Dog Training Tulsa Tips: Hur att bryta upp en Dog Fight

Låt oss inse det, för de flesta av oss en luftstrid är en mycket skrämmande sak, speciellt när en av hundarna i kampen är vår egen. Så vad gör du? Här är några tips på hur man kan bryta upp en luftstrid.
Först kom ihåg att i en luftstrid, hundarna tror att de kämpar för sina liv. De är oftast omedvetna om vad som händer omkring dem, på grund av deras fokus på evenemanget till hands. Det är därför skriker på dem sällan fungerar. Och det är därför du ska gå tillväga med stor försiktighet. Alla hundar har tänder, och i en luftstrid, de använder dem (självklart, jag vet). Det är viktigt att komma ihåg att om du försöker att bryta upp en luftstrid, kan du själv bli sårad, så var försiktig.
Andra lugn. Skriker och skriker faktiskt kunde höja stressnivån på hundarna och öka den energi de har fokuserat på striderna. Staying lugn kan du även möjligheten att tydligare tänka på vad du bör eller inte bör göra.
Det tredje, slå inte eller sparka hundarna eftersom det kan göra saken värre. Som nämnts ovan kan detta höja stress, vilket gör dem kämpa hårdare. Dessutom, om du träffar eller sparka hunden, han / hon kanske tror att slå eller sparka kommer från den andra hunden, vilket får dem att kämpa ännu hårdare. Dessutom bör du inte använda boskap pikar eller kragar chock, som vissa föreslår. Detta kan också leda till att hunden tror att den andra hunden orsakar chock och öka kampen enheten. Försök istället följande metoder:
Ta tag i hunden (er) genom bakbenen (helst med fötterna), och lyft. Detta är ett effektivt sätt att bryta upp en luftstrid eftersom hundar får sin styrka och inflytande från sina bakben. Att höja bakbenen tvingar hunden att fokusera mindre på bitande / slåss och mer på balansering. Kom dock ihåg att göra detta kan leda till att hunden att vända sin uppmärksamhet mot dig. Så var försiktig. När hundarna släppa varandra, tillbaka dem bort från varandra och inte släppa dem, eller de kan börja slåss igen.
Ta tag i hunden (er) i kragen och dra tillbaka. Kom ihåg att vara försiktig … kragen är hemskt nära munnen! När du drar tillbaka på kragen, om hunden inte släpper från den andra, börjar vrida kragen för att göra det svårare för hunden att andas. Om hunden kämpar för att andas, kommer det att släppa.
Använd vatten för att distrahera dem. Ibland häller vatten på hundar eller sprutning dem med en slang kan avleda dem tillräckligt länge för att dra isär dem. Detta är emellertid inte lika effektiv som några av de andra metoder för att bryta upp en luftstrid.
Hitta något att kila mellan hundens tänder, som en stark, platt föremål. Bara vara säker på att inte få tag för nära hundens mun.

Om det finns människor runt, såsom barn, som inte kan skydda sig, se till att hålla dem på säkert avstånd. Och naturligtvis, när du har stoppat matchen, kontrollera hundarna för skador, och söka läkarvård, om det behövs.
En sista tanke. Aldrig försöka att bryta upp en luftstrid själv. Det är helt enkelt för farligt. Få någon att hjälpa dig, hundkamper kan vända ful bråttom. Oavsett vilken metod du väljer att bryta upp en luftstrid, förbli lugn, har en partner och agera snabbt.
Besök offleashk9 för alla dina Tulsa behöver hundträning. Ring oss idag om utbildad familj och hundar följeslagare till salu.

Att hålla en Choklad Labrador som husdjur
Hedgehog Grunderna
Halloween parter för valpar
Anledningar att anta en skyddad katt
Shih-Tzu hundar är Therapuetic för dem med stress
De bästa Allergivänliga Hundraser
Dog Paw Pad Sprickor: orsaker, behandling och förebyggande
Allt om rasen: Golden Retriever
Tips för Boxer Puppy Training
10 skäl till varför det är inte en bra idé att ta din hund att arbeta
I svåra tider Adoptera en hund eller katt i ditt hem

Leave a Reply