och tricks, och en brinnande önskan att “hjälpa” med all verksamhet som utförs av deras folk.
Även om de är folk-orienterade katter, de är inte alltför beroende. De har hund-liknande egenskaper och kommer gärna lägga av dina fötter. Maine Coon kommer att följa dig från rum till rum eller vänta på dig, precis utanför en sluten. De kommer att vara din följeslagare, din kompis, din kompis, men sällan ditt barn.
Min Charlie Brown föddes den 1 jan 1994, nära Omaha, Nebraska, och blev en del av vår familj i juni 1994. Han var en stor pojke, blyga och tysta. Charlies storlek och personlighet var inte färdigutvecklad förrän han var mer än fyra år. Han verkligen var en mild jätte och var alltid glad att krypa upp och ta en tupplur med dig. Hans storlek skulle överraska folk, som han var £ 20, men Maine Coon hanar kan lätt väga mer än £ 25. Hans gång var en lufsande, långsam, stor katt typ av steg. Hans stora yviga svans verkade över balanserad honom ibland. Han skulle komma när kallas, naturligtvis, om han kände för det, men när han kom var han en närvaro att skåda. Charlie var blyg än utgående och skulle aldrig tänka på att äta livsmedel – det skulle vara äckligt! Även gjorde Charlie som spannmål, speciellt Cheerios. Om ett fat med 8-10 i cirkeln formade spannmål och lite mjölk inte tillhandahölls, skulle Charlie har inga problem med att sätta sin tass i min skål och gör anspråk på en spannmål för sin egen!
Och jag turen att ägas av två Maine Coon, en liten, 8-pound kvinna som heter Socker (alias Chuga). Charlie och socker var de bästa vänner. Kan dock under inga omständigheter förväxlas som var chef och dominera ledare – Socker (alla 8 pounds av henne)! Hon skulle köra Charlie galen med sina fåniga upptåg, som om i matskål när han ville mellanmål på sin favorit torrfoder. Men Charlie är den milda prinsen att han var, skulle luta sig tillbaka och lugnt vänta tills socker tröttnat på spelet.
Charlie Brown kröp ihop för en tupplur, den 5 januari, 2007, bara fyra dagar efter att fira sin 13: e födelsedag. Några timmar senare var det uppenbart att han gick bort, fridfullt i sömnen. Vi kunde inte förstå varför detta hände, Charlie var inte sjuk eller har ont. Det verkade hans lilla hjärta bara slutat slå. Många tårar fälldes och socker sörjde i flera månader. Charlie Brown gick till sin egen trummis, men var alltid tillgänglig att sitta vid din sida eller spela ett spel med sin kattmynta mus. Charlie hade inte en genomsnittlig ben i hans kropp, han var alltid en herrar och, en majestätisk Gentle Giant.
Må du alltid vaggas i vingar änglar, Charlie Brown, kommer vi alltid komma ihåg och älskar dig.

Att hålla en Cobalt Blue Tarantula som husdjur
Ska du köpa en Wolfdog?
Sommar Faror för din hund
Gemensamma Stukningar hos hundar
Allt om rasen: Azorerna nötkreatur förföljer
Uppgifter som krävs för rida Bridleless
Trimning ditt husdjur tånaglar
Risker för katter
Har du märkt dessa märkliga men vanliga beteenden av din hund?
Skador av huskatter för miljö
Vad är pyometra hos katter?

Leave a Reply