Dog Training: Är ditt husdjur Rädd för vakuum?

Har få din dammsugare fram det värsta i din hund? Min hund skällde aggressivt vid vakuum och ibland kostar det, vilket gör det nästan omöjligt för mig att göra någon rengöring. Vid andra tillfällen, skulle han springa fram och tillbaka ängsligt.
Idag är han helt oberörd av buller och rörelse av vakuum. I själva verket är det svårt att komma ihåg att det var varje problem. Det var ganska lätt att bota honom detta beteende trots att han var 2 eller 3 år gammal och en herrelös när vi tog hem honom. Du kan göra det också, genom att följa dessa steg.
1: Ta vakuumet ut ur garderoben och lämna den i mitten av ett rum. Placera ett par hund behandlar några meter bort från det och uppmuntra din hund att närma med baby prata eller en klicker om din hund är klickern-utbildade. De flesta hundar kommer försiktigt närma. Klappa din hund när han är i närheten av vakuum.
Det räcker för den första go-round. Upprepa detta steg en två eller tre gånger några timmars mellanrum eller några dagar i rad, beroende på ditt schema. (Eftersom du kommer att ge din hund en hel del godsaker, få några som kan brytas i små bitar.)
2: När din hund verkar bekväm, placera lite godis i en linje som leder upp till vakuum. Lämna några riktigt smaskiga godsaker på dammsugaren själv. Detta bör uppmuntra hunden att närma sig vakuum. När han äter godis på vakuumet beröm honom och placera en annan behandling på den. Gör detta flera gånger.
Använd ditt omdöme om huruvida du behöver upprepa detta steg och hur länge. Du vet att din hund bäst. Du kan även lämna vakuumet ut för ett par dagar, placera lite godis på det var så ofta för hunden att upptäcka.
3: Nu är du redo att slå på vakuum. Du kommer att upprepa steg 1, men med vakuum. Var mycket uppmuntrande med beröm och godis. I själva verket kan du sitta några meter bort från bullriga vakuum och fortsätter att belöna din hund tills han börjar slappna av. Upprepa detta så många gånger som du behöver för att din hund att känna sig bekväma.
4: Inom några dagar kommer du att placera några godsaker ovanpå vakuum och slå på den. Ring din hund till det. Ge massor av uppmuntran, beröm och kärlek. Upprepa tills du känner att din hund är bekväm. Det behöver inte vara 100 procent, bara bekväma nog att gå till nästa steg.
5: Nu ska du börja faktiskt använda vakuum. Om hunden reagerar dåligt, stäng av den och spenderar cirka 20 minuter upprepa steg 3 och 4. Sedan börjar använda vakuumet igen. Du kanske har lite godis i fickan och om hunden beter sig väl, kasta honom lite godis och säger god! Håll prisa honom så länge han inte skäller eller agera aggressivt.
Det är allt som finns att lära din hund att vakuum kan vara hans vän. Under månaderna efter denna utbildning, var min hund ibland helt bra med vakuum och ibland försiktiga. En eller två gånger, glömde han att han inte längre var rädd för vakuum och började halvhjärtat skälla på den. Det tog bara några minuter, och några godsaker till acklimatisera sig till det igen.
Ett sista ord. När du går igenom dessa steg, vara noga med att inte belöna din hund för att vara rädd eller beter dåligt. Om han visar tecken på rädsla, inte klappa honom eller lugna honom. Istället prisar honom och klappa honom för att gå vidare och ta behandling.

Project One Jackson Square
Hur man uppfostrar en föräldralös Kitten
Är din hund Kvävning?
En nybörjares guide för att plocka familjens hund
Hur Inspektera Kitten Rescue Center innan de antar från dem
Ska du belöna din hund för missköter?
Gratis Pet Product kuponger
Med Hundar och katter Get Along i ditt hus
Tips för att välja och ta hand om ditt husdjur råtta
Ridning Lektion: Tips för att hjälpa dig att lära och behålla fler
Cat adoptionsbyråer i Greenville, South Carolina

Leave a Reply