En kort översikt av den amerikanska Paint Horse

Historien om den amerikanska Paint Horse är lång och komplicerad, men man tror att den första av rasen fördes över i 1519 av spanska upptäcktsresanden Hernando Cortes. Minst två av hästarna på hans skepp beskrevs ha Paint Horse-liknande markeringar. I början av 1880-talet var dessa högt-färgade, fläckiga hästar rikligt på slätterna i den amerikanska västern, både vilda och tama. De var favorit fästen för Comanche indianerna som bar av målningar av dem på buffel kläder som fungerade som poster för dem. Under hela 1800-talet och långt in på 1900-talet var dessa fläckiga hästar kallas av olika namn: Pinto, måla, LJUSFLÄCKIG, mjöliga.
Det var inte förrän på 1950-talet, då de vilda hästarna i väst stod inför utrotning, att arbetet började göras på allvar att bevara fläckiga hästar. Det var då Pinto Horse Association bildades, men detta samband fokuserar enbart på färg. År 1962 var den amerikanska Paint Stock Horse Association bildades. Hästarna registrerade det inte bara måste upptäckas, men också träffa kvalifikationer avseende lager hästuppfödning. Om denna tid bildade en annan grupp människor American Paint Association Quarter Horse, men när det inte kunde ta fart, samman det med den amerikanska Paint Stock Horse Association maj 1965. Tillsammans blev American Paint Horse Association (APHA) som fortfarande existerar idag.
Måla mönster finns i tre olika former, Tobiano, Overo och Tovero (för förklaring av dessa mönster, se APHA webbplats: APHA /). Dessa sker med alla tänkbara färger som finns i hästar, ännu ovanligare färger. Den APHA godtar fast färg raser (eller de som är stamtavla utan fläckig eller mönstrade skikt) för registrering, främst för att föra noggranna avel register. Dessa brukar kallas avelsdjur hästar.
Idag, han målar hästen används vanligtvis för utställningar eller nöje ridning, men några fortsätter att användas i ranch arbete. De är i allmänhet lätt att träna, mild, intelligent och härdiga. De fortsätter att vara favoriter för deras flashiga skönhet och enkel förflyttning.

Tips för att spara pengar på Hundmat
Pet Care – Hundarnas leversvikt
Ta din hund att arbeta och du kommer både vara lycklig!
Hur man väljer ett namn för din hund
Djurägare: I mål om Rapture ..
Hur man gör en Swing häst Däck
Avlidne Pet Care, The Premiere Pet Cemetery i Atlanta
Saker jag lärt mig från att ha en hund
Vandring Gear för din hund
Var man får tag Grön kattleksaker Online för mindre än $ 10
Kläckning med Broodies (Specifikt Silkie Bantam)

Leave a Reply