Djurhälsa: Vad är Dog koprofagi?

Koprofagi, mer känd som avföring äta, är ett vanligt problem som ägarna har med hundar och katter. Djurägare kan vara mer bekant med hund koprofagi, där deras hundar äter katt avföring. Koprofagi behandling kan vara så enkelt som att ändra din hunds diet. Man tror att hundar äter katt avföring eftersom katt avföring innehåller vissa näringsämnen hunden kan saknas i kosten.
Kattmat luktar gott för en hund, och när katten använder kattlådan det fekala materialet behåller det frestande lukt som hundar älskar så mycket. När jag hade min katt jag var tvungen att hålla koll på min katts kattlådan och ösa ut avföring så fort hon klev ut ur katten rutan, så att min hund inte skulle behandla lådan som ett buffébord. Hundar delta i koprofagi eftersom de letar efter protein och katt avföring innehåller en betydande mängd protein.
Det är mycket vanligt att se valpar och vuxna hundar äter katt avföring. Ibland äter sina egna avföring. Så brutto som det är, när hundar äter sina egna avföring är normalt inte skadligt, men det kan vara skadligt om hundar äter ett annat djur är fekalt material, eftersom hundar kan plocka upp bakterier som kan orsaka sjukdom, liksom parasiter och maskar . Vanligtvis hundar växa ur koprofagi efter att de lämnar valpen scenen, men inte alla gör.
Vad kan du göra för att stoppa hunden koprofagi?Koprofagi behandling för hundar som äter sin egen avföring kan stoppas genom att fråga din veterinär om råd om hur du lägger ett komplement till hundens kost att göra fekalier luktar illa. Om avföring luktar önskvärt att hunden kommer det inte längre att äta den. Hund koprofagi, där en valp eller vuxen får i hund katt avföring kan stoppas genom att flytta rutan kattsand till ett område där valpen eller vuxen hund inte kan komma till. Det är en bra idé att hålla reda på katten kattlådan och rensa ut flera gånger om dagen. Detta är vad jag gjorde för att hålla min hund ut katten kattlådan.
Ibland valpar och vuxna hundar delta i koprofagi eftersom de är hungriga, saknar något i sin kost, eller de vill ha mer uppmärksamhet än de får. De flesta hundar växer ur denna motbjudande vana vid när de når vuxen ålder. Om din hund är engagerande i koprofagi, kan det vara så att det aldrig bröts av vana som valp.
Du vill inte att skälla eller straffa valpen eller vuxen hund för att äta avföring. Detta beteende är instinktiva. Hundar i naturen äter sin avföring för att skydda sig mot rovdjur. Våra husdjur vet inte att det är äckligt och oacceptabelt beteende, eftersom det är hur hundar har överlevt i tusentals år.

Aubrey Organics Gör en Natural Organic Schampo för hundar
Recension: Dogzilla Turbo Disc, Hållbar leksak för hundar
Dog Agility Training Tips: Weave polacker
Reser utan ditt husdjur
Bästa Hund Sängar för små hundar
Hur hitta en Boxer Uppfödare
Produkt granskning: LightLife Smart Dogs Veggie Protein Länkar
PETCO Comfort Control Dog Selar
3 av de farligaste husdjur för barn
En hyllning till Oscar
Vad du behöver veta om Canine gikt

Leave a Reply