Dödsorsakerna i Valpar och hur man mata dem för hand

Valpar kan och kommer att dö av många orsaker, om de är kvar obevakade till. Inom den första par dagar, kan en valp kontinuerligt gnälla, blir ovilliga att suga mjölk från sin mor, och självfallet, dör de snabbt och enkelt om de lämnas åt sitt öde.
Detta fall, där valpar tappar intresset för att suga mjölk från sin mor, brukar kallas sura mjölken. Men när man tänker på det, är det normalt för mammor att ha sura mjölken under de första dagarna av omvårdnad sina kullar.
Bortsett från detta finns det flera andra skäl till varför valpar möter en tidig död. Fina exempel är kalla, skada under förlossningen, och streptokockinfektion eller stafylokockinfektion. En ägare måste konsultera en veterinär om han att rädda valpar liv. De två sistnämnda orsakerna kan även behöva antibiotika.
En annan stor faktor eller orsak är bristen på värme under tiden för valpning eller under de första 2-3 veckorna efter att de föddes. Med detta i åtanke måste man hålla kenneln eller hund hus mycket varmt genom att tillhandahålla en varm och väl täckt vattenflaska. Det är särskilt användbart när valparna är födda under vintersäsongen.
Om du har sett en kvinnlig hund på väg till att föda sina valpar, kanske du har märkt att valparna föds med något som liknar en påse som täcker dem. Detta måste brytas snabbt vid huvudet av valp eller den unga hunden kan hamna dö av kvävning.
Varje valp är född i ett slags väska och om detta inte bryts snabbt i spetsen för valpen kommer att dö. Dessa dödsfall inträffar oftast när en kvinnlig hund föder mycket långsamt. Detta kan dock åtgärdas genom specifika injektioner som kommer att skynda på processen.
Utfodring Valparna By Hand
Det finns vissa fall då en mor hund inte kan föda sina valpar från hennes sköte. Om detta händer bör en fostermor vara runt. Om ingen fostermor kan hittas, höja sina kullar hand är nödvändig.
Detta är inte en lätt uppgift … det är utmanande och krävande. Man kan använda en speciellt framtagen oskummad barn mjölk att mata dessa valpar. Ett bra exempel är den Humaniserad Trufood. När mata valparna, bör du hålla dem stående i en bassäng med varmt vatten. Detta görs för att upprätthålla blod värme.
Den oskummad mjölk bör blandas och något uttunnade … liknar en mycket rik och krämig mjölk från kor. Lägga läkemedel glukos till mjölken är nödvändig. Att mata dem, kan du använda den gamla goda medicin dropper som har en gummi glödlampa.

Giftiga ormar i Texas
Låt oss sätta Big Oil i konkurs
Måla en bild med American Paint Horse
Din nya häst
Produkt Utvärdering av Pedi-Paws från en hund tränare
Hund Profil: Mastiff
Tips om att uppnå en vacker bestruket Shih Tzu
Allt om rasen: Virelade Hound
Hunduppfödning Etik och svar
Allt om rasen: Atlas Terrier
Gemensamma sår hos hundar

Leave a Reply