En katt ägare guide till Gingivit behandling och förebyggande

Vad är gingivit?
Gingivit är en lokaliserad inflammation i tandköttet.
Katter kan utveckla gingivit i alla åldrar, men om du inte ser i munnen, du förmodligen inte kommer att märka något fel förrän din katt har problem tugga eller stänga munnen. Då kommer det gingivit har utvecklats och en mycket mer aggressiv behandling kommer att behövas för att klara upp det. Kattägare bör ta sig tid att regelbundet kontrollera sina sällskapsdjur mun från det är det en liten kattunge.
Vilka är symptomen på tandköttsinflammation hos katter?

Dålig andedräkt
Gula eller bruna avlagringar på tänderna vid kanten av tandköttet
Rodnade tuggummi kanter
Vikande tandkött och utsatta rötter tand
Dreglande saliv
Aptitlöshet
Ont i munnen (din katt kan tass vid munnen eller gnugga sidan av ansiktet mot marken)
Svårighet att tugga mat
Oförmåga att stänga munnen

Majoriteten av katter under 2 år vanligtvis lider av någon form av tandproblem. Dessa problem finns oftare i renrasiga katter.
Vad orsakar gingivit hos katter?
Från den dag din katt först får tänder, bakterier börjar bilda plack på hal yta emalj. Detta plack är mest avlägsnas genom tuggning. Det är fortfarande inte bevisat om torrfoder är bättre för att ta bort plack än mjuk mat.
Plack är mjuk, men det hårdnar till tandsten, som är grov. Det är svårare för bakterier att tas bort från den genom att tugga maten. De bakterier som fastnar på tandsten orsakar kanter tandköttet blir irriterad och inflammerad.
Om obehandlat, gör bakterierna mer skada och tandköttet börjar avta, exponera roten av tanden. Detta försvagar lastrummet på tanden och det kan lossna.
Hela processen från de första tecknen på plack lösa tänder kan ta ett par år, men om fångade snart nog är det reversibla. Det är därför det är mycket viktigt att kontrollera kattens mun regelbundet och ta hand om din katts tandhälsa.
Behandling av gingivit hos katter
Om du ser några tecken på tandproblem i din katts mun, ta honom till veterinären för en dental kolla upp.
Din veterinär kommer att ge dig råd om vilka produkter att använda, beroende på din katt. Du kommer förmodligen få i uppdrag att borsta din katts tänder att ta bort plack och tandsten. Aldrig använda mänskliga tandkräm för din katt. Det finns särskilda tandkrämer för sällskapsdjur som inte skum och dödar bakterier i plack. Tandborstar bör ha små huvuden på dem. De som finns i djuraffärer för valpar är rätt storlek.
Det kan ta lite arbete för att få din katt att acceptera en tandborste i munnen. Vissa katter kan det aldrig. Om din katt blir bedrövad när du försöker borsta tänderna Tvinga inte det. Det finns särskilda sköljningar och antiseptiska geler som din veterinär kan rekommendera.
Om din katts tänder täckt med tandsten, måste det avlägsnas genom avkalkning. Veterinären kommer att använda narkos på din katt att göra detta. Efter avlägsnande av tandsten, kan din veterinär tycker att en tand är allvarligt sjuk och kan behöva ta bort den.
Förebyggande av gingivit hos katter
Nyckeln till att förebygga gingivit är att hålla plack från härdning och bildar tandsten på tänderna och skada kanterna på tandköttet. Detta kan endast ske genom regelbunden borstning av din katts tänder och tandläkarbesök av din veterinär.
Tuft University School of Veterinary Medicine rapporter kan Daglig städning minska tandsten bildas med 95% och varje vecka rengöringar med 76%.

Fyra Naturliga Flea Killers för din katt
Kollar Aquarium kemikalier
Ta hand om ditt husdjur kanin
Topp 10 Små hundar
Vad du bör veta innan Komma din Porcupine Puffer
Pet Säkerhetstips för Halloween
Förbered valp för första Grooming Tidig
Dog Training Klasser i Shreveport Bossier området
10 följeslagare för inomhusbruk
Pet Food Banker och Donera Pet Food Fritt
Tämja en Feral katt

Leave a Reply