Dödliga Hjärtmaskar Sätt din katts hälsa på spel

Kattägare – använder ni hjärtmaskförebyggande på din katt? De flesta av er skakar huvudet just nu. Många människor vet inte om den svåra faran en hjärtmask kan utgöra en kattens kropp. Faktum är att många av er förmodligen inte ens vet din katt kan få hjärtmask.
Du har förmodligen hört talas om hundar få hjärtmask. Myggor bär parasiten bita hunden, och larverna ta sig till hundens hjärta. Vanligtvis symptomen inte ytan förrän så mycket som ett år efter infektion, är det mest märkt av vilka hosta, särskilt under träning. Behandlingen är hård på hunden och kan vara farligt, men även hjärtmask och behandling hos hundar kan vara dödligt, vanligtvis hunden hamnar ok.
Med katter, det är en annan historia. De flesta människor inser inte att hjärtmask kan påverka katter eftersom incidenter är mycket sällsynta. Det hjärtmask utvecklats för att infektera kroppar hundar, och för det mesta när en smittad myggbett, dödar kattens immunförsvar på hjärtmasklarver. Men ibland får man igenom, och i detta fall är det oftast dödlig för katten.
När en mask blir genom kattens försvar och får resa till hjärtat, kan det skapa ett astmaliknande reaktion hos katt på grund av begränsat blodflöde till lungorna. Om du känner alla människor som lever med astma, vet du hur skrämmande och livshotande det kan vara. Vill du att din katt att behöva kämpa med det?
Det värsta inträffar ett år eller till och med två efter masken når mognad, när det dör. Den svepte genom lungartären, fastna i vissa fall och blockerar den. Detta skulle leda till plötslig död, ofta utan ägarens någonsin veta att det var något fel.
Men min katt stannar inomhus, säger du. Jag behöver inte använda hjärtmaskförebyggande. Även om det är ett högst osannolikt scenario finns det en möjlighet att en mygga kunde komma in och bita din katt. I detta fall är din inomhus kisse sämre än en utomhus katt, eftersom utomhus kattens immunförsvar har kunnat bygga upp mer av ett motstånd mot masken larver. Din innekatt system skulle sannolikt fortfarande försvara sig mot larverna, men är det värt att ta chansen?
Det finns för närvarande inga godkända hjärtmask behandling för katter. De behandlingar som används i hundar dödar masken, men precis som när masken dör naturligt, riskerar det död i katten. Djurägare inför två alternativ. De kan välja att gå vidare och behandla katten, döda masken, och hoppas att när masken dör den passerar genom utan att orsaka en blockering. Det andra alternativet är att behandla symptomen katten upplever, och vänta på att hjärtmask att dö naturligt. I detta fall förlänga kattens liv lite, men du är fortfarande bara hoppas att de döda masken inte blockerar kattens artär.
Som ni ser, det finns ingen säker behandling för hjärtmask hos katt. Din kisse bästa insats är förebyggande. Det är mycket enkelt, billigt, och bara kräver att du ger ett piller en gång i månaden. Du kan få det på recept från din veterinär. Är inte din älskade husdjur värt det?

Hur man kan stoppa en hund från att äta din matta
En loppa-Free Home och hund utan Aktuella Insekticider
Allt om rasen: Damchi
Bästa Inomhus Hundraser
Amerikanska Bandogge: Hundar kända som den tysta fredsbevarare
Äga en Siberian Husky: Saker att tänka på
Gör No-Kill Shelters Hjälp eller Hurt Pet Överbefolkning?
10 Essentials för din nya valp
En Bunnies ‘Tale
Illaluktande hund Breath: Orsaker och behandling för dålig andedräkt hos hundar
Holistic Pet Care – Hands-On terapier

Leave a Reply