Dog tricks: crawl

Okej, så du är ute efter att lära din hund hur man krypa på kommando, va? Jo, lyckligtvis för dig, är det inte en svår process alls. Det tar ett par minuter av din tid för ett par dagar, men när du och din kompis slutföra utbildningen det ska vara väl värt det. Genomsök tekniken är en extremt mångsidig trick som kan stränginstrument tillsammans med andra för att skapa en fin liten show för din familj. Känslan av belöning när du utföra trick för första gången med din hund är också ovärderliga och obligationen du två har tillsammans kommer att öka också. Låt oss börja med de saker du behöver – nedan är en lista jag har sammanställt som ska ta dig igenom rutinen ett par gånger runt:

Ett lågt bord som gör att din hund att fritt krypa under
en handfull behandlar att din hund längtar – om du inte vet vad du ska få, experimentera med ett par och se vilka som han verkligen gillar
Ett koppel (tillval, men bra om du vill hålla din hund från att gå för långt eller knackar saker i tabellen
Lite tålamod och förtroende för varandra

När du har allt som ligger, se till att du har en trevlig, öppen plats att börja din träning. Jag skulle rekommendera någon plats inomhus, t.ex. ett rensas vardagsrum eller källare, men utanför i din trädgård fungerar lika bra. Rensa bordet av allt värdefullt – det finns alltid en chans att din hund blir nervös under bordet och kunde få upp, så rensa det skulle förhindra allt från att bryta eller faller ovanpå hunden. Nu har hunden bredvid dig och framför en av ändarna i tabellen. Tala mjukt till honom för att trösta honom och lägga honom på magen, framför bordet. Därefter har en behandling väntar honom på andra sidan bordet och vifta den i luften för att få hans uppmärksamhet. När han märker det, säger Crawl! mycket tydligt och rörelse honom över till din sida. Om han lyckas rensar bordet se till att berömma honom lekfullt i några sekunder. Upprepa detta steg om fem gånger i rad, ta en paus och senare på dagen upprepas ytterligare fem gånger. Obs: Se till att du är högt och tydligt säga Genomsök medan han gör det – det kommer att associera ljudet Crawl med behandling och kommer att göra hunden tror att han behöver krypa för att få en behandling.
När hunden är bekvämt kryper under bordet, ta ut den ur ekvationen. Flytta bordet och få det ut ur rummet: det är dags att gå vidare till nästa steg! Den här gången, i stället för att ha honom krypa under bordet, gör samma men låta honom krypa på egen hand. Om han vägrar, helt enkelt lägga din hand på sina axlar för att stoppa honom från att komma upp. När han framgångsrikt kryper utan bordet, prisa honom tungt och ge honom flera godsaker.
Förhoppningsvis efter några dagars utbildning, kommer din hund börjar krypa på kommando. Nu kommer han alltid förväntar en behandling, så glöm inte att ge honom en varje gång och ett tag – inte varje gång, men gång och ett tag. Lycka till, och jag hoppas att höra om dina resultat!

Hudvänliga Hund: De bästa hundarna för allergiker
Hur att rengöra hundens tänder
Olika typer av hamstrar
Känslig mage hos hundar
Alternativ till slösaktig Lint Borstar
Framgångsrika tips till kull Utbildning ditt hus Kanin
Att föra Bunny Hem: En guide till Bunny boende alternativ
Fyra Tassar kissa House Breaking Pads
Viktiga tips att tänka på när hus träna din katt
Att hitta en förlorad Pet
Människan & His American Pit Bull Terrier

Leave a Reply