Dog Hälsoproblem Du bör se upp för

Som hundägare du vill ha din hund hälsoproblem tas om hand så fort de uppstår. Av alla djur som människor kan ha som husdjur, hundar är de enda vet som människans bästa vän och inte konstigt, hundar är de mest lojala och kärleksfulla av alla husdjur människor kan äga. Hundar riskerar sina liv för att rädda din.
Så är det konstigt varför hundägare är villiga att spendera massor av pengar för att få dem väl när de har hälsoproblem. Även om du får din hund regelbundna kontroller och se till att de har alla sina skott saker fortfarande kan komma upp. Hundar dela med några av samma hälsoproblem som vi människor får. Problem som cancer, diabetes och artrit kan påverka hundar på samma sätt som den påverkar oss.
Några av de mer farliga problem hund hälsa är Rabies, Valpsjuka, kennelhosta, värmeslag och parvovirus. Låt oss ta en titt på dessa problem och deras lösningar.
Rabies, kanske en mest välkända av de hälsoproblem som är förknippade med hundar, även om alla däggdjur kan smittas inklusive människor. Du kommer inte att se några symtom i ett tidigt skede av rabies, men när de verkar de kommer att omfatta personlighetsförändringar, irritabilitet och okontrollerbart arga.
Problemet med rabies är att när symptomen visar sig finns det ingen behandling för det, måste ha din hund vaccineras i förebyggande syfte.
Valpsjuka påverkar din hunds luftvägarna, mag-och nervsystemet. I de tidiga stadierna valpsjuka, symtom aptitlöshet och feber. Hosta, kräkningar, diarré, nasal och ögon ansvarsfrihet, och kramper börja visa allteftersom sjukdomen fortskrider. Valpsjuka är en annan av dessa problem hund hälsa att det inte finns någon behandling för och måste förhindras med tidig immunisering.
Kennelhosta, är en mycket smittsam respiratorisk sjukdom. En hård hosta som låter som din hund kan ha något fastnat i halsen är det vanligaste symtomet. I svåra fall hunden visar symtom på letargi och feber. Infekterade hundar kan behandlas med antibiotika eller vaccinerade mot sjukdomen.
Värmeslag, kan hända om din hund blir överhettade. Symptomen inkluderar snabba flämtande, klarröda tandkött, varm torr hud och kräkningar. Några omedelbara saker att göra om du tror att din har värmeslag är att doppa honom i en balja med kallt vatten och massera hans hud för att få cirkulation igång. Framför allt får du hunden till en veterinär så snart som möjligt.
Parvovirus, angriper din hunds matsmältningssystem. Symtom på denna dödliga och mycket smittsam sjukdom är feber, kräkningar, blodig diarré och letargi. Det finns ingen behandling eller botemedel mot parvovirus, men det finns några saker som du försöker exempel hydrating hunden, ge honom anti-kräkningar mediciner och ge honom antibiotika. Det bästa du kan göra är att få din hund vaccineras för att förhindra att sjukdomen tillsammans.
Tja, där har du det. Några av de farligaste problem hund hälsa att se upp för. Också vara försiktig med vad livsmedel eller behandlar du mata din hund eftersom vissa av dem kommer också att orsaka din hund problem. Jag hoppas att denna artikel hjälpt dig och din hund.

Allt om rasen: Dubbelklicka Nosed Andinska Tiger Hound
Den dalmatiska Breed
Min hund har utbildat mig!
Beagle: en tumultartad resa av glädje och frustration
Tips om att uppnå en vacker bestruket Shih Tzu
Starfish för ditt akvarium
Caboodleranchen – Ponte Vedra Beach, FL
Vad vi missförstår Om Taxidermy
Hur att rengöra hundens tänder
Hummer
Du är min väldigt lite Peruker

Leave a Reply