Dog Training: Sortera Goda råd från Bad

När jag var en ung man som arbetar i human rörelsen erbjöd andra individer högar av information om hundar. Det verkade jag var en person på planeten som var okunnig om djuren. Alla verkade ha en stor farbror som var en mästare hund tränare.
De olika stora-grandnephews och stora-grandnieces skulle anmäla sin familjerelation, sväller upp med stolthet och berätta hemligheten med att förstå hundens psyke. Jag lärde mig snart att lyssna artigt på dessa pärlor av hund lore eller bära skyddsutrustning. Människor som vet allt om hundar har korta humör.
Min upptäckt av denna kulturella fenomen kom långsamt. I min oskuld, försökte jag felaktigt att integrera information i en logisk ram. Till exempel var jag en gång höra att om en hund är rädd för män, är det en indikation på att hunden har blivit slagen av en man. I min okunnighet försökte jag att göra den lite visdom arbete för mig någon annanstans. Jag föreslog då att om en hund var rädda för åskan, måste det därför ha blivit slagen av ett moln. Jag fick snabbt veta att det inte fungerar på det sättet.
Med min begränsade kunskap om hundar, gjorde jag många misstag resonemang om dem. Jag fick veta, länge, hundar härstammar från vargar, och därför bör vi utbilda dem hur vargar tränar varandra. Vargar etablera dominans genom att tvinga en annan på sin rygg.
Denna gång var jag säker på att jag hade information korrekt, så jag sa att det skulle vara mycket mindre problem att bara lära hunden att ligga på rygg. Men det är inte handlingen att ligga på marken som är viktigt, hur djuret tvingas in i positionen är. Jag fick i uppdrag att ta hunden med på sidorna av halsen och rulla den till marken. Jag kunde inte räkna ut hur vargar tag varandra med sina händer.
Annan utbildning hemlighet avslöjas för mig var att du kan få en hund att sluta skälla genom banging kokkärl tillsammans eller skaka en burk kan fyllas med småpengar. Den högt ljud är tänkt att skrämma hunden till tystnad. När jag påpekade att skrämma en hund med ett ljud verkade ha samma effekt som att slå en hund med ett moln, fick jag höra jag verkligen inte förstå processen.
Min lära om de hemliga sätt att hundar var inte begränsad till naturliga beteenden. Jag såg en gång en tränare ger en mycket hård korrigering en hund med en choke kedja. När jag frågade om det var smärtsamt eller farligt för hunden, fick jag höra att en choke kedja är inte smärtsam utan endast får hundens uppmärksamhet. När jag frågade om jag kunde sätta en choke kedja runt tränare hals om jag behövde för att få hans uppmärksamhet, fick jag snabbt veta att tänka mitt eget företag.
Medan min avslappnade utbildning gav lite av substans, lärde jag mig hur man ska värdera utbildning och beteende rådgivning. Min brist på förståelse för dessa metoder och rutiner hindrade mig från att experimentera på min hund, jag tror att han uppskattade att även om de råd givare var besvikna av min ovilja att dela sin visdom. Dessa frågor kan hjälpa dig att undersöka en träningsmetod på en grundläggande nivå innan du experimenterar på din hund.
Hur fungerar den här metoden fungerar? Hundar har några enkla motiv. Se upp för förklaringar som inte håller sig till grunderna. Ett uttalande om att en teknik blir bara deras uppmärksamhet är inte tillräckligt exakta. Den verkliga frågan är om det motiverar genom smärta, rädsla, komfort eller nöje.
Är det säkert? Tekniker som är beroende av smärta kan orsaka skada om de används felaktigt. Trampa på en hunds tassar kan sluta hoppa beteende men kan lätt bryta benen i hundens fot.
Fungerar det? Gnugga en hundens nos i avföring eller urin kommer inte att lära den att eliminera utomhus. Det gör lära hunden att undvika dig när eliminera. Det kommer att gå bakom soffan eller lämna rummet och göra det någon annanstans. Den verkliga hemligheten till rumsren är att använda mat godis för korrekt potta beteende samtidigt undvika straff för olyckor.
Finns det en säker, effektiv alternativ? Smärta och rädsla gör dåliga motivationsfaktorer. Håll ringa utbildare tills du hittar en som föredrar att få din hunds uppmärksamhet med godsaker och tillgivenhet.
Efter 20 års arbete med hundar, hör jag fortfarande teorier mästare tränare, och jag fortfarande försöker hitta hundar som vet hur man brottas som Hulk Hogan eller har blivit slagen av ett moln. Även om jag inte har hittat någon av dessa märkliga hundar, har jag ännu inte hitta en som inte kunde få min uppmärksamhet.

Djurhälsa: Vad är Dog koprofagi?
Cat Halsband och sängar Cat
Lokala Dog Training Schools i Tucson, AZ
Hur du håller din katt Off the Counter
Skillnaden mellan katter och hundar
Hantering av fästingar och taggar i hundens Pad
Njursvikt hos hundar
Din hund och frostskydd: Vad du behöver veta
Varför Katter gör underbara följeslagare
Gör en Goldfish Live i årtionden
Hjälpa dina Ball Python Shed framgångsrikt

Leave a Reply